Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε πανδημία και εμβόλια

Την ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τη διαδικασία των εμβολιασμών, φανερώνει μεταξύ άλλων η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Συγκεκριμένα, το 56% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι ενός ποσοστού της τάξεως του 36% που θεωρεί ότι τα πράγματα κυλούν με θετικό πρόσημο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους δείκτες της Metron Analysis, το 45% είχε απαντήσει «θετικά» και το 44% «αρνητικά» στο ίδιο ερώτημα τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που φανερώνει την αύξηση του κύματος δυσαρέσκειας.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία και το μέτωπο του κορονοϊού, το 51% των ερωτηθέντων το κρίνει «μάλλον αρνητικά», έναντι του 43% που έχει θετικές εντυπώσεις. Μάλιστα, οι θετικές αξιολογήσεις φαίνεται να έχουν κάνει «βουτιά» επτά μονάδων, από 50% τον περασμένο Νοέμβριο στο 43% του Μαρτίου, πάντα σύμφωνα με τη Metron Analysis.

Παράλληλα, το 57% των πολιτών θεωρεί ότι δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ενώ το 36% έχει αντίθετη άποψη.

Για τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι το υγειονομικό (37%) και ακολουθεί η οικονομία (27%), το πολιτικό σύστημα (11%), η ανεργία (7%) και τέλος, η εξωτερική πολιτική (3%).

Σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, το 77% των πολιτών απάντησε ότι ευθύνονται «κάποιοι αστυνομικοί που ασκούν υπερβολική βία».

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 4,4%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ 25 3,4%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να ανέρχεται στο 10,5%.

Ετικέτες