Στη Γαλλία, η Humanité γράφει για την εκμετάλλευση των ηλικιωμένων από πολυεθνικές στη φροντίδα εξαρτημένων ατόμων: «Οι κερδοσκόποι του γκρίζου χρυσού». Η τρίτη ηλικία είναι ένα χρυσωρυχείο για εταιρείες όπως η Orpea και Korian, που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στα γηροκομεία, είναι στο χρηματιστήριο και λαμβάνουν κρατικό χρήμα. Αυτό είναι ένα σύστημα που χρειάζεται αναθεώρηση από τη βάση ως την κορυφή, αναφέρει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «137 δισεκατομμύρια: τα μοιραζόμαστε;». Οι μεγάλες εταιρείες που είναι στο χρηματιστήριο και βοηθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το κράτος έβγαλαν το 2021 κέρδη ρεκόρ, τα οποία έχουν μοιράσει κατά κύριο λόγο στους μετόχους τους. Η Le Monde κυκλοφορεί με τίτλο: «Αυτά τα πέντε χρόνια που η Λεπέν προσπάθησε να ξεχάσει το 2017». Η ακροδεξιά ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, προσπαθεί να αποσείσει την εικόνα της ακραίας και να “χτίσει” ένα προφίλ αξιόπιστου πολιτικού. Τέλος, η Le Figaro: «Το σχέδιο του Μακρόν για να ξανα-λανσάρει την πυρηνική ενέργεια». Ο γάλλος πρόεδρος θα βρεθεί αυτή την Πέμπτη στον ιστορικό τόπο τη Φραματόμ στο Μπελφόρ για να ανακοινώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής νέων αντιδραστήρων.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Περισσότερες εξαγωγές από τη Γερμανία από ποτέ». Παρά τα προβλήματα εφοδιασμού, οι εταιρείες πούλησαν αγαθά αξίας1,38 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2021. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο κορονοϊός διχάζει την κυβέρνηση και τα κρατίδια». Τόσο στην περίπτωση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στα επαγγέλματα υγείας όσο και με το 2G (είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες) στο λιανικό εμπόριο, είναι ξεκάθαρο ότι ο συνασπισμός «φανάρι» δεν μπορεί πλέον να πείσει τους πάντες και ειδικότερα το CDU, που διαμαρτύρεται. Τέλος, η Die Welt: «Η Μπέρμποκ ευθυγραμμίζει τη γερμανική εξωτερική πολιτική». Ο υπουργός φέρνει το αφεντικό της Greenpeace ως το νέο δεξί της χέρι και σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην προστασία του κλίματος.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, το διακύβευμα μεγαλώνει». Σε μια περιοχή που είναι ήδη σε πόλεμο, οποιαδήποτε ανάφλεξη μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία. Στην Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι πολιτείες καταργούν την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε δημόσιους χώρους». Εννιά πολιτείες έχουν σχέδια για να καταργήσουν τη μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους καθώς οι αριθμοί της πανδημίας έχουν πέσει, αυξάνοντας την πίεση για επιστροφή στην προ της πανδημίας κανονικότητα. Οι New York Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Επευφημίες και φόβοι αναμιγνύονται καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τους κανόνες για τη μάσκα». Ο Λευκός Οίκος πιάστηκε εξ απήνης από ρεπουμπλικανικές πολιτείες που καταργούν την χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.Τέλος, οι Financial Times: «Η ισχύς για να βράσουν 60 κατσαρόλες σημειώνει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία πυρηνικής σύντηξης». Ευρωπαίοι επιστήμονες κατάφεραν να παραγάγουν 59 megajoules ενέργειας σε μια αντίδραση πυρηνικής σύντηξης που κράτησε 5 δευτερόλεπτα.