Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «2005-2023: Ίδιες αιτίες, ίδια αποτελέσματα». Τα επεισόδια στις πόλεις μετά τον θάνατο του Ναέλ αναβιώνουν τις μνήμες του 2005. Στα δεκαοχτώ χρόνια από τότε, πολύ λίγα έχουν αλλάξει στις λαϊκές γειτονιές, ενώ οι ανισότητες και η φτώχεια έχουν αυξηθεί. Στη Libération διαβάζουμε: «Τι θα κάνουμε με την αστυνομία;». Μετά από μια εβδομάδα από το θάνατο του Ναέλ και τις ταραχές, τίθεται ξανά το ερώτημα της μεταρρύθμισης του θεσμού. «Είναι δυνατή μια άλλη αστυνομία;», αναρωτιέται η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο βαρύς απολογισμός πέντε ημερών διαδηλώσεων». Φωτιές, ζημιές, πλιάτσικο. Τα θύματα από τις ταραχές μετρώνται στις χιλιάδες. Ο απολογισμός είναι ήδη βαρύτερος από τις ταραχές του 2005, που κράτησαν τρεις εβδομάδες. Τέλος, η Le Figaro: «Οι δήμαρχοι κάνουν έκκληση στο ξάφνιασμα». Παντού στη Γαλλία, οι τοπικοί εκλεγμένοι που είναι στην πρώτη γραμμή των ταραχών, κινητοποιούνται για να τελειώσουν τις βιαιότητες.
Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Ισραήλ εξαπολύει μεγάλο αεροπορικό χτύπημα στη Δυτική Όχθη». Τη μεγαλύτερη εδώ και δύο δεκαετίες, ενώ drone στοχεύει μαχητές σε στρατόπεδο προσφύγων – τουλάχιστον 8 νεκροί Παλαιστίνιοι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Φλόγες στην Τζενίν: Το Ισραήλ χτυπά καταυλισμό προσφύγων». Τουλάχιστον οχτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την επιχείρηση του κράτους του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, σε camp προσφύγων. Τέλος η Washington Post: «Ισραηλινοί στρατιώτες και drone επιτίθενται σε camp της Δυτικής Όχθης». 1.000 στρατιώτες στοχεύουν τους μαχητές.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το υπουργικό συμβούλιο θέλει να εκτυπώσει νέο χρέος στα 16,6 δισ. ευρώ». Δύο δισεκατομμύρια για τη βασική μέριμνα των παιδιών. CDU: Καμία αλλαγή στον προϋπολογισμό. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαφωνεί για τα χρήματα». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφωνεί σε προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 και προγραμματισμό προϋπολογισμού έως το 2027. Τα κονδύλια για τη βασική ασφάλεια των παιδιών είναι αμφιλεγόμενα και πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα στο γονικό επίδομα. Τέλος, η Die Welt: «Κατά την επίσκεψή του, ο Πιστόριους άσκησε πίεση στην Πολωνία». Για πολύ καιρό, η Βαρσοβία ήθελε περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία από το Βερολίνο. Τώρα ο υπουργός ανατρέπει τα δεδομένα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το άρρωστο NHS μας κάνει πιο ασθενείς, λέει ο Τζαβίντ». Ο πρώην υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ λέει ότι το σύστημα Υγείας είναι μη βιώσιμο και ότι δε μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Εργατικοί θέλουν παιδικούς σταθμούς με πτυχιούχους για να καταπολεμήσουν την ανισότητα». Το κόμμα ισχυρίζεται ότι η εκπαίδευση στις μικρές ηλικίες είναι σημαντική για την αύξηση των πιθανοτήτων σε μια καλύτερη ζωή. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: Ρατσιστικές αναφορές σε επίσημα κυβερνητικά έγγραφα προς γιατρούς». Η προσβολή περιέχεται σε έγγραφα σχετικά με επιδόματα από το 2010. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι αυτοκινητιστές χρησιμοποιούνται ως ‘κότα με τα χρυσά αυγά’ από τους πρατηριούχους». Οι οδηγοί πληρώνουν 6 πένες στο λίτρο περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αντλία, λέει η ρυθμιστική αρχή.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Τα αγκάθια του συνασπισμού: Δεξιά, διχασμένοι στην Ευρώπη». Κόντρα Ταγιάνι-Σαλβίνι σχετικά με τις συμμαχίες για την μελλοντική κατάκτηση της ΕΕ. Ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια λέει ότι δε γίνεται να υπάρχει συμμαχία με τη Λεπέν, με τον αρχηγό της Λέγκας να απαντά ότι δε δέχεται βέτο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ταγιάνι-Σαλβίνι, κόντρα για την Ευρώπη». Οι δυο εταίροι μαλώνουν για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ανάπτυξη, το Κέντρο επιταχύνει». Η πρωθυπουργός Μελόνι προς τους βιομήχανους: «Η Ιταλία είναι ένα οικονομικό θαύμα, θα αξιοποιήσουμε το ταμείο ανάκαμψης». Τέλος, η Corriere della Sera: «Πρόκληση για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες». Η κεντροδεξιά, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, δεν μπορεί να είναι με το AfD της Γερμανίας και τη Λεπέν. Η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι είναι ότι δε θα δεχτεί κανένα βέτο στους συμμάχους του.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Φεϊχό παραδέχεται ότι θα κυβερνήσει με το Vox αν χρειαστεί τις ψήφους του». Ο επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος βλέπει λογική μια συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς του Σαντιάγο Αμπασκάλ. Και η El Mundo: «Το Λαϊκό Κόμμα θα βάλει όρια στις χάριτες και θα τιμωρήσει τα παράνομα δημοψηφίσματα». Υπόσχεται ότι θα μεταρρυθμίσει το εκλογικό σύστημα του Δικαστικού Συμβουλίου και θα επιστρέψει τις εξουσίες που του πήρε ο Σάντσεθ.