Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η μαζική ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας καταρρίπτει τη θεωρία συνωμοσίας». Το 93% των αιτημάτων για ψήφο δι’ επιστολής έχει εγκριθεί, αναφέρει η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι να αποκαταστήσω την ομόνοια ανάμεσα στους Ισπανούς». Ο αρχηγός του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, φιλοξενείται στην εφημερίδα και δηλώνει ότι «ο λαός πρέπει να αποφασίσει αυτή την Κυριακή να θέλει περισσότερο ‘σαντσισμό’ ή ένα καινούριο επίπεδο πολιτικής σε αυτή τη χώρα».
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Εκλογές στην Ισπανία: Η σκιά του Φρανκισμού». Η ακροδεξιά μπορεί να ανέλθει στην εξουσία κάνοντας συμμαχία με την Δεξιά, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Η Αριστερά δεν παραδίνεται και ελπίζει σε μια ‘remontada’ (ανάκαμψη). Στη Libération διαβάζουμε: «Ανασχηματισμός της χαλαρότητας». Ο Γκαμπριέλ Ατάλ προωθήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ο Παπ Εντιαγέ έφυγε εντελώς από την κυβέρνηση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Πόλεμος στην Ουκρανία: το μεγάλο ζήτημα της Μαύρης Θάλασσα». Αποχωρώντας από τη συμφωνία, η Ρωσία απειλεί να βάλλει εναντίον πλοίων που σαλπάρουν για την Ουκρανία. Παράλληλα, η Μόσχα χτυπά το λιμάνι της Οδησσού. Τέλος, η Le Figaro: «Μίνι-ανασχηματισμός: ο Μακρόν ψάχνει ακόμα την ατζέντα του». Τα Ηλύσια προχώρησαν την Πέμπτη σε προσαρμογές στην κυβέρνηση, ιδίως στο υπουργείο Παιδείας και Υγείας. Αλλά ο πρόεδρος δεν έχει εκφραστεί ακόμα για τις πολιτικές φιλοδοξίες του.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οργή για το Κοράνι από Ιρακινούς εναντίον της Σουηδίας». Ιρακινοί εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με μια αναμενόμενη βεβήλωση του ιερού τους βιβλίου στη Στοκχόλμη. Το Ιράκ απέλασε το σουηδό πρέσβη. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η πιο θερμή Ευρώπη βάζει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους». Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι ο νέος κορονοϊός, σχολιάζει η εφημερίδα. Τέλος η Washington Post: «Νέα οδός απόκτησης χαπιών άμβλωσης». Οι πολιτείες που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς θα στέλνουν ταχυδρομικώς τα χάπια σε μέρη που απαγορεύονται.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Εντείνονται οι εντάσεις μεταξύ Ιράκ και Σουηδίας ». Εισβολή στην πρεσβεία, ενώ ο πρέσβης της Σουηδίας στο Ιράκ απελάθηκε. Διαδήλωση κατά του Ισλάμ στη Στοκχόλμη. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα φτάνει στα άκρα». Μετά τη Μόσχα, το Κίεβο απειλεί επίσης να λάβει μέτρα κατά των φορτηγών πλοίων. Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ θέλει να επιταχύνει την αναζήτηση άλλων τρόπων για ουκρανικά σιτηρά . Τέλος, η Die Welt: «Το υπουργείο Εσωτερικών φοβάται την αντίδραση των ισλαμιστών». Η υποτίμηση του Κορανίου στη Σουηδία είναι «κατάλληλη» για να αυξήσει προσωρινά την απειλή, εκτιμά η εφημερίδα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O πρόεδρος της NatWest ζητά συγγνώμη για την υπόθεση του Φάρατζ». Το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει νέους κανόνες σχετικά με το κλείσιμο λογαριασμών. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι φορολογούμενοι θα χρηματοδοτήσουν την αύξηση 45% της χορηγίας της βασιλικής οικογένειας εν μέσω ακρίβειας». Ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει τεράστια αύξηση από το βρετανό φορολογούμενο, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης. Στον Independent διαβάζουμε: «Έκλεισε το νοσοκομείο που φερόταν στους ασθενείς σαν ζώα». Η εφημερίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής για ψυχικά ασθενείς, Active Care group. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πρόεδρος τράπεζας ζητά συγγνώμη για τους λογαριασμούς του Φάρατζ». Ο επικεφαλής της NatWest απολογείται για τα σχόλια του στην υπόθεση.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: Επείγον στην εργασία». Το υπουργείο Εργασίας θέτει την εξ αποστάσεως εργασία στη διάθεση των πολιτών, ενώ τα συνδικάτα ζητούν να μην επιτρέπεται η εργασία σε θερμοκρασίες άνω των 33 βαθμών Κελσίου. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Δικαιοσύνη για τον Ασάνζ». Εκατό ιταλοί νομικοί καλούν τις αρχές να αποδώσουν τα δίκαια στην υπόθεση του αυστραλού δημοσιογράφου. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ταμείο ανάκαμψης, μπλοκαρισμένη η τρίτη αξιολόγηση». Συμφωνία με την ΕΕ: 500 εκατομμύρια ευρώ που συνδέονται με πανεπιστημιακές κατοικίες αναβάλλονται για την τέταρτη δόση. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μπλοκάρεται το ταμείο ανάκαμψης, συμφωνία με την ΕΕ για την τρίτη αξιολόγηση». Χρειάζεται συμφωνία για τα 500 εκατομμύρια για τα πανεπιστήμια.