Δημοσιογράφοι «καθώς πρέπει» ασπίδα για τον ανέμελο Μητσοτάκη

Δημοσιογράφοι «καθώς πρέπει» ασπίδα για τον ανέμελο Μητσοτάκη

Ουδείς μπορεί να συμφωνήσει στις ύβρεις μέσα στον πολιτικό λόγο. Αυτό ας γίνει σαφές.

Υπάρχουν όμως μερικά «ωστόσο», ιδιαίτερα όταν αναφέρεσαι σε μια αυθόρμητη εκδήλωση του πολίτη που βλέπει τη ζωή να φεύγει από τα χέρια του, η κυβέρνηση να τον κοροϊδεύει κατάμουτρα και υπουργούς να λειτουργούν ως τηλεπωλητές και πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων.

Τότε το σύνθημα γίνεται οργή και σάτιρα, κάτι που βέβαια ενοχλεί τα ΜΜΕ που προσπαθούν να κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, πετσοταϊσμένα ποικιλοτρόπως.

Και βέβαια ενοχλεί και δημοσιογράφους που προτιμούν να βγάζουν υπουργούς για να κάνουν μονόλογο.

Το γνωστό πλέον σύνθημα «Μητσοτάκη γμσ» ακούστηκε στις τραγικές φωτιές, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε στην κυριολεξία δεκάδες χιλιάδες στρέματα να γίνουν στάχτες. Το ίδιο και σπίτια και περιουσίες λέγοντας πως αυτά ξαναχτίζονται σε αντίθεση με τις ζωές.

Εν μέρει σωστό, αλλά περιουσίες μιας ζωής με αγώνες δεν ξαναγίνονται, εκτός και αν ανήκεις σε τζάκια πολιτικών…

Το ίδιο σύνθημα έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα με αφορμή την τραγική εξέλιξη της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα…

Έτσι η αποδοκιμασία «ξέθαψε και το γνωστό σύνθημα.

Λίγες ημέρες πριν, το σύνθημα που φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε κάποια ιδιότυπη μορφή τηλεοπτικού ακτιβισμού, μεταδόθηκε live στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν μία γυναίκα φώναξε «Μητσοτάκη γα…έσαι» έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ η ρεπόρτερ μετέφερε την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων.

Το σλόγκαν ακούστηκε και στη ζωντανή σύνδεση του Νίκου Ευαγγελάτου ο οποίος βασιλικότερος της κυβέρνησης βγήκε από τα ρούχα του!

Ακούστηκε στο ρεπορτάζ του σταθμού έξω από ένα εφημερεύον φαρμακείο στην Καλλιθέα όπου υπήρχαν ουρές για τεστ και εξυπηρέτηση.

Όταν ο άνδρας φώναξε «Μητσοτάκη γμσ», ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Ευαγγελάτος, έγινε έξαλλος:

«Κόψτε, κόψτε, κόψτε τον ήχο. Ο πολίτης εδώ θέλει να έχει μία άποψη. Το να έχει άποψη, είναι δικαίωμά του. Η ύβρις, δεν είναι άποψη. Είναι απαράδεκτο, είναι τραγικό. Τραγικό, πραγματικά. Τραγικό. Αν ένας άνθρωπος θέλει να πει κάτι, να διαμαρτυρηθεί, είμαστε εδώ. Το κάνουμε κάθε μέρα, αλλά η ύβρις δεν είναι άποψη».

Περίεργο για έναν δημοσιογράφο που δεν χάνει την ψυχραιμία του να θέλει να δώσει διαπιστευτήρια καθωσπρεπισμού.

Θα μπορούσε να το ξεπεράσει…

Αλλά δεν θα του πούμε εμείς το πως…

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη! 

Documento Newsletter