Για την εξώδικη διαμαρτυρία της Μαρίας Καρυστιανού στην Προανακριτική μίλησε η δικηγόρος της, Μαρία Γρατσία, στο Mega.
«Τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την δήλωση του κ. Τριαντόπουλο είναι τα εξής: βγήκε μια ανακοίνωση από τον κ. Τριαντόπουλο όπου υπέδειξε την εφεξής διαδικασία με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός από αυτόν που ορίζει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή η οποία έχει υποχρέωση και καθήκον να διενεργήσει προκαταρτική εξέταση», εξήγησε.
»Δηλαδή συλλογή όλων των αναγκαίων αποδείξεων προκείμενου να αναδειχθεί η αλήθεια και να αναδείξει εάν υπάρχουν ένδειξης ενοχής για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός ή περισσότερων προσώπων. Αλίμονο εάν ο ποινικά ελεγχόμενος είχε δικαίωμα να υποδεικνύει στον εισαγγελέα. Υπέδειξε την παράκαμψη της προανακριτής εξέτασης και ζήτησε την απευθείας παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο», είπε αρχικά.
«Πάντα η πλειοψηφία είναι στο παιχνίδι. Ο νομός περί ευθύνης υπουργών προϋποθέτει την ύπαρξη προανακριτικής ουσιαστικά. Να μη προσπερνάμε τα στάδια που ορίζει το σύνταγμα. Είναι λίαν επικίνδυνο να ερμηνεύουμε α λα καρτ το Σύνταγμα. Πώς είναι δυνατόν να παρακάμπτουν το Σύνταγμα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίο λέει ρητά ότι το πόρισμα πρέπει να αναφέρει αιτιολογημένα και να μνημονεύσει όλα τα αποδεικτικά μέσα τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την προκαταρκτική εξέταση», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Διαβάστε επίσης
Βαφτίζουν γαλαντομία τα ψίχουλα στον κατώτατο – Το παρασκήνιο που καθυστερεί την ανακοίνωση
Τουρκία: Ολονύχτιες διαδηλώσεις για τον Ιμάμογλου – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Videos-Photos)
H Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες – Το ΣτΕ ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση
Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για σχόλιο που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή