Δημοσκόπηση Reuters: Προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις

Κατά δύο μονάδες προηγείται η Κάμαλα Χάρις του Ντόναλντ Τραμπ, φέρνοντας τους Δημοκρατικούς μπροστά στις δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos,ηαντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις απέκτησε οριακό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρική κούρσα.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εθνική δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την αναμέτρηση την Κυριακή και υποστήριξε τη Χάρις ως διάδοχό του.

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από την αποχώρηση του Μπάιντεν έδειχναν ότι η Χάρις και ο Τραμπ ισοψήφησαν στο 44%, ενώ ο Τραμπ προηγούνταν με μία ποσοστιαία μονάδα στις αρχές του μήνα.

Και στις τρεις περιπτώσεις, η διαφορά ήταν εντός του στατιστικού λάθους των 3 μονάδων της δημοσκόπησης, αλλά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν κάποια περιορισμένη δυναμική προς την κατεύθυνση των Δημοκρατικών – και επίσης υποδηλώνουν ότι ο Τραμπ μπορεί να μην έχει πάρει την παραδοσική άνοδο για έναν υποψήφιο μετά το εθνικό συνέδριο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα στο Μιλγουόκι.

Η Χάρις εξασφάλισε γρήγορα την υποστήριξη του κόμματός της αφού ο Μπάιντεν, 81 ετών, εγκατέλειψε την εκστρατεία επανεκλογής του υπό την πίεση μελών του κόμματός του που ανησυχούσαν για την ικανότητά του να νικήσει τον Τραμπ ή να υπηρετήσει για άλλη μια τετραετία.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Λουσί Καστέ, η πρόταση από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο για την πρωθυπουργία – Δεν είναι πολιτικός

Κάμαλα Χάρις: Άρχισαν οι ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της – Τα fake news και το φωτομοντάζ με τον Έπσταϊν