Διεθνής Τύπος: Υπέρ των επιδοτήσεων στις εταιρείες η ΕΕ – Συνεχίζεται η περιοριστική πολιτική της Fed

Διεθνής Τύπος: Υπέρ των επιδοτήσεων στις εταιρείες η ΕΕ – Συνεχίζεται η περιοριστική πολιτική της Fed

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι Βρυξέλλες προτείνουν περισσότερες επιδοτήσεις για τις εταιρείες». Η πρόταση έρχεται ως απάντηση στο πρόγραμμα δημόσιας χρηματοδότησης των ΗΠΑ. Παράλληλα, σχεδιάζεται εργοστάσιο ηλεκτρονικών τσιπ στο Σάαρλαντ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Περισσότερα χρήματα για την πράσινη τεχνολογία». Η Επιτροπή της ΕΕ θέλει να διευκολύνει τις επιδοτήσεις για φιλικά προς το κλίμα προϊόντα. Αντιδρά σε νόμο που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να προσελκύσουν ευρωπαϊκές εταιρείες. Τέλος, η Die Welt: «Οι Πράσινοι πιέζουν για μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης των κομμάτων». Οι δωρεές πρέπει να γίνουν πιο διαφανείς. Οι ειδικοί ζητούν εκτεταμένες αλλαγές, αναφέρει η εφημερίδα.  

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Η Fed εγκρίνει αύξηση επιτοκίων 0,25%». Η κεντρική τράπεζα επιβραδύνει το ρυθμό της περιοριστικής πολιτικής και δίνει σήμα για νέα αύξηση το Μάρτιο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ουκρανία φοβάται ότι μια νέα επίθεση είναι καθ’ οδόν». Η προετοιμασία της Ρωσίας προμηνύει μεγάλη επίθεση στο πεδίο της μάχης. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Fed ανακοινώνει αύξηση 0,25% των επιτοκίων, επιστρέφοντας σε ένα βραδύτερο ρυθμό “σφιξίματος”». Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επιμένει ότι η νομισματική περιοριστική πολιτική είναι ακόμα απαραίτητη. Τέλος η Washington Post: «Συγκινητικό αντίο στο Μέμφις για τον Τάιρ Νίκολς». Εκκλήσεις για δικαιοσύνη και αλλαγή αντήχησαν στο ναό κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το Βρετανικό Αέριο μπουκάρει στα σπίτια των ευάλωτων». Οι συλλέκτες του χρέους στέλνονται για να εγκαταστήσουν μετρητές προπληρωμής. Ο Γκραντ Σαπς δίνει εντολή για άμεση συνάντηση με τους επικεφαλής της εταιρείας αερίου. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ελεγκτική αρχή ερευνά λογαριασμό £220.000 σχετικά με την υπεράσπιση του Τζόνσον στο σκάνδαλο των κορονοπάρτι». Επικριτικές φωνές αναρωτιόνται αν η πληρωμή από λεφτά των φορολογούμενων είναι ορθή χρήση των δημοσίων χρημάτων. Στον Independent, γράφει σε έναν πιο ευθύ τόνο: «Ξηγήσου Ρίσι: Ήξερες για τις κατηγορίες περί bullying του Ράαμπ, πριν του δώσεις προαγωγή;». Ο Ρίσι Σούνακ ήταν το βράδυ της Τετάρτης υπό αυξανόμενη πίεση να μιλήσει σχετικά με το αν ήξερε τις κατηγορίες κατά του αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ, πριν του αναθέσει το πόστο. Τέλος, η Daily Telegraph: «H RAF αντιμετωπίζει κρίση με την πίεση για διαφορετικότητα». Λευκοί άνδρες παραμερίζονται σε 160 περιπτώσεις για να κάνουν χώρο για γυναίκες και εθνοτικές μειονότητες, αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Δικαιοσύνη, πολιορκία στον Ντελμάστρο». Ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα και η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή του. Μελόνι και Νόρντιο δεν παρεμβαίνουν. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει το κράτος». Μόνοι τους οι αναρχικοί δημιουργούν την ένταση, λέει η Μελόνι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πριμ σε όσους δουλεύουν περισσότερο». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, η υπουργός Εργασίας Μαρίνα Καλντερόνε υπόσχεται μπόνους στους εργαζόμενους. Τέλος, η Corriere della Sera: «Οι ΗΠΑ έτοιμες να στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία». Η ΕΕ φρενάρει σχετικά με το «ναι» στο Κίεβο.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ούτε απάτες, ούτε υποχωρήσεις». Μετά την προσπάθειά τους να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη καριέρα, οι γυναίκες δεν αφήνουν την κυβέρνηση να τους κοροϊδέψει με το να κάνει ότι τους καλυτερεύει τις συνθήκες, αυξάνοντας παράλληλα τον εργασιακό τους βίο. Στη Libération διαβάζουμε: «Ελιζαμπέτ Μπορν: Απέραστη αποστολή». Απέναντι στις μαζικές διαδηλώσεις κόντρα στη μεταρρύθμιση των συντάξεων, η πρωθυπουργός παρουσιάζεται ατίθαση τις τελευταίες μέρες. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μεταρρύθμιση των συντάξεων: η σύγκρουση ισχύος θεμελιώνεται». Τα συνδικάτα κατάφεραν τη δεύτερη μέρα της κινητοποίησής τους να συγκεντρώσουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια κόσμο σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η διασωματειακή επιτροπή έχει κηρύξει απεργία στις 7 και 11 Φεβρουαρίου. Τέλος, η Le Figaro: «Μετανάστευση: η επόμενη σπαζοκεφαλιά της κυβέρνησης». Εν μέσω της μάχης για τις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη είναι ήδη υπό διασταυρούμενα πυρά κριτικής, από τη Δεξιά και τα Αριστερά. Η έγκρισή του μπορεί να είναι δύσκολη, εκτιμά η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ επιζητά την επιτάχυνση της οικονομικής ενσωμάτωσης της Ουκρανίας». Οι Βρυξέλλες κινούνται βάσει εναλλακτικού σχεδίου για την γρήγορη είσοδο της χώρας στο μπλοκ. Και η El Mundo: «O Μοχάμεντ ΣΤ’ κάνει επίδειξη ισχύος έναντι της Ισπανίας με την στάση απέναντι στον Σάντσεθ». Ο βασιλιάς στέλνει μια κλήση από τις διακοπές του στη Γκαμπόν και του λέει ότι δεν θα τον δεχτεί στο Ραμπάτ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter