Δίκη δολοφονίας Άλκη: Το μαχαίρι karambit και το καράβι για την Τήνο

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Το μαχαίρι karambit και το καράβι για την Τήνο

Με την εξέταση νέων μαρτύρων υπεράσπισης από το περιβάλλον των οικογενειών των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για το δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, κατέθεσαν ο παιδικός φίλος του 9ου κατηγορούμενου καθώς και η αδερφή του. Μετά την παρουσία και την κατάθεση πολλών μαρτύρων, κυρίως γονιών, σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι παρουσιάζονται πλέον με τα πρόσωπα τους, χωρίς να φοράνε χειρουργικές μάσκα, βρισκόμενοι ένα βήμα πριν τις απολογίες τους.

Πρώτος κλήθηκε να καταθέσει παιδικός φίλος του Αλέξανδρου Β., 9ου κατηγορουμένου, που ήταν συμμαθητές Τήνο:

«Εγώ για το περιστατικό έμαθα από την αδερφή του Αλέξανδρου. Πήγε η αστυνομία στο σπίτι της αδερφής του και μετά από μια εβδομάδα με πήρε και μου είπε ότι εμπλέκεται στο περιστατικό. Μετά τη φυλακή, τον συνάντησα στο πλοίο, όταν πήγαινε στην Τήνο για την κηδεία της μητέρας του, και μου είπε ότι δεν το έχει κάνει αυτός. […] Για εμένα, ο Αλέξανδρος ήταν ένα στήριγμα, με βοηθούσε ψυχολογικά και οικονομικά, σαν μεγάλος αδερφός μου.

Στη συνέχεια κατέθεσε η αδερφή του Δάφνη, η οποία μίλησε κατά κύριο λόγο για την απώλεια της μητέρας τους και για τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τον αδερφό της μετά τη δολοφονία. Σχετικά με το γεγονός δήλωσε:

«Θέλω να πω ότι αισθάνομαι πολύ δύσκολο που βρίσκομαι εδώ και δεν υπάρχουν λέξεις για να πω. Η μόνη πιο δυνατή συγγνώμη που μπορούμε να πούμε είναι ο θάνατος της μητέρας μου.

Με πήραν οι γονείς μου και μου είπαν θα έρθουμε στην Αθήνα. Μετά αργά το βράδυ γύρισα και βρήκα αλλαγμένη κλειδαριά. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε γίνει διάρρηξη, μετά έμαθα ότι είχε γίνει έρευνα. […] Με πήρε μετά την προφυλάκιση του, και μου είπε συγγνώμη και ότι ‘’θέλω να ξέρεις είναι ότι δεν το έκανα εγώ’’. Μετά μου είπε: ‘’έχω χτυπήσει έναν δυο φορές με μαχαίρι’’. Μετά έστελναν μηνύματα, τα ΜΜΕ είχαν βγάλει στη φόρα τη μητέρα μας, και έπαιζε το κάραμπιτ. Μετά τον έπαιρνα τηλέφωνο, άκουγα κλάματα, ήταν σαν άρρωστος. Μέχρι που μας πήρε μια μέρα μετά το ραντεβού με τη δικηγόρο του στο Δομοκό που το έφερε κάποια στοιχεία και μου λέει ανακουφισμένος ότι πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανα εγώ. Αν τύχει να μιλήσουμε παραπάνω, καταλήγει να κλαίει και να μου ζητάει συγγνώμη».

Στη συνέχεια η μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων για το μαχαίρι karambit που κρατούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια τη δολοφονικής επίθεσης:

  • Πότε σας είπε για το ότι χτύπησε;
  • Αφού προφυλακίστηκε.
  • Στη μητέρα του τι είπε;
  • Ξέρω ότι ο Αλέξανδρος είπε εξαρχής αυτό το πράγμα, ότι χτύπησε έναν δυο φορές.
  • […]
  • Έχει πεθάνει ένα παιδί, κοντά στην ηλικία σας. Δεν είχατε την περιέργεια ποιος τον χτύπησε;
  • Τον ρώτησα, και μου είπε ότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Εγώ τον πιστεύω.

Καταλήγοντας η μάρτυρας μετέφερε όσα πίστευε η μητέρα του κατηγορούμενου, που παρουσιάζεται ως ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας που την εμπιστεύονταν:

«Η μαμά μου αυτό που μου είπε, γιατί δεν είναι εδώ, είναι ότι ξέρω ότι το παιδί μου δεν το έχει μέσα του. Και εκείνη ήταν έκπληξη. Από το Φεβρουάριο μέχρι το Νοέμβριο που έφυγε, προσπαθούσε να μάθει τι πήγε λάθος. Κάναμε συζητήσεις και ψυχανάλυση για το πως μπορούμε να είμαστε εκεί, καταδικάζοντας το γεγονός, αλλά να καταλάβουμε και πως έγινε. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης για τη δίκη, τον Οκτώβριο, η μαμά μου ήταν αρκετά αγχωμένη και γενικά σκεφτόταν το πως θα έρθει εδώ και πως θα αντιμετωπίσει τους γονείς του Άλκη. Έφυγε πολύ ξαφνικά. Για να προστατεύσει εμένα, φαινόταν πάρα πολύ δυνατή, αλλά μάλλον μέσα της συνέβαιναν άλλα πράγματα. Στο νησί την αγαπάνε ακόμη πολύ». Μετά το τέλος της κατάθεσης της αδερφής του, ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Β. ξέσπασε σε κλάματα.

Στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν μάρτυρες από το οικογενειακό περιβάλλον του 10ου και 6ου κατηγορουμένου, που κατέθεσαν συνοπτικά στοιχεία για το χαρακτήρα τους. Επίσης κατατέθηκε πραγματογνωμοσύνη για τα βίντεο της δικογραφίας, από την υπεράσπιση του 7ου κατηγορουμένου, που επιχειρούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κρατά κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Ωστόσο η κατάθεση του πραγματογνώμονα φάνηκε ανίσχυρη μπροστά στις διεξοδικές ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη, με τις πρώτες καταθέσεις των ιατροδικαστών που έχει καλέσει η υπεράσπιση, προκειμένου να εξάγει συγκεκριμένα συμπεράσματα αναφορικά με δράστες και χτυπήματα πάνω στο σώμα του Άλκη Καμπανού, αλλά και των άλλων θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter