Δίκη Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητά και πάλι η υπεράσπιση

Δίκη Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητά και πάλι η υπεράσπιση

Με την κατάθεση της παιδιάτρου, Βενετίας Μπέλλου, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίου το διάστημα που νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα , συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν προβληματιζόταν, ήταν αποστασιοποιημένη», κατέθεσε νοσηλεύτρια

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας, επανέφερε για ακόμα μία φορά το αίτημά του για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητώντας από τους δικαστές να λάβουν απόφαση σήμερα προκειμένου να εξεταστεί η κατηγορούμενη σχετικά με το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

«Είχαμε κάνει ένα αίτημα για πραγματογνωμοσυνη. Η κυρία κατηγορουμενη είναι υγιέστατη ψυχολογικά. Έχουμε τη δυνατότητα η πραγματογνωμοσύνη να γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης. Μπορείτε να την αποφασίσετε σήμερα ώστε να τελειώνει αυτη η ιστορία περί δήθεν συνδρόμου Μινχάουζεν. Σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνεχεια η παιδίατρος του νοσοκομείου ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα. «Στις 19/1 είχε έρθει με τη μητέρα και την γιαγιά στα επείγοντα για επεισόδιο εμετών. Δεν θυμάμαι να προβλημάτισε στα επείγοντα. Μετά από 1 περίπου 24ωρο έκανε ένα επεισόδιο υπόκορεσμου και υπερκαρδίας. Στο ένα επεισόδιο έκανε εισαγωγή στη ΜΕΘ, μετά ένα λίγο μεγαλύτερο επεισόδιο και μπήκε στη ΜΕΘ. Εγώ ήμουν μπροστά στο επεισόδιο που έκανε 22/1. Ήταν συνηθισμένος αποκορεσμός γύρω στο 70%. Μέχρι να πάω να της βάλω ρινικό οξυγονο άρχισε το παιδί από μόνο του να επανέρχεται» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Θυμάστε άλλο επεισόδιο που να είσαστε μπροστά;

Μάρτυρας: Ήταν μια ακόμη φορά. Κάλεσαν έναν άλλον συνάδελφο μετά κάλεσαν κι εμένα.

Πρόεδρος: Ποιός χορηγούσε τα φάρμακα στο παιδί; Ακόμη κι όταν μπαίνει στο νοσοκομείο συνεχίζει να τα χορηγεί η μάνα;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι στο Ρίο συνεχίζονται να χορηγούνται από τους γονείς.

Εισαγγελέας: Τα επεισόδια μεταξύ τους είχαν κάποια αλληλουχία;

Μάρτυρας: Όχι, δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια η μάρτυρας ειπε πως το επεισόδιο την ανησύχησε, και συμπλήρωσε πως: «ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω σε τι οφείλεται. Δεν καταλήξαμε στο τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη».

Η ίδια παράλληλα είπε οτι ο συνοδός του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, ενημέρωσε άμεσα στις 22/1 για το επεισόδιο, και εκείνη μπήκε στο δωμάτιο σε λιγότερο από λεπτό για να δει τι συμβαίνει.

Κούγιας : Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζω.

Κούγιας : Τι είναι αυτή;!

(…)

Κούγιας : Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος;

Μάρτυρας : Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. Ο κ. Παπαγιάννης.

Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ… Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με το εάν έχει δει ξανά μία μητέρα να γυρίζει σε βίντεο τα επεισόδια προκειμένου να πείσει τους γιατρούς, τόνισε πως αυτό γίνεται επειδή οι γιατροί φτάνουν σε δεύτερο χρόνο.

Documento Newsletter