Δημοσκόπηση για εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται εν όψει β’ γύρου – Τι δείχνει νέα μέτρηση

Δημοσκόπηση για εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται εν όψει β’ γύρου – Τι δείχνει νέα μέτρηση

Η δημοσκόπηση της της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega καταγράφει τις τάσεις που διαμορφώνονται στη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά το debate των «6».

Ένα κρίσιμο ζήτημα είναι η συμμετοχή στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα δείχνει ότι στο σύνολο του δείγματος ένα ποσοστό 13,2% δηλώνει ότι θα πάει σίγουρα, μια ελαφρά άνοδος σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου το 2021.

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο

Προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφεται σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερη ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου και τρίτος έρχεται ο Χάρης Δούκας.  Συγκεκριμένα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Ανδρουλάκης 31%, Άννα Διαμαντοπούλου 24%, Χάρης Δούκας 22%, Παύλος Γερουλάνος 12%, Νάντια Γιαννακοπούλου 3% και Μιχάλης Κατρίνης 3%.

Στο σύνολο της εκλογικής επιρροής βλέπουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ελαφρά της Άννας Διαμαντοπούλου και να ακολουθεί πολύ κοντά ο Χάρης Δούκας

Και σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν δεύτερη έρχεται πάλι η Άννα Διαμαντοπούλου και τρίτος ο Χάρης Δούκας.

 

 

Προτίμηση β’ γύρου

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερτερεί στις μονομαχίες με τους άλλους συνυποψηφίους του. Αντίστοιχα, ο Χάρης Δούκας δείχνει να υπερτερεί σε πιθανές μονομαχίες με τους υπολοίπους

Παράσταση νίκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί προβάδισμα σε όλα τα δυνητικά «εκλογικά σώματα», κυρίως όμως στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αυτή δείχνει να έχει αυξηθεί κάπως τις τελευταίες μέρες. Ο Χάρης Δούκας παραμένει ισχυρός αντίπαλος στον δεύτερο γύρο, ενώ και η Άννα Διαμαντοπούλου έχει μια σχετική παρουσία.Ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να έχει μια ισχυρή δημοτικότητα που δεν μεταφράζεται σε ανάλογη εκλογική δυναμική.

 

 

 

Συμμετοχή

Όσον αφορά στην πιθανότητα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καταγράφονται τα εξής:Ναι θα πάω σίγουρα 13,2%
Πιθανόν να πάω 16%
Μάλλον δε θα πάω 15%
Σίγουρα δε θα πάω 52%
Δεν το έχω σκεφτεί/ δεν είμαι σίγουρος 4%

Ο αντίκτυπος του debate

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο αντίκτυπος που είχε το debate μεταξύ των υποψηφίων. Αυτό καταγράφει χωριστή έρευνα που έκανε η Metron Analysis για το Mega μία μέρα μετά τη διεξαγωγή του. Καταρχάς έχει ενδιαφέρον ότι άκουσαν για αυτό αυτό σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες και το παρακολούθησε το 20%.

 

 

 

Ως προς τις εντυπώσεις έχει ενδιαφέρον ότι μεταξύ αυτών που το παρακολούθησαν περισσότερες θετικές γνώμες είχε η Άννα Διαμαντοπούλου, με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τρίτο τον Χάρη Δούκα.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter