Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «H Ρωσία καταλαμβάνει πολύτιμη πόλη στην Ουκρανία». Η πόλη του Λισιτσάνσκ έπεσε στα χέρια των Ρώσων, με αποτέλεσμα όλη η ανατολική επαρχία του Λουχάνσκ να είναι υπό ρωσικό έλεγχο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ΕΚΤ εξετάζει να μπλοκάρει τα φθηνά δάνεια των τραπεζών καθώς αυξάνει τα επιτόκια». Τα έσοδα από τη βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας αξίζει δισεκατομμύρια, ενώ τα κέρδη αυτά θεωρούνται πολιτικώς απαράδεκτα. Τέλος η Washington Post: «Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται την υποστήριξη των γυναικών για την επόμενη κίνηση». Οποιαδήποτε νομοθεσία για την απαγόρευση των αμβλώσεων μπορεί να στραβοπατήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σεξουαλικό σκάνδαλο ανανεώνει τα σχέδια για ανατροπή του πρωθυπουργού». Οι αντάρτες Τόρηδες είναι εξοργισμένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρωθυπουργός της κατηγορίες ότι ένας βουλευτής του, όντας σε κατάσταση μέθης, θώπευσε δύο άνδρες. Ο Guardian αποκαλύπτει ότι: «Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών πλήττονται περισσότερο από την λιτότητα των Τόρηδων». Σύμφωνα με έρευνα, τα μισά από τα 3,1 εκατομμύρια παιδιά που έχουν μόνο έναν γονέα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι υποθέσεις διαφθοράς της Βουλής παίρνουν έως και δύο χρόνια». Υπάρχει ο φόβος ότι η καθυστέρηση αυτή αποθαρρύνει τα θύματα από το να μιλήσουν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο πρωθυπουργός αντιμέτωπος με αντιδράσεις μες στο υπουργικό συμβούλιο για τον Πίντσερ». Οι υπουργοί εκφράζουν την οργή τους καθώς πρέπει να υπερασπιστούν την κυβέρνηση από το τελευταίο σκάνδαλο.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «O Σολτς είναι υπέρ για τον τέταρτο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών». Όχι άλλα δραστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι εκκλήσεις για ανακούφιση γίνονται όλο και πιο δυνατές». Έλλειψη φυσικού αερίου, αύξηση των τιμών: Λίγο πριν την κορυφαία συνάντηση της κυβέρνησης με εργοδότες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, πληθαίνουν οι εκκλήσεις για νέα βοήθεια. Αλλά ο καγκελάριος Σολτς αντιστέκεται. Τέλος, η Die Welt: «Η Μόσχα ανακοινώνει την κατάληψη του Λισιτσάνσκ». Η μεγάλη πόλη στο Λουχάνσκ μάχεται εδώ και εβδομάδες. Τώρα επιτράπηκε στον στρατό του Πούτιν να βάλει στόχο την περιοχή του Ντόνετσκ.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Tο μακελειό του παγετώνα». Στην κορυφή Μαρμολάδα της οροσειράς των Δολομιτών στην βορειοανατολική Ιταλία, η αύξηση της θερμοκρασίας έκανε ένα τεράστιο κομμάτι πάγο να αποκολληθεί και να καταπλακώσει ορειβάτες. Ο απολογισμός είναι έξι νεκροί και τουλάχιστον 8 τραυματίες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η κόλαση του παγετώνα». Οι θερμοκρασίες-ρεκόρ στη Μαρμολάδα έχουν τραγικά αποτελέσματα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «H σφαγή του κλίματος». Η Μαρμολάδα στους +10 βαθμούς Κελσίου απ’ ό,τι συνήθως τέτοια εποχή. Ένα κομμάτι παγετώνα σπάει και κατακλύζει 3 ομάδες: έξι νεκροί και 16 αγνοούμενοι. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κυβέρνηση, σπινθήρες Pd-M5S. Το aut aut of the dem αναστατώνει το Κίνημα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ζητήσει σεβασμό για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Απάτες στις σκαλωσιές των Ολυμπιακών Αγώνων». Δεκάδες είναι οι εργάτες χωρίς χαρτιά που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στις κατασκευές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024. Στη Libération διαβάζουμε: «Ηνωμένες Πολιτείες: θύελλα για τη δημοκρατία». Έχει λόγο να γιορτάζει η χώρα την 4η Ιουλίου, αναρωτιέται η εφημερίδα, τη στιγμή που το δικαίωμα στην άμβλωση καταργήθηκε, ενώ οι αποδείξεις ενός πραξικοπήματος του Τραμπ, με την εισβολή οπαδών του στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, έρχονται στο φως κάθε μέρα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Έρευνα για συμβουλευτική εταιρεία στην καρδιά του κράτους». Η Capgemini έχει λάβει συμβόλαια ύψους τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ σε πέντε χρόνια. Οι σύμβουλοί της έχουν δώσει καίριες συμβουλές όπως η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία για τη βιωσιμότητά τους. Τέλος, η Le Figaro: «Οι Ρεπουμπλικάνοι μπαίνουν στην αντιπολίτευση του Μακρόν». Αποφασισμένοι να ενσαρκώσουν μια εναλλακτική δεξιά επιλογή, οι βουλευτές των Ρεπουμπλικανών θέτουν τις προϋποθέσεις για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ στην ψήφο εμπιστοσύνης της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι υγειονομικοί δεν μπορούν να είναι προσωρινοί παραπάνω από τρία χρόνια». Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη ένα διάταγμα για να μονιμοποιήσει 67.300 εργαζόμενους και να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα στο σύστημα της Υγείας. Και η El Mundo: «To 43% των Ισπανών θα μειώσει τις διακοπές του λόγω πληθωρισμού». Οι αυξήσεις στις τιμές αναγκάζουν τους πολίτες να αλλάξουν προορισμό ή να ακυρώσουν τις διακοπές του καλοκαιριού.