Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν στη Λευκορωσία προς το παρόν». Ο Πούτιν βλέπει τις ουκρανικές προκλήσεις. Παράλληλα, το Μινσκ προειδοποιεί ότι η Δύση ωθεί την Ευρώπη προς τον πόλεμο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Suisse Secrets – μυστικά μιας ελβετικής τράπεζας». Μια διαρροή δεδομένων από την Credit Suisse δείχνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελβετία εξυπηρετούσε αυταρχικούς ηγέτες, διεφθαρμένες ελίτ και εγκληματίες για δεκαετίες. Τέλος, η Die Welt: «Το ΝΑΤΟ φοβάται ‘ολοκληρωτική επίθεση’ στην Ουκρανία». Η Ρωσία επεκτείνει τους στρατιωτικούς ελιγμούς στη Λευκορωσία. Η ΕΕ προειδοποιεί για τη «ρεβιζιονιστική» συμμαχία με την Κίνα.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Μπάιντεν συμφωνεί επί της αρχής να συναντήσει τον Πούτιν». Η συνάντηση θα έχει σκοπό την αποτροπή μιας εισβολής. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ακόμα μια επίθεση στην Ουκρανία. Οι New York Times έχουν σήμερα τίτλο: «Οι επιλογές εισβολής της Ρωσίας δοκιμάζουν τις αντιδράσεις της Δύσης». Οι επιλογές είναι είτε ο Πούτιν να “καταπιεί” την Ουκρανία είτε να την “τσιμπολογά” λίγο-λίγο. Παράλληλα, οι φιλορωσικές κοινότητες είναι στο επίκεντρο της διαμάχης. Τέλος, οι Financial Times: «Η Λευκορωσία λέει ότι ρωσικά στρατεύματα θα παραμείνουν καθώς η Δύση επιζητά συνομιλίες για την Ουκρανία». Νέες προσπάθειες για συνάντηση με τον Πούτιν καθώς οι συγκρούσεις στα ανατολικά κλιμακώνεται.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι φόβοι για εισβολή της Ρωσίας αυξάνονται αφού δεν αποχωρούν τα στρατεύματά της». Η Ρωσία έκανε πίσω στην υπόσχεσή της να δώσει τέλος στις ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία σε απόσταση βολής από την πρωτεύουσα, αυξάνοντας τους φόβους ότι η εισβολή θα γίνει άμεσα. Στο Guardian διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: η διαρροή από την Credit Suisse αποκαλύπτει εγκληματίες, απατεώνες και διεφθαρμένους πολιτικούς». Ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος (whistleblower) αποκάλυψε τους μυστικούς ιδιοκτήτες £80 δισεκατομμυρίων στην ελβετική τράπεζα για να εκθέσει τις ‘ανήθικες’ τραπεζικές νομοθεσίες. Μεταξύ των πλούσιων πελατών είναι και άνθρωποι μπλεγμένοι σε εμπορία ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, ακόμα και βασανιστήρια. Ο Independent έχει τίτλο: «Πρωθυπουργός: η κατάργηση των κανόνων για τον κορονοϊό είναι στιγμή περηφάνιας». Ο Μπόρις Τζόνσον λέει ότι η κατάργηση της υποχρέωσης απομόνωσης σε περίπτωση μόλυνσης με τον κορονοϊό είναι μια “στιγμή περηφάνιας”. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η βασίλισσα υπόσχεται να συνεχίσει να εργάζεται με κορονοϊό». Ήπια συμπτώματα έχει η βασίλισσα Ελισάβετ που παρά τον κορονοϊό θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ουκρανία: στο δρομολόγιο του Ντονέτσκ». Παρά το γεγονός ότι η διπλωματία φαίνεται ότι θα λύσει την κρίση, το Ντονμπάς ετοιμάζεται για το χειρότερο. Χιλιάδες κάτοικοι φεύγουν από την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία. Η Libération έχει τίτλο: «Ουκρανία: η ειρήνη σε μια κλωστή». Μετά τις μαρτυρίες για κλιμάκωση της έντασης από τους ειδικούς απεσταλμένους της εφημερίδας και στις δύο πλευρές των συνόρων, ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την Κυριακή νέα διπλωματική επίθεση, ίσως η τελευταία πριν τον πόλεμο. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Ουκρανία: στο Ντονμπάς, το χειρότερο σενάριο». Οι ηγέτες των φιλορωσικών κοινοτήτων διέταξαν “γενική κινητοποίηση” το Σάββατο. Μια μέρα πριν, οι ίδιες αρχές ανακοίνωσαν εκρήξεις και ετοίμασαν την εκκένωση του πληθυσμού από την περιοχή. Οι βιαιοπραγίες στις ρωσόφιλες περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αφορμή για μια εισβολή, εκτιμά ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Πούτιν σφίγγει τη θηλιά στην Ουκρανία». Καθώς η ένταση αυξάνεται στα σύνορα μέρα με τη μέρα, η Δύση προσπαθεί να αποφύγει τον πόλεμο. Ο ρώσος πρόεδρος δέχεται να διαπραγματευτεί χωρίς να υποχωρεί σε τίποτα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η βία αυξάνει τους φόβους για έναν ανοιχτό πόλεμο στα ανατολικά της Ουκρανίας». Η Ρωσία αποφασίζει να κρατήσει περισσότερο χρόνο τα στρατεύματά της στην Λευκορωσία. Και η El Mundo: «Στην Ουκρανία έχουμε ήδη δεχθεί αυτό το χρόνο οπλισμό αξίας 1,5 δις δολαρίων».Η μαρτυρία δύο στρατιωτικών στα περίχωρα του Κιέβου δείχνουν τον ταχύ εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού και των παραστρατιωτικών ομάδων από την κρίση του 2014.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Ουκρανία στο χείλος του πολέμου». Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, οι ρώσοι διοικητές έχουν ήδη λάβει την εντολή για εισβολή. Το Κρεμλίνο αφήνει 30 χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Πούτιν έχει δώσει εντολή για εισβολή». Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η εισβολή είναι προ των πυλών. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Φόροι, περισσότερος χρόνος για την πληρωμή». Επεκτείνεται ως τις 30 Απριλίου η λήξη για την πληρωμή σε δόσεις των χρεών στον Οργανισμό Εσόδων. Θα μπορεί κανείς να πάρει μέχρι και έξι μήνες παράταση για να αποπληρώσει τα χρέη του. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η Ευρώπη ετοιμάζεται να σταματήσει τον Πούτιν». Τα στρατεύματα της Μόσχας συνεχίζουν να αναπτύσσονται στη Λευκορωσία. Τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν για μια τελευταία προσπάθεια αποτροπής του πολέμου.