Δίκη για δολοφονία Καραϊβάζ: Στοιχείο κλειδί το λευκό βαν

Δίκη για δολοφονία Καραϊβάζ: Στοιχείο κλειδί το λευκό βαν

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ με τους συνηγόρους των δύο πλευρών να εστιάζουν  καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας ενός εκ των κατηγορουμένων την ημέρα της δολοφονίας. Και αυτό γιατί θεωρείται κομβικής σημασίας να απαντηθεί αν  το λευκό βανάκι της εταιρίας καθαρισμού είχε λόγο να βρίσκεται κοντά στην περιοχή την επίμαχη ημέρα.

Ήταν, λοιπόν, η πρώτη φορά που το λευκό βανάκι βρέθηκε στον Άλιμο ή αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν;

Η πλευρά των συνηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου  κάνοντας πολλαπλές ερωτήσεις στους μάρτυρες στόχευε στο να αποδείξει πως η εν λόγω εταιρία καθαρισμού του 49χρονου κατηγορουμένου δεν είχε παλαιότερη επιχειρηματική δραστηριότητα στον Άλιμο και άρα δεν είχε λόγο να βρίσκεται στην περιοχή. Προς ενίσχυση  τούτου αναφέρθηκε πως η οικονομική αστυνομία έκανε έλεγχο και δεν βρήκε κάποιο φορολογικό στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι ανάλογο, ενώ τονίστηκε πως «στα ημερολόγια της εταιρείας δεν βρέθηκε καμία πληροφορία που να πιστοποιεί παρουσία στον Άλιμο».

Κατά την κατάθεση της συζύγου ενός εκ των κατηγορουμένων ο συνήγορος της οικογένειας Καραιβάζ ρώτησε σχετικά : «Για τις άλλες περιοχές υπήρχαν σημειώσεις (εν. από τα κατασχεθέντα έγγραφα), και για τον Άλιμο όχι;» με την απάντηση της μάρτυρα να είναι εν ολίγοις πως δεν γνωρίζει.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση εισέφερε αρκετές μαρτυρίες, κυρίως των υπαλλήλων της εν λόγω εταιρείας που κατέθεσαν πως εξυπηρετούσε τις ανάγκες που προέκυπταν και ως εκ τούτου είχαν σποραδικές δουλειές και στον Άλιμο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν συγκεκριμένα παρότι ρωτήθηκαν επισταμένα..

Συγκεκριμένα η εξέταση της πρώτης μάρτυρα ,υπαλλήλου στην εταιρία καθαρισμού διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες. Η υπάλληλος είχε και φιλικές σχέσεις με τους κατηγορούμενους και παρουσιάστηκε ως  άτομο απολύτου εμπιστοσύνης τους με πολλαπλές αρμοδιότητες.

Οι παράγοντες της δίκης κατά την εξέτασή της επέμεναν έντονα σχετικά με την πιθανή δραστηριότητα της εταιρίας στην περιοχή του Αλίμου όπου και εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται πως το επίμαχο άσπρο βαν τοποθετείται στην περιοχή τις επίμαχες ημερομηνίες λίγο πριν αλλά και την ημέρα της δολοφονίας.

Η μάρτυρας υποστήριξε  πολλάκις πως η εταιρία δραστηριοποιούνταν και στην επίμαχη περιοχή είτε για δουλειά είτε για διανομή φυλλαδίων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που σκοπό είχαν να διασαφηνίσουν και να συσχετίσουν ή να αποκλείσουν την παρουσία του λευκού βαν που εντοπίστηκε την ημέρα της δολοφονίας στην περιοχή.

Η μάρτυρας ανέφερε πως εκείνη την Παρασκευή του 2021, -σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο από το σπίτι του άτυχου δημοσιογράφου- ένας εκ των δύο αδελφών βρισκόταν με τον 18χρονο σήμερα ανιψιό του για διανομή φυλλαδίων.

Σοβαρό στοιχείο το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα σχετικά με το τηλέφωνο του ενός κατηγορούμενου, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας Καραιβαζ στη γενική σάρωση που έγινε στον Άλιμο για τις ώρες 12:30 έως 15:00 δεν εμφανίζεται να χτυπά. Ώρες για τις οποίες είχε λεχθεί πως ο κατηγορούμενος συνήθιζε να επικοινωνεί για προσωπικούς και εργασιακούς σκοπούς, αφού το κινητό του χρησιμοποιούνταν και για τις ανάγκες της εταιρείας. Στον αντίποδα η υπεράσπιση διατείνεται πως το κινητό που (όπως ακούγεται στην ακροαματική διαδικασία) χρησιμοποιούσε ως επί το πλείστον ο κατηγορούμενος δεν έχει διερευνηθεί, ενώ  διερευνήθηκε μόνο το δεύτερο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επεσήμαναν πως η σάρωση έγινε σε διαφορετικό σημείο, γεγονός που έφερε την αντίδραση της άλλης πλευράς η οποία και κατέθεσε αίτημα ενώπιον του δικαστηρίου να εξακριβωθεί το εύρος της σάρωσης. Με το αίτημα συντάχθηκε και η υπεράσπιση συμπληρώνοντας πως ζητά τη διερεύνηση και άλλων πιθανών κεραιών που εξυπηρετούν τις οδούς πλησίον του σημείου της δολοφονίας.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που ακούστηκε από την πλειοψηφία των μαρτύρων είναι πως κατά την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ για εξέταση τους ειπώθηκε πως πρόκειται για οικονομική αστυνομία και όχι για το τμήμα ανθρωποκτονιών. Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από την έδρα του δικαστηρίου ένας μάρτυρας που η εξέταση του θεωρείτο εξίσου σημαντική και μέχρι πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στο εξωτερικό, ανευρέθη από το δικαστήριο και πρόκειται να καταθέσει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Η δίκη διακόπηκε για την επόμενη δικάσιμο στις 16/7.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter