Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μέλος; Εγώ είμαι απλώς σύζυγος του γενικού γραμματέα», λέει η Ζαρούλια

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μέλος; Εγώ είμαι απλώς σύζυγος του γενικού γραμματέα», λέει η Ζαρούλια

Λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί ξεκίνησε η 389η δικάσιμος της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Στη σημερινή δικάσιμο απολογήθηκε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτής της ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια  και ο Αντώνης Γρέγος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η κ. Ελένη Ζαρούλια υποστήριξε εξαρχής ότι η δίωξη της είναι πολιτική ενώ κρατώντας μια αμυντική στάση από ρατσιστικές αναφορές που έχουν κάνει κατά καιρούς μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε απλώς σύζυγος του αρχηγού.

«Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι ότι οι παράνομοι πρέπει να φεύγουν, οι νόμιμοι είναι νόμιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα οι φυλακές είναι γεμάτες αλλοδαπούς εγκληματίες, στην Ευρώπη δε συμβαίνει το ίδιο, γι’ αυτό το γενίκευσα» .

Παράλληλα, η κυρία Ζαρούλια υποστήριξε: «Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο ήταν η πρώτη δήλωση της μόλις κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

Αναλυτικά ο διάλογος με την πρόεδρο

Πρόεδρος: Είστε μέλος;

Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;

Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.

Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;

Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Πρόεδρος: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;

Κατηγορούμενη: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

Για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Ελένη Ζαρούλια είπε πως ενημερώθηκε από σχετικό τηλεφώνημα το μεσημέρι της επομένης ημέρας και ότι εκείνη ήταν που ενημέρωσε και τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Την δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε» ανέφερε.

Το δικαστήριο εξέτασε την Ελένη Ζαρούλια με μεγάλη συντομία με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί λίγο πριν τις 12.

Γρέγος: Δεν έχω κάνει καμία έκνομη ενέργεια, παραμένω στη Χρυσή Αυγή

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε και ο Αντώνης Γρέγος ο οποίος επίσης χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική.

Ο Αντώνης Γρέγος ο οποίος βαραίνεται με το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε ότι ο λόγος που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου είναι ότι ήταν βουλευτής του κόμματος και ότι αν κάποιος άλλος είχε εκλεγεί, τότε ο ίδιος δε θα βρισκόταν εδώ σήμερα.

Όπως είπε, ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος γνήσιος πατριωτικός χώρος και ότι παραμένει υποστηρικτής της, ενώ σε ο,τι αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να φεύγουν από τη χώρα όσοι εισέρχονται παράνομα.

Για τους αλλοδαπούς

Σχετικά με τους αλλοδαπούς ο Γρέγος επιχείρησε να εμφανιστεί με ένα σχεδόν... ανθρωπιστικό προσωπείο.

Πρόεδρος: Ποια η θέση σας για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορούμενος: Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου.

Π: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;

Κ: Δε συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο Χρυσαυγίτες.

Π: Δηλαδή αυτός ήταν ο λόγος που δεν το κάνατε;

Κ: Όχι δεν θα το έκανα όπως και να έχεις. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη πράξη, σίγουρα δε θα το έκανα από μικροφώνου.

Π: Για χαρακτηρισμούς σκουπίδια ή αποβράσματα τι έχετε να πείτε;

Κ: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Απαντώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γρέγος δήλωσε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι συνέβη.

«Δεν ξέρω καν που πέφτει το Κερατσίνι και το Πέραμα στην Αθήνα», δήλωσε όταν ερωτήθηκε για τη δολοφονία.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά του Γρέγου ότι τον ξένισε η αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, δήλωσε ότι πλέον καταλαβαίνει ότι Μιχαλολιάκος είχε δίκιο που το είπε τότε.

Για τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων αλλιεργατών και των μελών του ΠΑΜΕ που είχαν προηγηθεί, ο δήλωσε ότι ο ίδιος έμαθε για την ύπαρξη τους μετά τις διώξεις επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ και δεν παρακολουθούσε ειδήσεις. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν συζήτησε ποτέ αυτά τα θέματα με άλλους βουλευτές της οργάνωσης.

Τέλος, για το κρίσιμο ζήτημα του καταστατικού της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο το κατατεθειμένο, όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα η συνεχής αναφορά του στο «παλιό» καταστατικό, το οποίο η ηγεσία της οργάνωσης όμως υποστηρίζει ότι είναι πλαστό. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να διαβάσει το «παλιό» καταστατικό γιατί αναγνωρίζει μόνο το «καινούριο».

Στην αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου θα απολογηθούν οι πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ζησιμόπουλος και Ηλιόπουλος, ενώ την Παρασκευή απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης.


Documento Newsletter