Δίκη για το Μάτι: Διακόπηκε για τις 16 Ιουλίου

Δίκη για το Μάτι: Διακόπηκε για τις 16 Ιουλίου
Δίκη σε δεύτερο βαθμό για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στο Εφετείο Αθηνών, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024. Η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε ένοχους μόνο τους 6 από τους 21 κατηγορουμένους και μάλιστα με ποινές εξαγοράσιμες, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν έξι από τους κατηγορούμενους σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης και απαλλάχτηκαν 15. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στις 16 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι .

Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στον διορισμό συνηγόρων του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, στους οποίους το δικαστήριο με την ολιγοήμερη διακοπή έδωσε χρόνο για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Ο κ. Φωστιέρης είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει κατηγορούμενος για πλημμελήματα. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.

Λίγο πριν διακόψει την συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως τον Ιούλιο “θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε”.

Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών αντέδρασαν σε πιθανές συνεδριάσεις τον Αύγουστο και ζήτησαν από το δικαστήριο να σεβαστεί τον μοναδικό μήνα που μπορούν να ξεκουραστούν.

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Σκάνδαλο Novartis: Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Golden Dawn Watch: Απόπειρα απαγόρευσης κάθε προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού για μείζονος σημασίας δίκες

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχική η νομοθεσία για τη μη μετάδοση των δικών – Να αντιδράσουν δημοσιογράφοι και δικηγόροι

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φιμώνει ενημέρωση και δημοσιογράφους στα δικαστήρια – «Μαύρο» και στα παρατηρητήρια

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter