Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Το υγειονομικό διαβατήριο υιοθετήθηκε με τίμημα τον συμβιβασμό». Η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία έφτασαν σε συμφωνία μέσα σε μια νύχτα για την επέκταση αυτού του συστήματος διαχείρισης της κρίσης. Ο έλεγχος της δεκαήμερης καραντίνας θα γίνεται από το υγειονομικό προσωπικό και όχι από την αστυνομία. Επίσης, οι ημερομηνίες υποχρεωτικού εμβολιασμού για το εργαζόμενους στην Υγεία έχουν χαλαρώσει και οι απολύσεις όσων δεν συμμορφωθούν έχουν αποσυρθεί. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Η Γαλλία έχει έλλειψη σε ξύλο, οι λόγοι που συμβαίνει αυτό». Οι τιμές βρίσκονται στα ύψη, υπάρχει έλλειψη σε ξύλο για τις οικοδομές, εξαφανίστηκαν τα ξυλουργεία, εξαγωγή της γαλλικής ξυλείας στην Κίνα, όλη η αλυσίδα παραγωγής είναι άνω κάτω. Η Libération γράφει για τον «εισοδισμό» της Κίνας στα ανώτατα ιδρύματα της χώρα: «Κόκκινος συναγερμός στον μαυροπίνακα». Συνεργασίες, εκφοβισμό στους ερευνητές και πιέσεις στους πολίτες. Σιγά σιγά το Πεκίνο επιβάλλει το δικό του αφήγημα στα πανεπιστήμια και τις ανώτατες σχολές. Μια στρατηγική που ανησυχεί.ΗΗ Τέλος, η Humanité: «Πώς να κόψουμε τα φτερά του Πήγασου;». Οι αποκαλύψεις θέτουν μια πρόκληση στις δημοκρατίες να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των λογισμικών κατασκοπίας.
Στην Ιταλία, η κυβέρνηση ετοιμάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Η La Repubblica γράφει σχετικά: «Υποχρέωση για εμβόλιο για τους καθηγητές». Η κυβέρνηση ετοιμάζει το διάταγμα που θα προβλέπει την ανοσοποίηση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων. Θα έχει υιοθετηθεί μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Η La Stampa έχει κύριο τίτλο: «Υποχρεωτικά εμβόλια για όλους τους καθηγητές». Η κυβέρνηση ετοιμάζει τα μέτρα για τα σχολεία. Οι παιδίατροι προστατεύουν τα παιδιά πριν την έναρξη του σχολικού έτους, τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται. Και η Corriere de la Sera για το ίδιο θέμα: «Σχολεία, η ώθηση του Ντράγκι». Ο ιταλός πρωθυπουργός αξιολογεί την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των καθηγητών. Τέλος η Il Messaggero γράφει: «Οι ‘παρελάσεις’ των αντιεμβολιαστών αυξάνουν τα κρούσματα». Η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «οι διαδηλώσεις που γίνονται στις πλατείες είναι μια υγειονομική βόμβα». Παράλληλα, εντοπίστηκαν ψευδή εμβολιαστικά πιστοποιητικά στο διαδίκτυο.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο πρωθυπουργός γίνεται σκληρός με τους διαρρήκτες». Το σχέδιο της καταπολέμησης του εγκλήματος περιλαμβάνει την ηλεκτρονική ιχνηλάτηση όσων αποφυλακίζονται, την δυνατότητα της έρευνας της αστυνομίας και το καθάρισμα των δρόμων ως ποινή για τους εγκληματίες. Στον Independent διαβάζουμε: «Η πίεση στα νοσοκομεία είναι τώρα ίση με την κορύφωση του κορονοϊού». Οι επικεφαλής του NHS προειδοποιούν ότι οι υπηρεσίες υγείας δυσκολεύονται ακόμα και τώρα που τα κρούσματα μειώνονται. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Guardian γράφει: «Τομ Ντέιλι: είμαι περήφανος που λέω ότι είμαι γκέι και ολυμπιονίκης». Ο αθλητής των συγχρονισμένων καταδύσεων που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «όταν ήμουν μικρότερος νόμιζα ότι δε θα κατάφερνα τίποτα εξ αιτίας αυτού που ήμουν. Το ότι έγινα ολυμπιονίκης δείχνει ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα». Τέλος η Daily Telegraph γράφει για την «Μαγική Δευτέρα» στους Ολυμπιακούς αγώνες: «Τρία χρυσά μετάλλια (και ένα παραλίγο) καθώς ο Τομ Ντέιλι γεύεται επιτέλους την Ολυμπιακή δόξα».
Στην Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ζέεχοφερ: η πολιτική προστασία παραμένει ένα θέμα για τα ομόσπονδα κρατίδια». Οι Πράσινοι και το FDP ζητούν περισσότερες εξουσίες στην κεντρική κυβέρνηση. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Όχι αναγκαστικός εμβολιασμός από την πίσω πόρτα». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να πάρει νέα μέτρα αν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται. Σε αυτά τα μέτρα δε θα πρέπει να περιλαμβάνονται και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Τέλος, η Die Welt: «Οι αρχές θα πρέπει να ελέγχουν καλύτερα όσους επιστρέφουν από διακοπές». Ανησυχία υπάρχει για το τέταρτο κύμα: Πολιτικοί ζητούν συνεπή έλεγχο όσων επιστρέφουν από διακοπές. Στη Βαυαρία υπάρχουν φωνές που θέλουν να εξαιρέσουν τους εμβολιασμένους από την καραντίνα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία είναι επικεφαλής στην κούρσα του εμβολιασμού». Είναι η χώρα με την μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού της ανάμεσα στις 50 πιο πολυπληθείς χώρες του κόσμου. Και η El Mundo: «Το υπουργείο ούτε έχει σχέδιο για τα εμβόλια ούτε μας αφήνει να κάνουμε εμείς σχέδια». Οι αυτόνομες κοινότητες που ελέγχουν το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό κόμμα κατηγορούν την ΕΕ για τα λάθη με τα εμβόλια και φοβούνται ότι θα πέσουν έξω στο χρονοδιάγραμμα.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Μια αυξανόμενη πίεση για να γίνουν υποχρεωτικά τα εμβόλια». Οι προσπάθειες που γίνονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για εργαζόμενους της πρώτης γραμμής σε Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Βιρτζίνια μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια πολίτες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Έφηβη θέτει ολυμπιακό ρεκόρ». Η 13χρονη Νισίγια Μόμιτζι είναι η πρώτη αθλήτρια που παίρνει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ και η νεότερη νικήτρια μεταλλίου για την οικοδέσποινα Ιαπωνία. New York Times: «Δύο σημαντικές περιοχές δίνουν στους εργαζόμενους επιλογές: εμβόλιο ή τεστ». Ο φόβος για την μετάλλαξη Δέλτα ωθεί τις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων ή να περνάνε από τεστ κάθε εβδομάδα. Τέλος, η Wall Street Journal: «Η καταιγίδα μεγαλώνει στην Τυνησία καθώς ο πρόεδρος σφίγγει τον έλεγχό της». Ο πρόεδρος της χώρας Καΐς Σαϊέντ απέλυσε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους την Δευτέρα και παρέταξε στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού σ’ αυτό που επικριτές ονομάζουν προσπάθεια πραξικοπήματος.