Δημοσκόπηση: Άνοδος για το ΠΑΣΟΚ – Πρώτο πρόβλημα η «ακρίβεια»

H νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega αποτυπώνει πώς διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ενισχύει δημοσκοπικά το κόμμα που αγγίζει το 20%, ενώ η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία έχει πέσει κάτω από το 10%, η οποία συγκεντρώνει 29,1% από 29,8%.

Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης, ωστόσο, είναι οτι οι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Για την ακρίβεια, αυτό πιστεύει το 68% των ερωτηθέντων σε αντιδιαστολή από το μόλις 25% που υποστηρίζει ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 29,1%, το ΠΑΣΟΚ εκτινάσσεται στο 19,8%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,9%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,7%, η Νίκη 2,4%, οι Σπαρτιάτες 1,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, 1,8% το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά καταγράφει 4%, η Φωνή Λογικής 4,5%, οι Πατριώτες 1% και τα λοιπά συγκεντρώνουν 3,9%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, η Ελληνική Λύση 7%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,1%, η Νέα Αριστερά 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,5%, η Νίκη 1,9%, το ΜέΡΑ25 1,4% και οι Σπαρτιάτες 1,3%

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ως προς τη δημοτικότητα, δηλαδή τις θετικές γνώμες, αυτή τη στιγμή πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού συγκεντρώνει 41%, πράγμα που σημαίνει ότι η όλη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ του επέτρεψε να επικοινωνήσει περισσότερο με την ευρύτερη κοινή γνώμη. Ακολουθεί ο ούτως ή άλλως ψηλά στη δημοτικότητα με 38%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε 37%, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην τέταρτη θέση με 36%.

Στην ερώτηση για τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό  29%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τον Κυριάκο Βελόπουλο και 6%, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκονται στο 4% και τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο 3%.

Διαβάστε περισσότερα:  Σκάνδαλο Νovartis – Στίβεν Κον: Να σταματήσει ο εκφοβισμός των μαρτύρων (συνέντευξη)

Σκάνδαλο Novartis: Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει αντίστοιχο αίτημα Σαμαρά να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Εξαφάνισε» τη μετωπική Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Άδωνης: «Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες» (Video)

Κακλαμάνης για πόλεμο Μητσοτάκη-Σαμαρά: Υπάρχουν «κακές διαπροσωπικές σχέσεις» – Να πάρει πρωτοβουλία για επικοινωνία ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα

Ετικέτες