Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Γέλεν και η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιούν για επίμονο πληθωρισμό». Οι αυξημένες τιμές αναμένεται να επιμείνουν, επιβραδύνοντας την παγκόσμια ανάπτυξη, ενισχύοντας το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει οικονομική απειλή σε παγκόσμια κλίμακα». Ο πληθωρισμός, τα lockdown και ο πόλεμος αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ύφεσης. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το αδιέξοδο με τη Ρωσία ‘δεν αποτελεί επιλογή’, λέει ο Ζελένσκι στη Δύση». Ο ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας στους FT, έκανε εκ νέου έκκληση για όπλα, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος του είναι η πλήρης εθνική κυριαρχία της χώρας του. Τέλος η Washington Post: «Η Παγκόσμια Τράπεζα φοβάται μια επανάληψη του παγκόσμιου στασιμοπληθωρισμού το 1970». Ο παγκόσμιος οικονομικός θεσμός προβλέπει χρόνια αναιμικής ανάπτυξης και αυξημένων τιμών, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Κόψε φόρους αν θέλεις να επιβιώσεις, προτρέπουν τον πρωθυπουργό». Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης απαιτούν δράση για την επιδιόρθωση της οικονομίας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρηδες βουλευτές ετοιμάζουν πλήγματα για να κρατήσουν στα σκοινιά τον Τζόνσον». Οι αντάρτες βουλευτές αναμένεται να ακολουθήσουν τις ίδιες τακτικές που οδήγησαν την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σε αδιέξοδο, και την ίδια σε παραίτηση. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο πρωθυπουργός προειδοποιείται ότι η σκληροπυρηνική στάση απέναντι στην ΕΕ θα του γυρίσει μπούμερανγκ». Κομματικοί κύκλοι αποτρέπουν τον Μπόρις Τζόνσον να ακολουθήσει αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη των βουλευτών του μετά την οριακή νίκη στην ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Τζόνσον προτρέπεται να κάνει τον Χαντ υπουργό Οικονομικών». Οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού πιέζουν για τη δημιουργία μιας dream team, που θα ισοπεδώσει κάθε προσδοκία επίδοξου δελφίνου και θα ενώσει το διχασμένο κόμμα.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Μέρκελ: “Δεν θα ζητήσω συγγνώμη”». Η πρώην καγκελάριος υπερασπίζεται την πολιτική της για τη Ρωσία, καθώς ήθελε να αποφύγει την κλιμάκωση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ετικέτα για την καλή διαβίωση των ζώων θα γίνει υποχρεωτική το 2023». Ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ θέλει να εισαγάγει την υποχρεωτική σήμανση των προϊόντων κρέατος φέτος, αρχικά για τους χοίρους. Η χρηματοδότηση είναι αμφιλεγόμενη. Τέλος, η Die Welt: «Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ αμβλύνει τις προσδοκίες του Ισραήλ». Ο υπουργός Οικονομίας επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ και διαπραγματεύεται τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Τώρα μια συμφωνία για τους μισθούς». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο υπουργός Εργασίας Αντρέα Ορλάντο επισημαίνει την ανάγκη επέμβασης ητς κυβέρνησης για την προστασία των χαμηλόμισθων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο κατώτατος μισθός είναι μια πράξη πολιτισμού». Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι αναφανδόν υπέρ της ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας για την θέσπιση κοινού κατώτατου μισθού, όμως η ιταλική κυβέρνηση είναι διχασμένη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διχάζει την ΕΕ». Αυτή την Τετάρτη διεξάγεται η ψηφοφορία για την αναχαίτιση των εκπομπών ρύπων μέχρι το 2035 σε ένα Ευρωκοινοβούλιο διχασμένο. Η κεντροδεξιά της Ιταλίας ισχυρίζεται ότι το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης μπορεί να κοστίσει έως και μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μίσος και απειλές από τη Ρωσία». Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ είπε ότι θέλει να εξαφανιστεί η Δύση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, χαρακτήρισε επικίνδυνα τα λόγια του ρώσου πολιτικού.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Εφτά ψέματα για την Αριστερή Συμμαχία». Η εφημερίδα απομυθοποιεί τις φήμες που διαδίδει το σύστημα Μακρόν και τα φιλελεύθερα ινστιτούτα για την καταστροφή που θα έρθει σε περίπτωση νίκης της συμμαχίας υπό το Μελανσόν. Στη Libération διαβάζουμε: «Ντίζελ, υβριδικό: Σταματήστε το αυτοκίνητο». Ως ένα καθοριστικό σημείο στην Πράσινη συμφωνία, το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει αυτή την Τετάρτη την απαγόρευση της πώλησης των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει με αγωνία αυτή την στροφή της ΕΕ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανικό σιτάρι, όμηρος του πολέμου». Αυτή την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εξαγωγή 30 εκατομμυρίων τόνων σιταριού από την Ουκρανία. Τέλος, η Le Figaro: «Φόροι, δαπάνες… το ανησυχητικό σχέδιο του Μελανσόν». Τα μέτρα της Αριστερής Συμμαχίας θα οδηγήσουν σε μια έκρηξη του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, και θα προκαλέσει μια οικονομική δυσπραγία που θα επηρεάσει τους πιο φτωχούς Γάλλους, εκτιμά η εφημερίδα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το υπουργείο Άμυνας ζητά 3 δις επιπλέον για την ενίσχυση της άμυνας». Το υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί βιώσιμη την έκτακτη πίστωση τέτοιας έκτασης. Το υπουργείο Άμυνας θέλει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη δυνάμεων στη Βαλτική και να δώσει μήνυμα στο ΝΑΤΟ. Και η El Mundo: «Οι Τόρηδες εξαπολύουν έναν εμφύλιο πόλεμο καθώς ο Μπόρις Τζόνσον βυθίζεται». Η αδυναμία του βρετανού πρωθυπουργού επιταχύνει την κάθοδο του συντηρητικού κόμματος σε μια φατριαστική αποπληξία.