Δημοσκόπηση: Οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για εργασιακά, πανδημία και εγκληματικότητα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Open TV, όσον αφορά τη γνώμη των πολιτών για τη λαίλαπα που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, το 54% των πολιτών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι είναι ευνοϊκές. Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες για «επικοινωνιακή κάλυψη» και ωραιοποίηση των δεδομένων από την κυβέρνηση, οι πολίτες δείχνουν τη δυσπιστία τους σχετικά με τα όσα αναμένεται να έρθουν μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ενδεικτικές ήταν και οι απαντήσεις στο ερώτημα για το εάν οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας. Το 33% απάντησε «καθόλου» και το 34% «λίγο», ενώ το 24% «αρκετά» και το 7% «πολύ».

Παράλληλα, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε δυσαρεστημένο από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έναντι του 40% που δήλωσε ικανοποιημένο.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων), η ΝΔ συγκεντρώνει 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ 25 2,9%.

Πηγή γραφημάτων: ethnos.gr