Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Κατάπαυση του πυρός, η ένοχη επίβλεψη του Μακρόν». Στην επίσκεψή του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε για μια λύση δύο κρατών, αλλά χωρίς να ζητήσει την παύση των εχθροπραξιών. Στη Libération διαβάζουμε: «Επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, η παράξενη συμμαχία του Μακρόν». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στο Ισραήλ, ο πόνος και ο θυμός της νεολαίας». Νέοι από 18 έως 30 ετών ήταν κατά πλειονότητα τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ένα σοκ για αυτή τη γενιά, συχνά ενταγμένη στην Αριστερά και πιο ανοιχτή από τις παλιότερες. Τέλος, η Le Figaro: «Ερωτήματα για τη συμμαχία εναντίον της Χαμάς από τον Μακρόν». Στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του αλλά και την ανησυχία για τους ομήρους, ο γάλλος πρόεδρος εξέπληξε λέγοντας ότι η συμμαχία εναντίον του ISIS «μπορεί να πολεμήσει εναντίον της Χαμάς».
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο ΟΗΕ επιτίθεται στο Ισραήλ ‘Η Χαμάς έχει τους λόγους της’». Σκληρή απάντηση από τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών: «Παραιτήσου, είναι οι νέοι ναζιστές». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κόντρα με τον ΟΗΕ, το Ισραήλ επιτίθεται στον Γκουτέρες». Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι η σφαγή στο κιμπούτς δεν ήρθε από το τίποτα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η τρομοκρατία της Χαμάς, ο ΟΗΕ διχασμένος». Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο Γκουτέρες δίνει άλλοθι στους τρομοκράτες, με το Ισραήλ να διαμαρτύρεται: «Παραιτήσου, η τζιχάντ θα φτάσει και στην Ευρώπη». Τέλος, η Corriere della Sera: «Επίθεση στον ΟΗΕ για τη Χαμάς». Οργή Ισραήλ, που προτρέπει τον γενικό γραμματέα να παραιτηθεί.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Χάμπεκ θέλει να χαλαρώσει το φρένο του χρέους για να ενισχύσει τη βιομηχανία». Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζει τη βιομηχανική στρατηγική, ενώ το CDU επικρίνει την επιλογή του. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Ισραήλ διστάζει για τη χερσαία επίθεση». Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους δύο ομήρους, αλλά περίπου 220 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο ο Νετανιάχου περιμένει να δώσει την εντολή εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Ο Χάμπεκ αμφισβητεί το φρένο χρέους». Στη βιομηχανική στρατηγική του ο υπουργός Οικονομικών ζητά επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις.
Στις ΗΠΑ, oι Financial Times έχουν τίτλο: «Ο γραμματέας του ΟΗΕ επικρίνει τις ‘ξεκάθαρες παραβιάσεις’ του διεθνούς δικαίου στη σύγκρουση στη Γάζα». Ο Γκουτέρες κατηγορεί και τις δύο πλευρές, ενώ το Ισραήλ είναι εξοργισμένο με τις δηλώσεις. Τέλος η Washington Post: «Ο Μακρόν προτείνει τη δημιουργία συμμαχίας για αγώνα έναντι της Χαμάς». Ο γάλλος πρόεδρος συνέκρινε την παλαιστινιακή οργάνωση με το Ισλαμικό Κράτος.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο εφιάλτης μου συνεχίζεται, λέει η 85χρονη απελευθερωμένη όμηρος». Η ακτιβίστρια για την ειρήνη, Γιοσεβέντ Λίφσιτς, ακόμα κατατρύχεται από το ψυχικό τραύμα, ενώ ο σύζυγός της κρατείται ακόμα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο ΟΗΕ καλεί σε άμεση κατάπαυση για να σταματήσουν τα ‘επικά βάσανα’ στη Γάζα». Η έκκληση του γενικού γραμματέα προκαλεί ένταση με το Ισραήλ μετά από 18 μέρες βομβαρδισμών. Στον Independent διαβάζουμε: «Πέρασα μια κόλαση μέσα στον ιστό της αράχνης, τα τούνελ της Χαμάς». Δραματική μαρτυρία της απελευθερωμένης ομήρου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η υπεράσπιση της Χαμάς από τον ΟΗΕ είναι μια τραγωδία, λέει το Ισραήλ». Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τον γενικό γραμματέα να παραιτηθεί μετά από δηλώσεις για κατάπαυση του πυρός.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα και το Sumar κλείνουν τη συμφωνία τους για επανάληψη του συνασπισμού». To πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37,5 ώρες με τον ίδιο μισθό. Και η El Mundo: «Ο Πουτζντεμόν απαιτεί το ‘καταλανικό έθνος’ σε ένα παράλληλο σύμφωνο με την αμνηστία». Πίεση στο Σοσιαλιστικό κόμμα για να αποδεχθεί μια φόρμουλα που θα επιτρέπει την έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο.