Δικαστές στερούν από κατηγορούμενες το ιερό δικαίωμα της υπερασπίσεως και κακοποιούν δικηγόρο

Δικαστές στερούν από κατηγορούμενες το ιερό δικαίωμα της υπερασπίσεως και κακοποιούν δικηγόρο

Μία παρωδία δίκης, εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 κατά τη συνεδρίαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών… Μία παρωδία όμως που έχει θύματα τον δικηγόρο Αθηνών Γιάννη Απατσίδη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων, δύο γυναικών ηθοποιών, της Λίλιαν Αρχοντή και της Έλενας-Ιουστίνης Αρχοντή, που οι ίδιες έχουν υποβάλει έγκληση για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος τους! Ωστόσο το μεγάλο θύμα είναι η ίδια η Δικαιοσύνη που με ευθύνη τριών δικαστών και ενός εισαγγελέα, τραυματίστηκε στο μαλακό της υπογάστριο, αυτό της αξιοπιστίας της! Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, σκληρή και άτεγκτη. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι απάνθρωπη και να μη σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν δικαστές εμφανίζουν αυτό το προσωπείο της έλλειψης σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της καταπάτησης του ιατρικού απορρήτου και κυρίως της ακραίας απανθρωπιάς, τότε είναι προφανές ότι οι δικαστές αυτοί πάσχουν από έλλειψη ευθυκρισίας και πρέπει να αποπέμπονται οριστικά, διότι τραυματίζουν το ιερό θεμέλιο της Δημοκρατίας, δηλαδή το κύρος και το γόητρο της Δικαιοσύνης.

Τα πραγματικά περιστατικά

Εδώ εισερχόμαστε στα πραγματικά περιστατικά που καταδεικνύουν το αληθές των ανωτέρω συμπερασμάτων. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων για ποδοπάτημα του κύρους της Δικαιοσύνης, και για συμμετοχή σε ένα Δικαστήριο-Γκουαντάναμο, οι δικαστές Παναγιώτα Ντζούφα, Παρασκευή Κοντού και Δημήτριος Καραγκούνης, αλλά και ο εισαγγελέας Ιωάννης Γιαννακέλος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε την παρωδία δίκης, το απάνθρωπο πρόσωπο των τριών δικαστών και του εισαγγελέα, που δεν γνώριζε τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων που τελικά έφτασε σε τέτοιο σημείο, που αποχώρησαν από τη διαδικασία καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες των δικαστών.

Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε σε δίκη που αφορούσε τα αδικήματα της βίας κατά αστυνομικού και της απείθειας, τα οποία κατά τους δικηγόρους υπεράσπισης των δύο ηθοποιών ήταν προδήλως κατασκευασμένα και όπως προκύπτει από ακράδαντα ντοκουμέντα που επικαλούνται. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης το προεδρείο αρνήθηκε σε σειρά αιτημάτων από τους δικηγόρους υπεράσπισης να παρασχεθεί αναβολή ή έστω να κρατηθεί για ελάχιστα λεπτά η υπόθεση, παρότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από τις κατηγορούμενες, ενώ αντιθέτως σε προηγούμενη συνεδρίαση, με άλλη σύνθεση, ο μηνυτής αστυνομικός έλειπε με αναρρωτική άδεια. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, παρόντες ήταν οι προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης των δύο ηθοποιών, ο Χάρης Ρώμας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Αλίκη Βουτσά, και πολλοί άλλοι, που τους συμπαραστέκονται. Ουδείς ήταν παρών, καθώς λόγω αιφνίδιου κωλύματος υγείας της μίας κατηγορουμένης, της γνωστής «Μπουλίτσας» από το Καφέ της Χαράς, που υπέστη κυριολεκτικά δικαστικό bullying, ενημερώθηκαν σχετικά, για να μην προσέλθουν.

Ήταν στο σημείο που ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης, φανερά καταπονημένος, αναφέρθηκε στην φαλκίδευση των υπερασπιστικών καθηκόντων των κατηγορουμένων, και ζήτησε την εξαίρεση της Προέδρου, ζητώντας να αναπτύξει τους λόγους εξαιρέσεως και την σύνταξη γραπτής αιτήσεως εξαιρέσεως. Η προεδρεύουσα Παναγιώτα Ντζούφα, ξεπέρασε τη διαδικασία που απαιτεί πρώτιστα την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε, χωρίς να έχει προτείνει ο τελευταίος, ότι είναι αβάσιμη και καταχρηστική!

Το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, που διαδραματιζόταν το ευτράπελο της διαδικασίας, προκλήθηκε ένταση με τον αστυνομικό-μάρτυρα, που αφενός δήλωσε ψευδώς ότι εξυβρίστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης και αφετέρου άρχισε να καταγράφει στο κινητό του τα συμβαίνοντα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παρόντων. Σύμφωνα με αναφορά που έχει κατατεθεί τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Λινό, ο κ. Απατσίδης ζήτησε άμεσα την παράδοση του κινητού τηλεφώνου, επιμέλεια του Δικαστηρίου, και με πρόταση του κ. Εισαγγελέως, αλλά παρά ταύτα η κ. Πρόεδρος, όχι μόνον δεν το ζήτησε, απεναντίας αμέσως έτεινε το δικό της μικρόφωνο στον αστυνομικό μάρτυρα κατηγορίας, και του ζήτησε να καταθέσει άμεσα. Ο διαμαρτυρόμενος γι’ αυτό συνήγορος κ. Ι. Απατσίδης, ζήτησε την προστασία του κ. Εισαγγελέως της έδρας, ή έστω των υπόλοιπων δύο μελών, για τη διαδικασία, ώστε να αναπτύξει τους λόγους της αίτησης εξαιρέσεως, με αναφορά ότι δεν αισθάνεται καλά στην υγεία του μετά από αυτή την συμπεριφορά. Το αίτημα εξαίρεσης ουδέποτε απαντήθηκε… Ενώ η κα Παναγιώτα Ντζούφα δεν άφησε να υπάρξει πρόταση του κ. Εισαγγελέως. καθόσον η Πρόεδρος του Δικαστηρίου επιχείρησε να εκδώσει απόφαση, βεβιασμένα, χωρίς να δώσει τον λόγο στον Εισαγγελέα και μετά ξανά στην υπεράσπιση. Τότε, ο συνήγορος κ. Ι. Απατσίδης κατέρρευσε λιπόθυμος, όντας κάτωχρος και σε έκπτωση των αισθήσεών του, αφού προηγουμένως παρακαλούσε την Πρόεδρο να διακόψει για 2 έστω λεπτά, γιατί δεν αισθανόταν καλά, κι εκείνη αρνείτο να ικανοποιήσει και αυτό το αίτημα.

Η απανθρωπιά και η «κατάχρηση εξουσίας» στο μεγαλείο της

Ως εδώ έχουμε την καταπάτηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από την πλευρά της προεδρεύουσας, κας Π. Ντζούφα, με τη συνδρομή των δύο άλλων δικαστών της έδρας και συναινούντος του Εισαγγελέα. Από εδώ και πέρα όμως εκκινεί η παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ειδικών κατηγοριών, η καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και η απανθρωπιά των δικαστών και του εισαγγελέα.
Η προεδρεύουσα Π. Ντζούφα, σύζυγος εισαγγελικού λειτουργού και βαφτισιμιά ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, κατά πληροφορίες, και παρέμενε στην έδρα, για να καθιστά αισθητή την παρουσία της, ότι θα δικάσει ό,τι και να συμβεί, και συνέχισε να αναφέρεται στον κ. Απατσίδη από έδρας με αυτόν να κείται στο πάτωμα. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αναφερόταν σε αυτόν και στο ότι υπαίτια κατέληξε στο δάπεδο επειδή του απορρίφθηκαν απλά αιτήματα!!!
Όταν ήρθε ο διασώστης του ΕΚΑΒ (μοτοσυκλέτα) και παρότι πιστοποίησε το αληθές του προβλήματος, η κ. Ντζούφα συνέχισε να αυθαιρετεί. Τούτο προκύπτει αβίαστα από το γεγονός ότι ο ίδιος ο εκαβίτης κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι με βάση τις διαδικασίες που τηρεί το ΕΚΑΒ, πρώτα έρχεται με τη μοτοσικλέτα ο διασώστης και αν αυτός κρίνει ότι χρήζει μεταφοράς σε νοσοκομείο ο ασθενής τότε και μόνον καλείται το ασθενοφόρο προς διακομιδή.

Παράκαμψη και του ιατρικού απορρήτου

Η προεδρεύουσα Π. Ντζούφα με έναν άνθρωπο να κείτεται στο έδαφος και να τον εξετάζει ο διασώστης δεν διέταξε να αποχωρήσουν τουλάχιστον οι αστυνομικοί και άλλοι, για να εξετασθεί ο Γιάννης Απατσίδης, ούτε καν εκκένωσε την αίθουσα, αποχωρώντας η ίδια, οι δικαστές, ο εισαγγελέας και η γραμματέας, αλλά απαίτησε από τον διασώστη να πληροφορηθεί το Δικαστήριο για την κατάσταση της υγείας του, με αναλυτική καταγραφή στα Πρακτικά, ο οποίος της βεβαίωσε ότι δεν είναι καλή, κι εν συνέχεια διέταξε παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο να του αναφέρει το ύψος της αρτηριακής υπέρτασης, το ύψος του σακχάρου του, την οξυγόνωση του αίματος και τις αναπνοές του, ώστε να καταγραφούν στα Πρακτικά!
Σε μία έκρηξη απανθρωπιάς, η κα Ντζούφα κι ενώ είχε ακούσει από τον διασώστη ότι χρήζει μεταφοράς σε νοσοκομείο ο ασθενής, συνέχισε να απευθύνεται στον κ. Απατσίδη, και να ισχυρίζεται ότι είναι άλλοι οι λόγοι, που γίνεται αυτό, ότι εφόσον έχει τέτοια ή άλλα προβλήματα υγείας ο ίδιος δεν θα πρέπει να αντιδρά, ούτε να δικάζει, επειδή απορρίπτονται τα αιτήματά του, ζητώντας συγχρόνως την άμεση απομάκρυνσή του από το ΕΚΑΒ, ώστε μετά τη δίλεπτη διακοπή να συνεχιστεί η διαδικασία της επίδικης υποθέσεως.

Η καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων

Είναι γνωστόν τοις πάσι στον νομικό κόσμο ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να παρασταθεί με το δικηγόρο του.
Τούτο ορίζεται, καθώς φαίνεται ότι οι δικαστές Παναγιώτα Ντζούφα, Παρασκευή Κοντού, Δημήτριος Καραγκούνης, και ο εισαγγελέας Ιωάννης Γιαννακέλος το αγνοούν:
-Από το άρθρο 48 του Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Από το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.
– Κατά τα άρθρα 340 παρ.2 και 501 παρ.1 ΚποινΔ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μια εκ των κατηγορούμενων κι ενώ είχε αποχωρήσει ο δικηγόρος της με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (άρα υπήρχε σοβαρότατο κώλυμα) κατέθεσε αίτημα αναβολής στο πρόσωπο του συνηγόρου της, Γιάννη Απατσίδη. Ο εισαγγελέας, ο οποίος προηγουμένως δεν αντιδρούσε, όταν η Πρόεδρος παρέβαινε το καθήκον της, πρότεινε να αναβληθεί η δίκη λόγω ανωτέρας βίας. Οι δικαστές, Παναγιώτα Ντζούφα, Παρασκευή Κοντού και Δημήτριος Καραγκούνης, απέρριψαν και αυτό το αίτημα! Κατόπιν η κατηγορούμενη κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου για λόγους μεροληπτικής συμπεριφοράς. Ο Εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί, προτάσσοντας ως λόγο ότι δεν έχει καταβληθεί παράβολο. Μετά αφού αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα ισχύσει από τον ερχόμενο Μάιο ανακάλεσε την πρότασή του. Προηγουμένως η πρόεδρος είχε απορρίψει το αίτημα, αρνούμενη να δώσει μικρή παράταση, ώστε να υποβληθεί γραπτώς.

Με όλα αυτά τα ευτράπελα συνεχίστηκε η διαδικασία, ενώ είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη διαδικασία, που προσομοιάζει σε Γκουαντάναμο, όπως δηλώθηκε από τον κ. Απατσίδη, και οι κατηγορούμενες. Το προεδρείο και ο εισαγγελέας που δεν γνώριζε τον επικαιροποιημένο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με μόνο παρόντα τον μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικό (και χωρίς καν να αναβάλουν για κρείσσονες αποδείξεις, αφού ουδέποτε είχε κληθεί ο έτερος παρών στο συμβάν αστυνομικός) καταδίκασαν τις δύο κατηγορούμενες σε 18 μήνες φυλάκιση (για βία κατά του αστυνομικού και χωρίς να αναγνωστεί κανένα έγγραφο και για απείθεια). Μάλιστα, και προφανώς κινούμενη από ταπεινά ένστικτα εκδίκησης και απόλυτης εύνοιας απέναντι στην αστυνομική αυθεντία, η προεδρεύουσα, Π. Ντζούφα, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα της έδρας και τους δύο πρωτοδίκες, μειοψήφησε για να μην ανασταλεί η ποινή, λόγω του ότι έκρινε ότι οι κατηγορούμενες έπρεπε να εκτίσουν την ποινή τους με ειδική αιτιολογία. Προφανώς η κ. Ντζούφα άρχισε να εφαρμόζει το Νόμο Φλωρίδη, ακόμη και για προγενέστερες της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα πράξεις.

Πλέον η υπόθεση της παραβίασης κάθε διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα, βρίσκεται με αναφορά-κόλαφος παριστάμενων δικηγόρων, ενώπιον του κ. Προέδρου του ΔΣΑ και του κ. Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Καθίσταται προφανές ότι η υπόθεση θα απασχολήσει και το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την Ελλάδα για όσα έπραξαν οι δικαστές, Παναγιώτα Ντζούφα, Παρασκευή Κοντού και Δημήτριος Καραγκούνης, αλλά και ο εισαγγελέας Ιωάννης Γιαννακέλος, καθώς ήδη ο δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να υποβάλει, μεταξύ άλλων, σχετική αγωγή κακοδικίας (που μόνο 2 φορές στην Ελλάδα είχε γίνει δεκτή, πριν 50 χρόνια) για βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του, που κατέληξε αιτιωδώς σε πολύ σοβαρές σωματικές βλάβες, που διαγνώστηκαν στο Δημόσιο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ, όπου του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 23 ημερών. Παρ’ ολίγον γλίτωσε το κάταγμα, αλλά το ρήγμα στη Δικαιοσύνη είναι αθεράπευτο. Το ερώτημα που αναφύεται είναι υπό το βάρος αυτών των περιστατικών μπορούν αυτοί οι λειτουργοί να εκπροσωπούν τη Δικαιοσύνη και να εκδίδουν αποφάσεις-τερατουργήματα;

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη σε Τασούλα για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Διεθνής ανησυχία: Πληροφορίες ότι η Γαλλία στέλνει στρατό στην Ουκρανία οδηγούν σε παγκόσμιο διπλωματικό «πυρετό»

Μαρινάκης: Επιβεβαίωσε ότι ο Μητσοτάκης πήγε με το ζεύγος Καρατζά στην Όαση της Σίβας – «Δεν γνωρίζω αναλυτικά όλες τις λίστες»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter