Δικηγόροι: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη – «Πλήρης προχειρότητα με τον νέο Δικαστικό Χάρτη»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο και τρίωρη στάση από τα δικαστήρια ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

«Η διαμαρτυρία αφορά την πλήρη προχειρότητα με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή ο «Νέος» Δικαστικός Χάρτης στην Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί πλήρη ανασφάλεια δικαίου, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός των δικηγόρων και επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην απονομή της δικαιοσύνης και στους πολίτες με κίνδυνο απώλειας δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των διαδίκων», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του ΔΣΑ.

Αναλυτικά

Αύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων της Αθήνας έξω από τον Άρειο Πάγο και παράλληλα θα γίνει τρίωρη στάση, καθολικά, από όλα τα δικαστήρια από τις 09.00 έως 12.00.

Η διαμαρτυρία αφορά την πλήρη προχειρότητα με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή ο «Νέος» Δικαστικός Χάρτης στην Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί πλήρη ανασφάλεια δικαίου, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός των δικηγόρων και επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην απονομή της δικαιοσύνης και στους πολίτες με κίνδυνο απώλειας δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των διαδίκων.

Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή για να καταγραφεί με δυναμικό τρόπο η αντίδραση του δικηγορικού σώματος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤTo εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Χείμαρρος ο Χρήστος Ράμμος – «Ζήτησα να ενημερώσω την Βουλή και μου είπαν ‘κανείς δεν εμφανίζεται αυτόκλητος’»

Κράτητος και Ηλία Κοκκώνη γωνία…

Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της – Παραμένει στη ΜΕΘ