Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Το όπλο της πείνας». Με την ύπαιθρο και τις καλλιέργειες να έχουν εγκαταλειφθεί η Ουκρανία κινδυνεύει να υποστεί λιμό, ενώ οι παλαιότεροι θυμούνται το μεγάλο λιμό επί Στάλιν, αναφέρει η εφημερίδα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Χωρίς συμφωνία».Απέτυχαν οι συνομιλίες στην Αττάλεια, περισσότερες βόμβες στη Μαριούπολη. Παράλληλα, ο Μακρόν εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει σύντομα ειρήνη. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζει το πλάνο για την αντιμετώπιση της κρίσης». Ο Μακρόν είπε στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη στις Βερσαλλίες ότι θα προωθήσει ένα πολεμικό ταμείο ανάπτυξης: περισσότερη ευελιξία και αμοιβαιοποιημένα ομόλογα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Καμιά συμφωνία, μόνο βόμβες». Απέτυχε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στην Τουρκία, ενώ άλλη μια αεροπορική επίθεση έγινε στη Μαριούπολη. Φόβοι για χρήση χημικών όπλων.
Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ουκρανία: τα παιδιά του πολέμου». Θύματα βομβαρδισμού, όπως στο νοσοκομείο στη Μαριούπολη την Τετάρτη, στην εξορία ή χωρισμένα από τους γονείς τους, τα παιδιά στην Ουκρανία είναι μια γενιά θυσιασμένη από τον Πούτιν, αναφέρει η εφημερίδα. Στη Humanité διαβάζουμε: «Μέσα στο πολιορκημένο Κίεβο». Ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας διηγείται την καθημερινότητα ενός πληθυσμού που προετοιμάζεται για το χειρότερο. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στην πόλη, ενώ χιλιάδες πολιτών προσπαθούν να ξεφύγουν. Η Le Monde έχει τίτλο: «Οι ολιγάρχες στην καρδιά του συστήματος του Πούτιν». Οι δισεκατομμυριούχοι κοντά στον Πούτιν γίνονται στόχος των δυτικών κυρώσεων. Για περισσότερο από είκοσι χρόνια, οι μεγιστάνες αυτοί συσσώρευαν τεράστιες περιουσίες με αντάλλαγμα την απόλυτη πίστη στον Πούτιν. Τέλος, η Le Figaro: «Προεδρικές εκλογές: καμπάνια μετ’ εμποδίων». Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης από την εφημερίδα, οι Γάλλοι προβλέπουν κατά 79% ότι θα κερδίσει ο γάλλος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές. Ένα μήνα πριν από τις κάλπες, οι υπόλοιποι υποψήφιοι δυσκολεύονται να ακουστούν.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Πούτιν υπόσχεται αξιόπιστες εξαγωγές ενέργειας». Τηρήστε όλες τις δεσμεύσεις, ζητά ο ρώσος πρόεδρος από τη Δύση. Επίσης, η Μόσχα ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός για την Παρασκευή. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Πρώτη προσπάθεια συμφωνίας χωρίς αποτέλεσμα». Σε μια συνάντηση, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας απλώς ανταλλάσσουν αντίθετες θέσεις. Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ φαίνεται να εμπλέκεται στη διαμεσολάβηση. Τέλος, η Die Welt: «Η Ρωσία τροφοδοτεί τον φόβο για όπλα μαζικής καταστροφής». Το Κρεμλίνο διαδίδει φήμες για ερευνητικά εργαστήρια με επικίνδυνους ιούς στην Ουκρανία. Πίσω από την προπαγανδιστική επίθεση κρύβεται μια ύπουλη τακτική που χρησιμοποίησε ο Πούτιν αλλού, αναφέρει η εφημερίδα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Φεϊχό προσυπογράφει την πρώτη συγκυβέρνηση του Λαϊκού κόμματος με την ακροδεξιά». Ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φειχό, ο επόμενος πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος, φαίνεται να δίνει την έγκρισή του στον σχηματισμό της συγκυβέρνησης του κόμματός του και του ακροδεξιού Vox στην αυτόνομη περιφέρεια της Καστίλης-Λεόν. Οι ευρωπαίοι εταίροι του Λαϊκού κόμματος μιλούν για “κακή έκπληξη” και “συνθηκολόγηση”. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση ενεργοποιεί ένα απόθεμα στρατηγικών αγαθών για τον πόλεμο». Ο Πέδρο Σάντσεθ θα το εξηγήσει στις αυτόνομες κοινότητες την Κυριακή στη διάσκεψη των Προέδρων.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αίμα στα χέρια του». Η κυβέρνηση λέει ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι συνεργός με τον Πούτιν καθώς η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που του επιβάλλει κυρώσεις. Στο Guardian διαβάζουμε: «Μεσαιωνικές συνθήκες σε μια πόλη υπό συνεχή επίθεση». Ανελέητοι είναι οι βομβαρδισμοί των ρωσικών δυνάμεων που αφήνουν τη Μαριούπολη μες τα συντρίμμια. Χωρίς ρεύμα και νερό, οι κάτοικοι της πόλης επικεντρώνονται μόνο στην επιβίωση. Ο Independent κυκλοφορεί με τίτλο: «Η στροφή 180 μοιρών για τους ουκρανούς ‘ούτε κατά διάνοια αρκετή’». Προειδοποιήσεις προς την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ότι παρά το γεγονός ότι δεν ζητείται πλέον βίζα από τους Ουκρανούς που καταφθάνουν στο Καλαί για να περάσουν στη Βρετανία, το σύστημα έχει ακόμα πολλά κενά. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι Βρετανοί θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες». Αναμένεται να επιτραπεί σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς χωρίς καμία συγγενική σχέση στη χώρα να εγκατασταθούν για ένα χρόνο.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η κουρασμένη Μαριούπολη αναφέρει άγρια ρωσικά χτυπήματα». Οι ελπίδες για κατάπαυση πυρός αργοσβήνουν ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έξω από το Κίεβο παίρνουν εντολή να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις, κοντά στην πρωτεύουσα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο πληθωρισμός φτάνει το ρεκόρ 40ετίας στο 7,9%». Η βενζίνη αυξήθηκε κατά 38% το Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ τα τρόφιμα ανέβηκαν κατά 8,6%. Ο πόλεμος τροφοδοτεί τις αυξήσεις των τιμών, εκτιμά η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το μακελειό διευρύνεται καθώς οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός αποτυχαίνουν». Οι Ρώσοι κάνουν πρόοδο, αφού τα τανκ είναι κοντά στο Κίεβο. Τέλος, οι Financial Times: «Η μισή οικονομία της Ουκρανίας έχει κλείσει καθώς η Μαριούπολη μετρά το ανθρώπινο κόστος». Μαζικοί τάφοι γεμίζουν στην πολιορκημένη πόλη, ενώ οι ελλείψεις σε τρόφιμα αυξάνονται.