Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Υπέρ του καθεστώτος υποψηφίου της Ουκρανίας ο Όλαφ Σολτς». Η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είπε ο γερμανός καγκελάριος. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς θέλει την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην ΕΕ». Στο Κίεβο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία υποστηρίζουν το καθεστώς της υποψηφιότητας. Άλλα κράτη εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις. Τέλος, η Die Welt: «Εκπληκτική στροφή από τον καγκελάριο στην Ουκρανία». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σολτς δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Πόνος αναμένεται καθώς οι Βρετανοί ετοιμάζονται για 11% πληθωρισμό». Η κυβέρνηση είπε ότι θα πρέπει να δεχθούν οι πολίτες ότι θα περάσουν δύσκολα κι ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει όλους, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας για πληθωρισμό που μπορεί να φτάσει και 11% μέχρι το τέλος του έτους. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Τζόνσον μπορεί να καταργήσει τη θέση συμβούλου δεοντολογίας μετά την παραίτηση του Γκάιντ». Ο Κρίστοφερ Γκάιντ παραιτήθηκε από τη θέση του κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι παραβίασε τον υπουργικό κώδικα. Στον Independent διαβάζουμε: «Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν την στήριξή τους στο Κίεβο». Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε την Πέμπτη τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο πληθωρισμός θα φτάσει το 11%, λέει η Τράπεζα της Αγγλίας». Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε ότι οι εκπτώσεις φόρων θα παγώσουν μέχρι να ελεγχθεί η αύξηση των τιμών.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Ευρώπη φτάνει στο Κίεβο». Ο Ντράγκι, ο Μακρόν και ο Σολτς ανοίγουν στην Ουκρανία την πόρτα της ένταξης στην ΕΕ. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο εκτιμά ότι η ένταξη θα αποτελέσει πρόβλημα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Ουκρανία στην Ευρώπη». Ντράγκι, Μακρόν και Σολτς στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε να δοθεί λύση μέσω ΟΗΕ για το σιτάρι, καθώς απειλείται ανθρωπιστική καταστροφή. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το σχέδιο για μια καινούρια ΕΕ». Ο Ντράγκι, ο Μακρόν και ο Σολτς στο Κίεβο επανασχεδιάζουν μια Ευρώπη χωρίς βέτο, ενώ ανοίγουν την πόρτα της Ένωσης στην Ουκρανία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πίεση Ντράγκι: το Κίεβο στην ΕΕ». Ο ιταλός πρωθυπουργός, μαζί με τους ομολόγους του από Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία, δεν βλέπουν καμιά αχτίδα ειρήνης. Παράλληλα, η Ρωσία κόβει περαιτέρω τη ροή αερίου στην Ιταλία, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει και το χρηματιστήριο πέφτει.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η ψήφος που μπορεί να τα αλλάξει όλα». Στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών αυτή την Κυριακή 19 Ιουνίου, η Ενωμένη Αριστερά ελπίζει να λάβει την πλειοψηφία των εδρών. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία: Οι επισκέπτες». Μετά από τέσσερις μήνες παλινωδιών, ο γάλλος πρόεδρος έκανε την Πέμπτη την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο, μαζί με τους επικεφαλής της γερμανικής και της ιταλικής κυβέρνησης. Χωρίς να κάνουν, σε κάθε περίπτωση, μεγάλες ανακοινώσεις. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν στο Κίεβο, σε μια επίσκεψη ενότητας και στήριξης». Ο γάλλος πρόεδρος έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη το πρωί, μαζί με το γερμανό και ιταλό ομόλογό του. Σκοπός της επίσκεψης είναι να δείξουν την αλληλεγγύη στη χώρα και να δώσουν ένα καθαρό μήνυμα για την υποψηφιότητά της στην ΕΕ. Τέλος, η Le Figaro: «Ο φόρος τιμής της Ευρώπης στο ουκρανικό κουράγιο». Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι για να διαβεβαιώσουν την Ουκρανία για τη στήριξή τους εν όψει της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην ΕΕ.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Μακρόν, ο Σολτς και ο Ντράγκι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για την ΕΕ». Ο γάλλος πρόεδρος αλλάζει την ρητορική του στο Κίεβο και διαβεβαιώνει ότι το Ζελένσκι ότι η «Ευρώπη είναι μαζί σας μέχρι τη νίκη». Και η El Mundo: «Η Ευρώπη είναι μαζί με την Ουκρανία μέχρι τη νίκη». Οι τρεις ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ επισκέφθηκαν το Κίεβο για να δείξουν τη στήριξή τους στον ουκρανικό λαό.
Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Τραμπ πίεσε τον Πενς και υποκίνησε όχλο εναντίον του». Ο πρόεδρος Τραμπ συνέχιζε να πιέζει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να εφαρμόσει το σχέδιο ανατροπής της εκλογικής ήττας του, ακόμα και όταν πληροφορήθηκε πως αυτό ήταν παράνομο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ κερδίζει δυναμική από ευρωπαίους ηγέτες». Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη και Βουκουρέστι υποστηρίζουν το καθεστώς υποψηφίου της Ουκρανίας, ενώ ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του για όπλα. Τέλος η Usa Today: «Ο Πενς απέκρουσε τον Τραμπ πριν κλιμακωθεί η βία». Το προσωπικό του τότε αντιπροέδρου φοβήθηκαν για την ασφάλειά του καθώς η πίεση αυξανόταν όσο πλησίαζε η 6η Ιανουαρίου 2021, όταν εισέβαλαν οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο.