Δημοσιογραφικές ιστορίες καθημερινής τρέλας

Δείτε τώρα μια ιστορία καθημερινής ελληνικής τρέλας: στις 10/8 βγήκε το ΦΕΚ με τους διορισθέντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε πέντε (5) εργάσιμες, μέχρι τις 17/8 δηλαδή, πρέπει να παρουσιαστούν στον τόπο διορισμού τους! Να μαζέψουν δηλαδή βαλίτσες, να βγάλουν εισιτήρια, να βρουν το σπίτι όπου θα μείνουν και να δώσουν το παρών εκεί που τους έστειλε το κράτος! Και ένα Μέσο δεν βγήκε να επισημάνει την κορυφαία αυτή κρατική αναλγησία. Για τέτοιο άθλιο κράτος μιλάμε και τέτοια άθλια ενημέρωση. Εν κρυπτώ το ΦΕΚ, εν κρυπτώ και η παράταση τελικά και πάλι καλά!

Παίρνει φωτιά η Βαρυμπόμπη και ολόκληρο κράτος κάθεται και κοιτά τη φωτιά να εξαπλώνεται, να περνά την εθνική οδό και να κοντεύει να κάψει τη μισή Αθήνα. Παίρνει φωτιά η Εύβοια και το κράτος χαζεύει το νησί να καίγεται εννέα μέρες συνεχόμενες. Παίρνει φωτιά η Αρχαία Ολυμπία και ολόκληρο κράτος κάθεται και αφήνει τη φωτιά να περάσει στους διπλανούς νομούς και φωνάζουν οι άνθρωποι στα κανάλια «Πού είναι τα πυροσβεστικά μέσα;», «Γιατί δεν μιλάτε;» κι όσοι είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση του κόσμου αναμασούν ηλιθιότητες των ανθρώπων του περίφημου «επιτελικού κράτους» (που μας κάψανε και στο Μάτι) ότι δήθεν είναι ο καπνός που δεν επιτρέπει να δούμε τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, ότι φταίνε τα κουκουνάρια, το μικροκλίμα και ό,τι βάλει ο νους του καθενός, αρκεί να μην πέσει το ανάθεμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και είναι τα ίδια Μέσα που το «άνοιξε κλείσε» της πανδημίας ενάμιση χρόνο τώρα το βάφτιζαν «μέτρα», τη χρεοκοπία «κανονικότητα» και τα μνημόνια «αναγκαιότητα». Και μετά απορούν με τον κόσμο που τους δείχνει με το δάχτυλο. Οταν όμως σφίξουν τα πράγματα στέλνουν την ακροδεξιά να καθαρίσει, όπως έκαναν με το Open που τόλμησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να τα πούμε κι αυτά με κίνδυνο να παρεξηγηθούν κάποιοι «προοδευτικοί».