Δημιουργείται το «ελληνικό FBI»- «Το έχει ανάγκη η χώρα» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Δημιουργείται το «ελληνικό FBI»- «Το έχει ανάγκη η χώρα» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή που ανάλαβε τις τύχες της χώρας (2019) είναι πολύ καλή στους «βαρύγδουπους τίτλους», που σχεδόν πάντα συνοδεύονται από θορυβώδεις «επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς». Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η έννοια του επιτελικού κράτους, που πλέον αποτελεί ανέκδοτο για το μέσο πολίτη. Τώρα με όσα ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκροτείται το «ελληνικό FBI».

Συγκεκριμένα, συγκροτείται μία νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ που θα έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και θα λειτουργεί στα πρότυπα του FBI.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ «σε λίγες μέρες ξεκινάει. Ξεκίνησε ήδη δηλαδή, αλλά συγκροτείται τώρα η νέα υπηρεσία. Μια υπηρεσία πιστεύω που είχε ανάγκη η χώρα. Μια υπηρεσία που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να καταπολεμήσουμε μια άλλη μορφή βίας που υπάρχει στην κοινωνία μας μέσα, αλλά πια με αντικείμενο τεράστια οικονομικά ποσά που είναι το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, η διακίνηση ανθρώπων, οι εκβιασμοί, το λαθρεμπόριο, όλα αυτά τα οποία πραγματικά συνθέτουν εγκλήματα και αδικήματα τα οποία άπτονται κυρίως της οικονομίας και βεβαίως της ανθρώπινης ζωής, μιας και βλέπουμε ότι μέσα από τους εκβιαστές έχουν γίνει ένα σωρό δολοφονίες με αφορμή τους εκβιαστές».

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «συνεπώς αυτή η νέα υπηρεσία που αποτελείται από πολύ εξειδικευμένους, ικανούς και μάχιμους αστυνομικούς, θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή επιτέλους και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση, τη διαχείριση και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και πραγματικά πιστεύω στις ικανότητες αυτών των παιδιών, αυτών των αστυνομικών, αλλά ταυτόχρονα και στον σχεδιασμό και στην τεχνολογία, η οποία σιγά σιγά μέρα με τη μέρα εισέρχεται στην Ελληνική Αστυνομία».

Ποιοι αξιωματικοί θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ

Χθες το βράδυ επελέγησαν και τα πρόσωπα που στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία. Ένα πρόσωπο που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ασφάλειας είναι ο Φώτης Ντουίτσης, ο οποίος θα είναι ο προϊστάμενος του «ελληνικού FBI».

Δεύτερος βοηθός του έχει επιλεγεί ο Γιάννης Σταυρακάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στην προστασία συνόρων.

Επιπλέον, ο Βασίλης Παπακώστας, ο οποίος ήταν για χρόνια προϊστάμενος του ηλεκτρονικού εγκλήματος, τώρα είναι αυτός που θα αναλάβει τον κλάδο προστασίας συνόρων. Τέλος, ότι όταν στελεχωθούν οι υπηρεσίες ο σχεδιασμός είναι να φύγει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη έθεσε η Γεροβασίλη – Κάλεσε σε άμεση σύγκληση της ΚΕ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επιμένει στη «λευκή» ισορροπία ο Γερουλάνος και 7 προτάσεις για την επόμενη ημέρα

Μαξίμου: Πονοκέφαλος για εσωκομματική αντιπολίτευση και Καραμανλή, Σαμαρά – Σκέψεις για αλλαγές

Ταλαιπωρία σε ΑΣΕΠ και ΕΣΥ και στο βάθος διορισμός «ημετέρων» – Σε γραφειοκρατικό γολγοθά μετέτρεψε ο νόμος Κεραμέως τον έλεγχο των αιτήσεων

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter