Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει επιπλέον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες». Καμία συμφωνία για μακροπρόθεσμο επιμερισμό του βάρους ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τα ομόσπονδα κρατίδια. Ο καγκελάριος Σολτς θεωρεί ότι έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει άλλο ένα δισεκατομμύριο». Συμφωνία στη διαμάχη για το αυξανόμενο κόστος στη σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες. Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι δήμοι θα λάβουν σημαντικά μεγαλύτερη υποστήριξη φέτος. Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να γίνει πιο δύσκολη, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Σύνοδος Κορυφής για τους Πρόσφυγες: τα κρατίδια απαιτούν περισσότερα χρήματα». Οι τοπικοί πρωθυπουργοί συμφωνούν στα χαρτιά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει τη βοήθεια κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2023.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ισραήλ και Παλαιστίνη ανταλλάσσουν πυρά σε μια σύγκρουση που κλιμακώνεται». Ο «σιδερένιος θόλος» του Ισραήλ αναχαιτίζει τις περισσότερες ρουκέτες από τη Γάζα, ενώ τα αεροπορικά χτυπήματα του Ισραήλ αφήνουν τουλάχιστον 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Σάντος ενάγεται καθώς η έρευνα βρίσκει τρεις οικονομικές απάτες». Οι κατηγορίες αφορούν απάτη, κλοπή και ψέματα. Ο βουλευτής δηλώνει αθώος. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Αφανές εμπόριο στις εξαγωγές της ΕΕ τροφοδοτεί την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου». Αγαθά ‘διπλής χρήσης’, αξίας ενός δισεκ. δολαρίων, χάνονται στη μετάβαση, ενώ οι παραγγελίες από πρώην σοβιετικά κράτη έχουν αυξηθεί. Τέλος η Washington Post: «Πρόκληση στα σύνορα καθώς ο νόμος λήγει». Ο Τίτλος 8 είναι ο ομοσπονδιακός νόμος που υπαγόρευε τη συνοριακή πολιτική τον καιρό της πανδημίας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Ο Μπάιντεν θα πρέπει να βρει μια καινούρια ισορροπία, ανάμεσα στους τραμπικούς νόμους και το δικαίωμα στο άσυλο.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O μεταναστευτικός νόμος είναι ηθικά απαράδεκτος, λέει ο Γουέλμπι». Ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Τζάστιν Γουέλμπι, είπε στη Βουλή των Λόρδων την Τετάρτη ότι ο νόμος «θέτει σε κίνδυνο το κύρος της χώρας» αφού αποτελεί υποχώρηση από την Συνθήκη για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ του 1951, την οποία η Βρετανία βοήθησε να συνταχθεί. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ηθικά απαράδεκτος: Δηκτική επίθεση Γουέλμπι στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο». Ο Αρχιεπίσκοπος καταδικάζει το σχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το απομονωτικό και μη πρακτικό. Στον Independent διαβάζουμε: «Και ο Αρχιεπίσκοπος στο χορό επικρίσεων για την ‘ηθικά απαράδεκτη’ πολιτική για τις μικρές βάρκες». Ο Τζάστιν Γουέλμπι καταφέρθηκε εναντίον του σχεδίου της υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η ‘φούσκα’ του Γουάιτχολ σταματά την κατάργηση των νόμων του Brexit». O πρωθυπουργός αντιμέτωπος με την οργή των βουλευτών αφού λιγότεροι από τους 4.800 κοινοτικούς νόμους μπορούν να καταργηθούν.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Στεγαστικό επείγον, η κυβέρνηση διασπάται». Ενώ η διαμαρτυρία για τα υψηλά ενοίκια εξαπλώνεται, η κυβέρνηση επιτίθεται στους κεντροαριστερούς δημάρχους: αυτοί φταίνε, δεν έχουν κάνει τίποτα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Τεχνητή νοημοσύνη και ο φόβος για το μέλλον». Το πρόβλημα είναι αν γνωρίζουμε λιγότερα από ότι η μηχανή, εκτιμά η εφημερίδα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Παρίσι και Μαδρίτη εναντίον Ρώμης». Η Μελόνι τις προτρέπει να κανονίσουν πρώτα τους δικούς τους λογαριασμούς. Το κόμμα του Μακρόν επιτίθεται στη Μελόνι για τους μετανάστες, η Ισπανία για το διάταγμα για την εργασία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Νέες επιθέσεις στην Ιταλία». Επικρίσεις από το Παρίσι μέχρι τη Μαδρίτη, η Μελόνι ισχυρίζεται ότι τη χρησιμοποιούν για να κανονίσουν εσωτερικά τους προβλήματα.
Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Κοινωνικό μείγμα: το ιδιωτικό σχολείο προσεύχεται». O υπουργός Παιδείας Παπ Εντιαγέ, παρουσιάζει αυτή την Πέμπτη το σχέδιό του κόντρα στις σχολικές διακρίσεις. Αν θέλει να εμπλέξει τα ιδιωτικά σχολεία, θα πρέπει να ενοχλήσει τους καθολικούς. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το Πακιστάν στο χείλος του χάους μετά τη σύλληψη του Ιμράν Χαν». Ο πρώην πρωθυπουργός, που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, συνελήφθη την Τρίτη στο Ισλαμαμπάντ, γεγονός που προκάλεσε οργή στους οπαδούς του. Τέλος, η Le Figaro: «Προσέλκυση: ο Μακρόν βάζει στη σκηνή όλα τα ατού της Γαλλίας». Ο γάλλος πρόεδρος θα αφιερώσει τις επόμενες μέρες για να διαφημίσει την επιτυχία της πολιτικής της βιομηχανικής ανάκαμψης. Οι διεθνείς επενδυτές επέλεξαν τη Γαλλία το περασμένο έτος, αναφέρει η εφημερίδα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση θα εγκρίνει ενίσχυση των αγροτών για τη λειψυδρία». Ο αγροτικός τομέας θα λάβει απευθείας βοήθεια ενώ επιταχύνονται τα υδραυλικά έργα. Και η El Mundo: «Η Τράπεζα της Ισπανίας ανατρέπει τις υποσχέσεις για στέγαση του Σάντσεθ». Η τράπεζα λέει ότι ο έλεγχος των τιμών των ενοικίων μειώνει την προσφορά.