Διεθνής Τύπος: Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την κατάσταση στη Ρόδο – Κυβερνητικές διεργασίες στην Ισπανία

Διεθνής Τύπος: Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την κατάσταση στη Ρόδο – Κυβερνητικές διεργασίες στην Ισπανία

Στην Ισπανία, στην ABC διαβάζουμε: «Πουτζντεμόν ή αποκλεισμός». Το Λαϊκό κόμμα κερδίζει αν και απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία με το Vox, και ο Φεϊχό εμμένει στο γεγονός ότι είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες ψήφους για να πάρει τη διερευνητική εντολή. H La Vanguardia έχει τίτλο: «Ο Φεϊχό κερδίζει αλλά το αποτέλεσμα αφήνει την κυβέρνηση στον αέρα». Το μπλοκ στα δεξιά απέχει πέντε έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία. Ο Φεϊχό ζητά από τον Σάντσεθ να παραμερίσει και να τον αφήσει να γίνει πρόεδρος της κυβέρνησης. Και η El Mundo: «Ο Φεϊχό κερδίζει αλλά ο Πουτζντεμόν θα μπορούσε να κάνει τον Σάντσεθ πρωθυπουργό». Το Λαϊκό κόμμα κερδίζει τις εκλογές χωρίς να επιτύχει την πλειοψηφία που αναζητούσε και δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να κυβερνήσει ενόψει της οπισθοδρόμησης του Vox.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ισπανία, αποτυχία των σοβινιστών». Οι συντηρητικοί του Λαϊκού κόμματος είναι πρώτοι, αλλά η πτώση της ακροδεξιάς του Vox εμποδίζει τον Φεϊχό από το να σχηματίσει κυβέρνηση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Σάντσεθ αποκλείει τη Δεξιά». Πέφτει το Vox, οι συντηρητικοί δεν έχουν τους αριθμούς για να κατακτήσουν την εξουσία. Ενδέχεται να επαναληφθούν οι εκλογές το χειμώνα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ισπανία, το Λαϊκό κόμμα είναι πρώτο». Νίκη για τον Φεϊχό αλλά το Vox κάνει πίσω, αφού δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ισπανία, δύσκολη κυβέρνηση». Το Λαϊκό κόμμα είναι πρώτο, αλλά το Vox δεν τα πήγε καλά. Οι σοσιαλιστές έλαβαν καλύτερα ποσοστά από ό,τι προβλεπόταν.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ο Νετανιάχου συγκρούεται με τον δρόμο». Οι Ισραηλινοί κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους για να εναντιωθούν στο σχέδιο μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Στη Libération διαβάζουμε: «Διαδηλώσεις στο Ισραήλ: ‘Μια δικτατορία γεννιέται μπροστά στα μάτια μας’». Αυτή τη Δευτέρα ψηφίζεται η μεταρρύθμιση στην Κνεσέτ, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων, οι οποίες συνεχίζονται για τριακοστή εβδομάδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλίμα: ‘Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά’». Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο μακρόχρονη και έντονη περίοδο καύσωνα στην ιστορία της, κάνοντας την καθημερινή ζωή μια κόλαση. Τέλος, η Le Figaro: «Ναρκωτικά: η μάστιγα σαρώνει στις μεσαίες πόλεις». Μέχρι τώρα συγκεντρώνονταν στις μεγάλες μητροπόλεις, η διακίνηση και η χρήση αυξάνεται στις πόλεις που έχουν από 20 μέχρι 100 χιλιάδες κατοίκους, καθώς και στα χωριά.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι αερογραμμές προσπαθούν να βοηθήσουν 19.000 να φύγουν από τη Ρόδο». Η Jet2 και η Tui στέλνουν αεροπλάνα για να περισυλλέξουν τους τουρίστες από το νησί. Ο Guardian έχει τίτλο: «Χιλιάδες αναγκάζονται να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη της Ρόδου». Η Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην ιστορίας της, εκτιμά η εφημερίδα, για να σώσει τους τουρίστες από τις πυρκαγιές που σαρώνουν τη Ρόδο. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πίεση στις ταξιδιωτικές εταιρείες να μεταφέρουν του Βρετανούς μακριά από τη Ρόδο». Το ελληνικό νησί σαρώνεται από τις πυρκαγιές, αναγκάζοντας τους τουρίστες να τραπούν σε φυγή.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο πρωθυπουργός της Ρηνανίας ζητά ολοκληρωμένους ελέγχους στα σύνορα». Το CDU οξύνει τον τόνο στη μεταναστευτική πολιτική. Ο Φράι θέλει απορρίψεις στην ακτή. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Μερτς χαλαρώνει την αντίσταση στο AfD». Ο πρόεδρος του CDU δεν αποκλείει πλέον τη συνεργασία σε δημοτικό επίπεδο. Αυτό προκαλεί αναταραχή μέσα στο κόμμα. Τέλος, η Die Welt: «Η Ρόδος φλέγεται». Τουλάχιστον 19.000 άνθρωποι φεύγουν από τις πυρκαγιές στο ελληνικό νησί. Η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία, σχολιάζει η εφημερίδα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η ψήφος για τα δικαστήρια πλησιάζει, προκαλώντας διαδηλώσεις». Την Κυριακή οι Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Δυτικό Τείχος της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν για ενότητα, αναφέρει η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η αναστροφή του ΝτεΣάντις στα εμβόλια είχε μεγάλο κόστος για τη Φλόριντα». Καθώς η θέση του ξεκίνησε να αλλάζει, το ίδιο έκανε και το ποσοστό θανάτων στην πολιτεία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι πολιτικές του ΝτεΣάντις κάνει τους δισεκατομμυριούχους να ξανασκεφτούν τη στήριξή τους για το προεδρικό χρίσμα». Ο Κεν Γκρίφιν και ο Νέλσον Πέλτζ ψυχραίνονται απέναντι στον κυβερνήτη της Φλόριντα, του οποίου η προεκλογική εκστρατεία στηρίζεται σε μεγάλο μέρος στους πλούσιους πάτρωνες. Τέλος η Washington Post: «Οι εκλογές στην Ισπανία αντικατοπτρίζει το διχασμό». Η εκλογική κούρσα στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ήταν πιο αμφίρροπη από ό,τι αναμενόταν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter