Δίκη Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία για το CD που καταστράφηκε από συρραπτικό – Το έγγραφο της Εισαγγελίας

Νέα στοιχεία για το CD με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ το οποίο καταστράφηκε από συρραπτικό, έρχονται στο φως.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών, το cd περιείχε «ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.», σύμφωνα με το Freedom of Press.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης της απόφασης από τη μητέρα και την αδερφή του

«Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά» αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο.

Η αναφορά αυτή φαίνεται να καταρρίπτει τη φημολογία ότι το cd περιείχε απλά επαφές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο».

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

Ετικέτες