Δημοσκόπηση: Πτώση για τη ΝΔ με φόντο το έγκλημα στα Τέμπη

Δημοσκόπηση: Πτώση για τη ΝΔ με φόντο το έγκλημα στα Τέμπη

Η κοινωνική οργή για τις απόπειρες συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών έχουν αφήσει αποτύπωμα στα ποσοστά της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ΝΔ παραμένει πρώτη, αλλά καταγράφει πτώση σε ποσοστά, λαμβάνοντας 24,8% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,4%, η Ελληνική Λύση με 9,6%, το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Φωνή Λογικής ισόπαλοι με 5,9%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,6%, η Νίκη 1,9%, η Νέα Αριστερά (1,7%) και το ΜέΡΑ25 (1,7%).

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να οριοθετήσουν τα κόμματα, βάσει κατάταξης για το πόσο «συστημικά» ή «αντισυστημικά» είναι. Ακολουθούν τα αποτελέσματα:

gpo_fysiognomia_kommaton.jpg

Τέλος, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την έννοια του «αντισυστημισμού», έναντι του 39,8% που βάζει θετικό πρόσημο.

Documento Newsletter