Διεθνής Τύπος: Βυθίστηκε το καταδρομικό «Μόσκβα», παραδέχεται το Κρεμλίνο – Ο Έλον Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter

Διεθνής Τύπος: Βυθίστηκε το καταδρομικό «Μόσκβα», παραδέχεται το Κρεμλίνο – Ο Έλον Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του Πούτιν». Το καταδρομικό “Μόσκβα” βυθίστηκε μετά από ώρες που πάλευε με τις φλόγες. Το Κίεβο λέει ότι χτύπησε το πλοίο με πυραύλους, ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι υπεύθυνη για τη βύθιση είναι μια θύελλα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Χαμένα παιδιά». Αγώνας δρόμου για να σωθούν τα νεογέννητα στα νοσοκομεία που έχουν πλήξει οι Ρώσοι. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Εμπάργκο στο πετρέλαιο στα τέλη Απριλίου».Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βάλει στοπ στην προμήθεια μαύρου χρυσού από τη Ρωσία μετά τις εκλογές στη Γαλλία. Παράλληλα, οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα ακριβαίνουν τις συγκοινωνίες σε Ρώμη και Νάπολη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Χτύπημα της ρωσικής ναυαρχίδας». Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι το καταδρομικό “Μόσκβα” βυθίστηκε. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη ότι θα πουλήσει το “αναντικατάστατο φυσικό αέριο της Ρωσίας σε άλλες χώρες”.

 Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μασκ προσφέρεται να αγοράσει το Twitter ενώ η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του “δηλητηριώδους χαπιού”». Ο Ίλον Μασκ έγινε ένας κανονικός εταιρικός πειρατής προσφέροντας 43 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιθετική αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προειδοποίησε ότι θα πουλήσει το μερίδιο που έχει ήδη αν η προσφορά του δε γίνει δεκτή. Η εταιρεία από την πλευρά της εξετάζει την περίπτωση να ενεργοποιήσει έναν νομικό μηχανισμό, το “δηλητηριώδες χάπι”, που θα αποτρέψει το Μασκ από το να αποκτήσει περισσότερες μετοχές. Και οι New York Times: «Η ρωσική ναυαρχίδα βυθίζεται στη Μαύρη θάλασσα, ενώ η Ευρώπη μπορεί να απαγορεύσει το πετρέλαιο». Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι πύραυλοί της έπληξαν το πλοίο. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια απομόνωση της Μόσχας μεγαλώνει.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Οι φίλοι της θέλουν το χειρότερο για τους λαούς τους». Η δημοκρατία, τα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών και των εργαζόμενων αποτελεί στόχο για την ακροδεξιά σε Ρωσία, Ιταλία και Ουγγαρία, με τις οποίες η Μαρίν Λεπέν διατηρεί καλές σχέσεις. Η Libération αναρωτιέται: «22%: Και τώρα τι κάνουμε;». Με τη δύναμη που του δίνει η απόδοσή του στις προεδρικές εκλογές, ο Ζαν Λουκ Μελανσόν κρατά την τύχη της Αριστεράς στα χέρια του εν όψει νομοθετικών εκλογών, τον ερχόμενο Ιούνιο. Τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, από το Κομμουνιστικό μέχρι το Σοσιαλιστικό, είναι τώρα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Προεδρικές εκλογές: η κούρσα για το λαϊκό ακροατήριο». Δέκα ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν ανοίγονται στην κοινωνία για να κερδίσουν τις αριστερές ψήφους και τους απέχοντες. Τέλος, η Le Figaro: «Οι θεσμοί έχουν εξέχουσα θέση μέσα στη μονομαχία Μακρόν-Λεπέν». Η απλή αναλογική, το δημοψήφισμα, η επιστροφή στην επταετή προεδρική θητεία, η συνέλευση των πολιτών: οι δύο υποψήφιοι ανταγωνίζονται στην εφευρετικότητα των προτάσεων για να προσελκύσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους γίνεται.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ρωσία θα αυξήσει την πυρηνική απειλή αν η Σουηδία και η Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ». Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα ξεδιπλώσει το πυρηνικό της ρεπερτόριο γύρω από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Και η El Mundo: «Το 61% των Ισπανών υποστηρίζει την μείωση των φόρων εξ αιτίας του πληθωρισμού». Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στην σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που φιλοξενεί η εφημερίδα θεωρούν ανεπαρκή την πριμοδότηση της αγοράς καυσίμων και κατηγορούν τον Σάντσεθ για τις αυξημένες τιμές.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο πρωθυπουργός θέλει τις πρώτες πτήσεις μεταναστών προς Ρουάντα μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Οι 30.000 λίρες ανά άτομο που προβλέπει το σχέδιο μεταφοράς μεταναστών στην Αφρική είναι “σταγόνα στον ωκεανό” σε σχέση με το τωρινό σύστημα ασύλου. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το σχέδιο για τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα αποκαλείται “απάνθρωπο”». Φωνές από την αντιπολίτευση και οργανώσεις για τους πρόσφυγες αντιδρούν έντονα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την “εξωτερική ανάθεση” της διαδικασίας παροχής ασύλου. Στον Independent διαβάζουμε: «Η προειδοποίηση της Βρετανίας στη Ρουάντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν την υπογραφή της συμφωνίας για τους αιτούντες άσυλο». Λίγους μήνες πριν από την συμφωνία μεταφοράς στη Ρουάντα των μεταναστών που φτάνουν στη Βρετανία, το Λονδίνο είχε καταδικάσει την αφρικανική χώρα για την αποτυχία της να ερευνήσει επιτυχώς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι Ρώσοι επιδεικνύουν βρετανό κρατούμενο». O Έινταν Άσλιν, που πολεμούσε με τις ουκρανικές δυνάμεις, φαίνεται κακοποιημένος σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σε ρωσικά Μέσα. Η μητέρα του καλεί τον Πούτιν να του φερθεί με ανθρωπιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter