Δίκη Πισπιρίγκου: «Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι τον θάνατο της Τζωρτζίνας» – Τι κατέθεσε ο παιδίατρος

Δίκη Πισπιρίγκου: «Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι τον θάνατο της Τζωρτζίνας» – Τι κατέθεσε ο παιδίατρος

Με τον παιδίατρο Κωνσταντίνο Κυριακούλη, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας, ανέφερε στην κατάθεσή του πως κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του κοριτσιού στο Ωνάσειο και για το διάστημα που ο ίδιος είχε εφημερία, δεν είχε λάβει χώρα κάποιο επεισόδιο του παιδιού.

«Δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από το νοσοκομείο του Ρίου για υποψίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας. Αυτό το άκουσα μετά το θάνατο του παιδιού στο Αγλαΐα Κυριακού. Η Τζωρτζίνα ήρθε σε εμάς από το νοσοκομείο της Πάτρας τον Μάιο του 2021 με την αιτιολογία της αξιολόγησης και τοποθέτησης απινιδωτή. Έμεινε σε εμάς ένα μήνα, τοποθετήθηκε ο απινιδωτής και συνέχισε τη νοσηλεία του στη Πάτρα» είπε.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας αναφέρεστε για ένα επεισόδιο σπασμών στις 11 Μαΐου του 2021. Είπατε ότι είχε πυρετό, προσήλωση βλέμματος, αποκορεσμό ως 90% πτώση σφύξεων.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητά και πάλι η υπεράσπιση

Μάρτυρας: Ναι σωστά. Δεν ήμουν παρών.

Πρόεδρος: Αυτό το περιστατικό μπορεί να έχει σχέση με κάποια λοίμωξη που είχε το παιδί το πρώτο 24ωρο που είχε εισαχθεί σε εσάς. Δικαιολογείται από τη λοίμωξη; Έχει σχέση με τη τετραπληγία;

Μάρτυρας: Είναι ένα παιδί που είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αυτά τα επεισόδια είναι στο φάσμα των όσων αναμένουμε. Θεωρώ ότι ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Ναι μπορούν να προκληθούν επεισόδια σπασμών σε παιδιά με εγκεφαλικές βλάβες. Είναι στα πλαίσιο των αναμενόμενων αντιδράσεων.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην κατάθεσή του προανακριτικά, στην οποία είχε πει ότι δεν περίμενε το κορίτσι να έχει τόσο σύντομη κατάληξη, εξήγησε ότι η επιβίωση ενός παιδιού με τόσο σοβαρό νόσημα εξαρτάται από τη φροντίδα που θα έχει και το κράτος στο οποίο ζει.

«Εμείς πληροφορηθήκαμε για το θάνατο του παιδιού στο Παίδων και ήταν έκπληξη για όλους. Δηλαδή αν υπήρχε μια πιθανότητα αυτά τα επεισόδια να ανακοπούν… ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα για μια αρρυθμία. Επίσης αυτές οι συσκευές μπορούν να δώσουν ρεύμα και να ενεργοποιήσουν τη καρδιά όταν οι σφίξεις υποχωρήσουν. Από καρδιολογική άποψη ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να στηρίξουμε αυτό το παιδί», σημείωσε.

Υπεράσπιση: Όταν έγινε το περιστατικό της 11ης Μαΐου του 2021 γνωρίζετε που βρίσκονταν η κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Δεν ήταν εκεί, γνωρίζω ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπεράσπιση: Τα επισκεπτήρια στη ΜΕΘ πότε γίνονταν;

Μάρτυρας: Είναι περιορισμένα και αυστηρά και λόγω της πανδημίας είχαν γίνει ακόμη πιο αυστηρά. Στη περίπτωση της Τζωρτζίνας είχε δοθεί άδεια ώστε να την επισκέπτεται η μητέρα της κατ’ εξαίρεση και τις απογευματινές ώρες.

Documento Newsletter