Δήλωση Χρήστου Τεντόμα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, Χρήστου Τεντόμα προς το Documento.

Κύριοι,

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας, στο τμήμα Πολιτική, newsroom, την 15.07.2024, υπό τον τίτλο «Κύκλωμα εκβιαστών: Καταγγελία για «μπράβο» του Κ.Μπακογιάννη που προπηλάκιζε κατοίκους στο Πάρκο Δρακόπουλου» δημοσιεύετε ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας, όμως, εκτός των άλλων, με συκοφαντεί, με δυσφημεί και με υβρίζει.

Συγκεκριμένα, σε εδάφιο της εν λόγω ανακοίνωσης, καταγράφονται τα εξής: «O μαφιόζος Κόσσυβας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως μέλος της 14-μελούς εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε μαγαζάτορες στο κέντρο της Αθήνας, βρισκόταν ανάμεσα στο λεφούσι των κομματικών στελεχών, δημοτικών υπαλλήλων, εργολάβων, τοπικών αφεντικών της Κυψέλης, επίορκων αντιδημάρχων του Μπακογιάννη (βλ. Τεντόμας από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000 € αδικαιολόγητα), και ΟΝΝΕΔιτών – όσων δηλαδή καλοτάιζε με δημοτικό χρήμα ο πρώην δήμαρχος – και που προπηλάκισε κατοίκους της περιοχής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γειτονιάς».

Σας είναι βέβαια γνωστό (άλλως θα έπρεπε, λόγω του δημοσιογραφικού σας λειτουργήματος) ότι, εδώ και καιρό, ήτοι από το τέλος του καλοκαιριού του 2023, έχω γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία με τη σειρά τους ανακοίνωσαν στο κοινό, το γεγονός ότι, μετά από πλήρη, ενδελεχή, επανειλημμένο και σε βάθος έλεγχο, τόσο των φορολογικών αρχών όσο και της τακτικής δικαιοσύνης, σε σχέση με τις πάσης φύσεως τραπεζικές καταθέσεις και της προέλευσης των χρημάτων που είναι κατατεθειμένες σ’ αυτές (“Πόθεν Έσχες”), τόσο εμένα όσο και της συζύγου μου, έχω απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα με το με αριθμό 3867/2023 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κάθε σχετικής και συναφούς κατηγορίας. Κατά συνέπεια, τα ως άνω «ελεγχόμενα 800.000 € ως αδικαιολόγητα» που καταγράφει η ως άνω επιστολή, την οποία δημοσιεύσατε, ελέγχθηκαν από τις φορολογικές Αρχές και τη δικαιοσύνη (καθώς και το σύνολο της περιουσιακής κατάστασης εμένα και της συζύγου μου) και βρέθηκαν δικαιολογημένα. Και για να μην υπάρξουν “δεύτερες σκέψεις”, ούτε από εσάς ούτε από οποιοδήποτε τρίτο, σας αναφέρω (αν και δεν έχω καμιά τέτοια υποχρέωση) ότι: το ως άνω ποσό, ανήκει αποκλειστικά και από κοινού στη σύζυγό μου και στη μητέρα της, βρίσκεται δε κατατεθειμένο σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους. Μεγάλο μέρος της απόκτησής του, ανάγεται χρονικά σε νόμιμη αιτία του 1993 (πριν καν δηλαδή συνάψω γάμο με τη σύζυγό μου), η εν συνεχεία δε επαύξησή του, σε μισθώματα που ελάμβανε η σύζυγός μου από ακίνητο που της παρασχέθηκε ως γονική παροχή. Κατά συνέπεια, το ως άνω γεγονός που αναφέρει η ως άνω επιστολή, είναι συκοφαντικό, καθόσον πρωτίστως είναι ψευδές: “δεν ελέγχομαι για 800.000 ευρώ ως αδικαιολόγητα”, αλλά ελέγχθηκα οριστικά και αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη, απαλλάχθηκα κάθε κατηγορίας, το ποσόν διαπιστώθηκε ότι είναι νόμιμης προέλευσης και δικαιολογημένο, δεν ανήκει ούτε προήλθε από εμένα, αλλά ανήκει από κοινού στη σύζυγό μου και στη μητέρα της.

Περαιτέρω, με την ως άνω επιστολή που δημοσιεύσατε, η ως άνω αναφορά του ονόματός μου συνοδευόμενη με το εν λόγω ψευδές γεγονός  «(βλ. Τεντόμας από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000 € αδικαιολόγητα)», χαρακτηρίζομαι και ως «επίορκος αντιδήμαρχος του Μπακογιάννη» (δεύτερη συκοφαντική δυσφήμιση), εν συνεχεία, δε,  τοποθετούμαι ως ένας εκ των ευρισκομένων «ανάμεσα στο λεφούσι των κομματικών στελεχών, δημοτικών υπαλλήλων, εργολάβων, τοπικών αφεντικών της Κυψέλης, επίορκων αντιδημάρχων του Μπακογιάννη (βλ. Τεντόμας από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000 € αδικαιολόγητα) και ΟΝΝΕΔιτών – όσων δηλαδή καλοτάιζε με δημοτικό χρήμα ο πρώην δήμαρχος – και που προπηλάκισε κατοίκους της περιοχής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γειτονιάς», στο οποίο βρισκόταν και «O μαφιόζος Κόσσυβας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως μέλος της 14-μελούς εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε μαγαζάτορες στο κέντρο της Αθήνας».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την εν λόγω επιστολή, πραγματοποιείται -αυθαίρετα- σύνδεση του ονόματός μου πρωτίστως με τον ως άνω «μαφιόζο Κόσσυβα και τη 14-μελή εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε μαγαζάτορες στο κέντρο της Αθήνας», αφού μέσα στο εν λόγω «λεφούσι» που βρίσκεται αυτός, βρίσκομαι και εγώ, με την ιδιότητα του «επίορκου αντιδημάρχου» συνοδευόμενη με το ψευδές γεγονός περί του ότι «ελέγχομαι για 800 ευρώ αδικαιολόγητα» με αποτέλεσμα, την περαιτέρω συκοφάντηση, δυσφήμιση και εξύβρισή μου.       

Η προσπάθεια λοιπόν της προσωπικής και πολιτικής μου συκοφάντησης και εξόντωσης, έχει ήδη πέσει στο κενό. Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που σκόπιμα διοχετεύτηκαν σε ΜΜΕ από τρίτους,  κατέρρευσαν μετά από πλήρη έλεγχο των φορολογικών αρχών και της δικαιοσύνης, που με δικαίωσε πλήρως.

Επιπλέον, γνωρίζετε ότι από τα έτη 1990 και 1994 που εκλέχτηκα διαμερισματικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια από 2002 έως και σήμερα 2024, εκλέγομαι συνέχεια και αδιάλειπτα δημοτικός σύμβουλος στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διασπείρει ψεύδη και συκοφαντίες προσπαθώντας να σπιλώσει την πορεία μου στο Δήμο Αθηναίων και να θίξει την ακεραιότητά μου.

Επειδή, λοιπόν, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η εν λόγω συκοφαντική, δυσφημιστική και εξυβριστική επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Documento» της οποίας είστε εκδότης, και συγκεκριμένα αναρτήθηκε και δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας στην ιστοσελίδα https://www.documentonews.gr/article/kykloma-ekviaston-kataggelia-gia-mpravo-toy-k-mpakogianni-poy-propilakize-katoikoys-sto-parko-drakopoyloy/, την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:00, προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την τιμή και την υπόληψή μου, τόσο ως πολίτη όσο και ως πολιτικού προσώπου.

Για αυτούς τους λόγους,

και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου,

– διαμαρτύρομαι έντονα για τη δημοσίευση της εν λόγω επιστολής στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  «Documento»  της οποίας είστε εκδότης,

– σας καλώ εντός δύο (2) ημερών από τη λήψη της παρούσας, δυνάμει του άρθρου 14 παρ.5 του Συντάγματος, της παρ.2 του άρθρου μόνου του Ν.2243/1994 και της συναφούς νομοθεσίας,

1) να δημοσιεύσετε το σύνολο της παρούσης Επιστολής μου (που συνιστά καταχώρηση κειμένου απάντησης/επανόρθωσης) και με τη μορφή που σας επιδίδεται, σε ανάλογη θέση και έκταση (ολοσέλιδο) στην εφημερίδα «Documento»  και στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα σας και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία που αντίστοιχα χρησιμοποιήσατε και

2) να απαλείψετε από την ως άνω δημοσίευση της εν λόγω επιστολής στην εφημερίδα σας, το τμήμα της που αναφέρεται στο όνομά μου, ήτοι:  «επίορκων αντιδημάρχων του Μπακογιάννη (βλ. Τεντόμας από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000 € αδικαιολόγητα)».

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2024

Χρήστος Τεντόμας του Σοφοκλή