Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το Κρεμλίνο αρνείται να παρατείνει τη συμφωνία σιτηρών». Καμία εγγύηση για τα πλοία. Το Κίεβο αναλαμβάνει έμμεσα την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ρωσία σταματά τη συμφωνία για τα σιτηρά». Η Μόσχα εμποδίζει την εξαγωγή μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είναι σημαντική για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση. Το Κρεμλίνο προφανώς θέλει να εξαναγκάσει την εξαγωγή των δικών του αγαθών. Τέλος, η Die Welt: «Η ΕΕ υπογράφει συμφωνία για τη μετανάστευση με την Τυνησία». Η Τύνιδα υποτίθεται ότι θα περιορίσει την παράνομη μετανάστευση και λαμβάνει σημαντική οικονομική στήριξη για αυτό.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ναυτικά drone της Ουκρανίας χτυπούν τη ρώσικη γέφυρα στην Κριμαία». Το χτύπημα των ουκρανικών δυνάμεων αποκόπτει τις ρωσικές προμήθειες προς τη νότια Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Εκρήξεις πλήττουν ζωτική γέφυρα στον πόλεμο της Ρωσίας». Η γραμμή προμηθειών στην Κριμαία γίνεται στόχος και πάλι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Microsoft αντιμέτωπη με έρευνα από τις Βρυξέλλες για την εφαρμογή Teams στο λογισμικό Office». Φόβοι για αθέμιτο ανταγωνισμό σχετικά με την εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Τέλος η Washington Post: «Το Κίεβο βγάζει εκτός μέρος σημαντικής γέφυρας στην Κριμαία». Η Ρωσία αποχωρεί από τη συμφωνία από τα σιτηρά, επικαλούμενη προϋποθέσεις που δεν εκπληρώθηκαν.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Λαϊκές γειτονιές: ‘Ένας αστυνομικός μου είπε ‘βούλωσ’το βρωμομαύρε». Ο θάνατος του Ναέλ έχει αποκαλύψει την οργή των νέων που έχουν πέσει θύμα διακρίσεων και κακοποίησης από την αστυνομία. Στη Libération διαβάζουμε: «Καύσωνας: πνιγμένος τουρισμός». Στη Σαρδηνία 48 βαθμοί Κελσίου, στη Ρώμη 42 και 44 στην Ανδαλουσία. Οι ακραίες θερμοκρασίες πολλαπλασιάζονται αυτή τη βδομάδα στην Ευρώπη, οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν κακήν κακώς να προσαρμοστούν. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η αριστερά πιο διασπασμένη από ποτέ». Από τη δημιουργία του μετώπου, το Nupes έχει βιώσει πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά τώρα οι διαχωριστικές γραμμές είναι πιο μεγάλες από ποτέ. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μελανσόν ακολουθεί τη στρατηγική του μόνιμου σκανδάλου». Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» απομονώνεται, ενώ η ρητορική του γίνεται ολοένα και πιο καταδικαστέα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Νέα εποχή για το Αλτσχάιμερ, έπειτα από τη δοκιμή που έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα». Το NHS είναι σε συνομιλίες για θεραπεία με την ελπίδα ότι το φάρμακο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αχός για την έγκριση φαρμάκου που αποτελεί σημείο καμπής για το Αλτσχάιμερ». Οι ειδικοί προτρέπουν τη ρυθμιστική αρχή να εγκρίνει την πρωτοποριακή θεραπεία για την άνοια. Τέλος, η Daily Telegraph: «Γουάλας: Η Βρετανία θα πληρώσει για τανκ αλλά όχι για στρατεύματα». Ο υπουργός Άμυνας εμμένει στη δέσμευση να μειώσει τους στρατιώτες και να επενδύσει στην τεχνολογία.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Καύσωνας-ρεκόρ, ο πλανήτης γονατίζει». Οι θερμοκρασίες στην Ιταλία φθάνουν τους 40 βαθμούς, ενώ στην Κίνα ξεπερνούν τους 52. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Πληρώστε τους δίκαιους φόρους». “Εμφύλιος” ανάμεσα στα στελέχη της Λέγκας για τη φορολογία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «To φρένο του πληθωρισμού και η άγνωστη γη των σιτηρών». Τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών έφτασε το 6,4%. Παράλληλα, ο Πούτιν αποχωρεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Πούτιν εκδικείται: Τέλος τα σιτηρά». Η Ρωσία φεύγει από τη συμφωνία μετά την επιδρομή του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας, ανησυχώντας τον πλανήτη.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Φεϊχό μπλέκει με την αύξηση των συντάξεων στην τελική ευθεία». Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο αρχηγός του Λαϊκού κόμματος εκτοξεύει ψευδή δήλωση στο δημόσιο κανάλι TVE λέγοντας ότι το κόμμα του «πάντα» ήταν υπέρ των αυξήσεων των συντάξεων. Και η El Mundo: «Το ERC και η Bildu θα ‘ανεβάσουν την τιμή’ για τον Σάντσεθ εάν κυβερνήσει ξανά». Τα τοπικά κόμματα σε Βασκωνία και Καταλωνία ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα των εκλογών.