Διεθνής Τύπος: Τέλος τα χρήματα για τους πρόσφυγες στους γερμανικούς δήμους – Ρομπότ ομολογούν τον… έρωτά τους

Διεθνής Τύπος: Τέλος τα χρήματα για τους πρόσφυγες στους γερμανικούς δήμους – Ρομπότ ομολογούν τον… έρωτά τους

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι δήμοι δεν λαμβάνουν πλέον χρήματα για τους πρόσφυγες». Περαιτέρω συνομιλίες αναμένεται να γίνου τον Απρίλιο ενώ το περιφερειακό συμβούλιο είναι δυσαρεστημένο με τη συνάντηση κορυφής με την υπουργό Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Χωρίς επιπλέον χρήματα για τους πρόσφυγες». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να παράσχει περισσότερα κεφάλαια. Οι εκπρόσωποι δήμων και ομοσπονδιακών κρατών είναι απογοητευμένοι στη σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο. Η UNICEF επικρίνει την κατάσταση στη Γερμανία. Τέλος, η Die Welt: «Η Σύνοδος Κορυφής της Φέζερ για το προσφυγικό απογοητεύει τους δήμους». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για βοήθεια. Νέες διαπραγματεύσεις προγραμματίζονται για το Πάσχα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι τράπεζες αποφεύγουν τα κρυπτονομίσματα εν μέσω καταδίωξης». Οι τράπεζες αποτραβιούνται από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων αφού οι ελεγκτικές αρχές θέλουν να ρυθμίσουν το πεδίο έτσι ώστε να αποκλειστούν τα ψηφιακά νομίσματα από τον πραγματικό κόσμο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Σ’αγαπάω. Είσαι παντρεμένος;». Σε μια συζήτηση δύο ωρών με συντάκτη της εφημερίδας, το νέο bot κουβέντας της Microsoft έγραψε ότι θα ήθελε να είναι άνθρωπος, έχει μια επιθυμία να είναι καταστροφικό και ότι είναι ερωτευμένο με το άτομο με το οποίο συζητούσε… Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η επιστροφή της επίγειας σύγκρουσης στην Ουκρανία αναγκάζει τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη συσσώρευση όπλων». Η σύγκρουση αποκαλύπτει τις αδυναμίες και κάνει πιθανή την αύξηση του προϋπολογισμού ύψους $817 δισ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Σούνακ κάνει συνομιλίες στο Μπέλφαστ για να πουλήσει τη συμφωνία για το Brexit». Διακριτική διπλωματία εν μέσω αμφιβολιών για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η έξοδος της Στέρτζον καθυστερεί την ψήφο για την ανεξαρτησία κατά ‘πέντε χρόνια’». Η παραίτηση της ηγέτιδας του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού κόμματος από τη θέση της πρώτης υπουργού της χώρας μπορεί να πάει πίσω την υπόθεση της ανεξαρτησίας κατά πέντε χρόνια, σύμφωνα με στελέχη του κόμματός της. Στον Independent διαβάζουμε: «Κρίση στα επείγοντα: τώρα οι νοσοκομειακοί θα απεργήσουν για 48 ώρες». Οι εργαζόμενοι στα επείγοντα και τις ΜΕΘ σε όλη την Αγγλία θα απεργήσουν για δύο μέρες, από την 1η μέχρι την 3η Μαρτίου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σούνακ πετάει για να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για το Brexit». Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τελειώσει το αδιέξοδο για το εμπόριο στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Επίθεση ενάντια στο Superbonus». Η κυβέρνηση επεμβαίνει αιφνιδιαστικά και κόβει την έκπτωση στα τιμολόγια καθώς και τη μεταφορά των πιστώσεων. H Μελόνι κάνει λόγο για μεγάλη τρύπα και ανάγκη παρέμβασης. Στη La Stampa διαβάζουμε: «To superbonus στην τελική γραμμή». Η κυβέρνηση σταματά την έκπτωση στις επιχειρήσεις, σε αναβρασμό οι κατεσκευαστικές εταιρείες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Superbonus, στοπ στις πληρωμές». Αντίο στην έκπτωση 110% στο τιμολόγιο: τώρα τα έργα θα πρέπει να πληρωθούν, εταιρείες σε εξέγερση . Τέλος, η Corriere della Sera: «Superbonus, στοπ από την κυβέρνηση». Τέλος η μεταφορά πίστωσης και η έκπτωση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Συντάξεις: το ναυάγιο των αντισυμβαλλόμενων». Μετά τη νέα μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης, η Ελιζαμπέτ Μπορν προσπάθησε εις μάτην να πείσει για τις κοινωνικές πρόνοιες της μεταρρύθμισης, τις οποίες κανείς πλέον δεν πιστεύει. Στη Libération διαβάζουμε: «Συντάξεις: ‘Θα πρέπει να φωνάξουμε πιο δυνατά’». Με την εξέταση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης να προχωρά στην Εθνοσυνέλευση, η πέμπτη μέρα κινητοποιήσεων γνώρισε μια οπισθοδρόμηση την Πέμπτη. Όμως η προοπτική των απεργιών στις 7 Μαρτίου είναι στο μυαλό όλων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο σεισμός αποκαλύπτει τις αδυναμίες της τουρκικής εξουσίας». Η καταστροφή έχει ρίξει φως στη διαφθορά που διατρέχει κάθετα το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν. Τέλος, η Le Figaro: «Κραυγή αγωνίας από φροντιστές που αρνούνται την ευθανασία». Δεκατρείς οργανώσεις και εταιρείες, που εκπροσωπούν 800.000 επαγγελματίες της Υγείας, υπέγραψαν ένα κοινό κείμενο για να αρνηθούν αυτή την πρακτική που δε συμβαδίζει με το επάγγελμα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H Ισπανία αναγνωρίζει με νόμο τον αυτοκαθορισμό του φύλου». Το Κογκρέσο δίνει την έγκρισή του για το ‘νόμο τρανς’ μετά από μήνες πολεμικής, μαζί με την ρύθμιση για την άμβλωση που διευκολύνει την απόφαση των ανηλίκων. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση εγκρίνει το νόμο τρανς». Η υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο, καταδικάζει την αντίσταση από συντηρητικούς κύκλους.

Documento Newsletter