Δήμος Μετεώρων: Με πρόσχημα τον «Daniel»… βρέχει απευθείας αναθέσεις

Daniel. Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Με πρόσχημα την κακοκαιρία «Daniel» και ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του κατ’ επείγοντος, ο Δήμος Μετεώρων κάνει απευθείας ανάθεση από την πίσω πόρτα και προσκαλεί για μελέτη οριοθέτησης- διευθέτησης στο υδατόρεμα «Κοράσιτσα».

Ο τρόπος που προσκαλεί και κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας βέβαια, έχει μια ιδιαίτερη συνάφεια, από θέμα τακτικής, με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Documento στις 13 Οκτωβρίου, στο οποίο είχαμε αναδείξει πως με φωτογραφικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος και έχοντας τμηματοποιήσει το έργο της κατασκευής του περιπτέρου του ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτισμικών Πόρων) στην 88η ΔΕΘ, από πλευρά της η Λίνα Μενδώνη «έχτισε» μια παράγκα που κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο 196.106 ευρώ.

Εν προκειμένω η μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης στο σύνολό της κοστολογείται στις 162.016 ευρώ και πιο συγκεκριμένα τα τμήματα του «έργου» έχουν ως εξής. Η τοπογραφική μελέτη κοστολογείται στις 18.089,07, η υδραυλική μελέτη στις 48.583,74 και η περιβαλλοντική μελέτη & μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης 48.084,59 ευρώ.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν προσκληθεί για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης είναι πέραν από ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι της εταιρείας που επίσης έχει προσκληθεί για να καταθέσει από πλευράς της οικονομική προσφορά μέχρι και την Παρασκευή 25 του μήνα, εντός μίας περίπου εβδομάδας από την ημέρα που δημοσιεύτηκε η πρόσκληση.

Οι οικονομικοί φορείς που προσκαλούνται για την εν λόγω μελέτη είναι μια εταιρεία και δύο φυσικά πρόσωπα. Η εταιρεία όπως αναφέρεται και στο έγγραφο είναι ειδικευμένη στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών, ενώ τα άλλα δύο φυσικά πρόσωπα είναι μία μηχανικός περιβάλλοντος και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός περιβάλλοντος.

Συμπερασματικά η τακτική λοιπόν της κυρίας Μενδώνη φαίνεται να ακολουθείται ευρύτερα και στην τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που θα έπρεπε να κάνει τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν από πλευράς τους ελέγχους.

Το έγγραφο της ανάθεσης:

Δήμος Μετεώρων by Website Documento on Scribd

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ο πατέρας του Γεράσιμου στο documentonews.gr – «Να σεβαστούν τα ΜΜΕ τον αγώνα που δίνει το παιδί μου για τη ζωή»

Αμαλιάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο των τριών βρεφών

Τραγωδία στο Ναύπλιο – Παιδί έπεσε από τις κερκίδες του γηπέδου και σκοτώθηκε