Στη Γερμανία, η αύξηση του πληθωρισμού ανησυχεί τους γερμανούς. Η Die Welt γράφει σχετικά: «Ο πληθωρισμός στα υψηλότερα επίπεδα από το 1992». Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 5,2% το Νοέμβριο. Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η τάση αυτή να σταθεροποιηθεί. Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Μέρκελ και Σολτς συμμετείχαν στη συνάντηση των πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων για την κρίση». Αναμένεται να αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των φαρμακοποιών. Παράλληλα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ επικίνδυνη. Τέλος, η Süddeutsche Zeitung: «Ο συνασπισμός ‘φανάρι’ υποχωρεί». Τα κόμματα που θα αποτελέσουν τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό θέλουν τώρα να συζητήσουν για αυστηρότερα μέτρα σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στη Βρετανία, το σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση της αναμονής για το ενισχυτικό εμβόλιο πιέζει το σύστημα υγείας στα άκρα. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Αγώνας δρόμου για την επιστροφή στους 500.000 εμβολιασμούς την ημέρα καθώς η ανησυχία για την Όμικρον μεγαλώνει». Ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ θέλει να μειώσει τον χρόνο αναμονής για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες. Στους Times διαβάζουμε: «Αγώνας για τα εμβόλια». Εκατομμύρια ακόμα πολίτες έγιναν επιλέξιμοι για την ενισχυτική δόση καθώς η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον μεγαλώνει. Οι επικεφαλής του NHS κάνουν αγώνα για να οργανώσουν το βεβαρυμμένο πρόγραμμα εμβολιασμών. Ο Independent έχει κύριο τίτλο: «Ο αγώνας του NHS για να παραδώσει 20 εκατομμύρια ενισχυτικά εμβόλια». Οι επικεφαλής στην Υγεία προειδοποιούν για μεγάλες προκλήσεις καθώς η αναμονή για την τρίτη δόση μειώνεται. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μπάιντεν: κανένας λόγος για πανικό». Ο αμερικανός πρόεδρος λέει ότι οι νέοι περιορισμοί δε θα είναι αναγκαίοι καθώς η Βρετανία επιστρέφει στη χρήση μασκών και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.
Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Στην δεξιά, ένα εκλογικό σώμα σκεπτικό σχετικά με το Ζεμούρ». Στις περιοχές της Γαλλίας που κυριαρχεί παραδοσιακά η δεξιά, θεωρούν τον ακροδεξιό δημοσιογράφο Ερίκ Ζεμούρ «καλύτερο συζητητή παρά υποψήφιο». Ο Ζεμούρ μετά από ένα καταστροφικό ταξίδι στην Μασσαλία είναι αντιμέτωπος με ένα όλο και πιο προβληματισμένο κοινό. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Πορνογραφία στο διαδίκτυο: πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας;». Όλο και περισσότερο νέοι, χωρίς έλεγχο και όρια, οι ανήλικοι έχουν πρόσβαση σε βίντεο με καταστρεπτικές συνέπειες. Θεσμοί, εκπαιδευτικοί και νομικοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή την ανεξέλεγκτη «πορνοπανδημία». Η Libération κυκλοφορεί με τίτλο: «Δικαιοσύνη: η μεγάλη ώθηση». Η γενική εξάντληση, η αναποτελεσματικότητα και η απώλεια νοήματος χαρακτηρίζει το δικαστικό σώμα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την προηγούμενη εβδομάδα όταν αυτοκτόνησε ένας δικαστής. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό ενός συστήματος στο χείλος της κατάρρευσης που τιμωρεί ακόμα και τους λειτουργούς του. Τέλος, η Humanité: «Αμείωτη Τζόζεφιν Μπέικερ». Η εφημερίδα αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην καλλιτέχνιδα που έδρασε για την γαλλική αντίσταση τον καιρό του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή την είσοδό της στο Πάνθεον.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο ΠΟΥ και οι G7 προειδοποιούν για ‘μεγάλο κίνδυνο’ από την μετάλλαξη Όμικρον». Η Ισπανία εντοπίζει το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης: ένας ταξιδιώτης που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Και η El Mundo: «Ο βασιλιάς ενθαρρύνει τους δικαστές στην Καταλωνία να εκπληρώσουν την ‘συνταγματική τους αποστολή’». Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε ο Έκτος, επιστρέφει στην Βαρκελώνη για την απόφαση της προαγωγής των νέων δικαστών.
Στην Ιταλία, η La Repubblica έχει ένα λακωνικό αλλά δυνατό πρωτοσέλιδο: «1000». Τόσοι είναι οι θάνατοι σε χώρους δουλειάς μέσα σε δέκα μήνες στην Ιταλία, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ξανά. Στην La Stampa διαβάζουμε: «Σχολεία, σε τηλεκπαίδευση με ένα μόνο κρούσμα». Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, με τις περιφέρειες να αντιστέκονται. Επίσης, τα εργατικά σωματεία ετοιμάζονται για απεργίες ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Το Λάτιο προς τα Χριστούγεννα στο κίτρινο». Τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται στην χώρα, με την Λομβαρδία και το Βένετο να είναι κοντά στην αλλαγή χρώματος επικινδυνότητας. Παράλληλα, η κυβέρνηση επιστρατεύει περισσότερους ελεγκτές για τον έλεγχο του πράσινου πάσου. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Μετάλλαξη, αγώνας ταχύτητας για το εμβόλιο». Η επιτροπή εμβολιασμού θέτει ως στόχο τους 400 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα. Επίσης, θα υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι του πράσινου διαβατηρίου.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το CDC συστήνει να λάβουν όλοι οι ενήλικοι την ενισχυτική δόση για τη μάχη με την μετάλλαξη». Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών ενισχύει την σύστασή του για τον εμβολιασμό, παίρνοντας υπόψη την απειλή από τη νέα μετάλλαξη. Οι New York Times έχουν σήμερα τίτλο: «Η μάχη για τα ‘ματωμένα διαμάντια των μπαταριών’». Ο διχαστικός ισχυρός άνδρας της Δημοκρατίας του Κονγκό, Άλμπερτ Γιούμα Μουλίμπι, κρατά τα κλειδιά μιας από τις σημαντικότερες πηγές κοβαλτίου του κόσμου. Το μέταλλο αυτό είναι κομβικής σημασίας στις νέες, πράσινες τεχνολογίες, οι όροι εξαγωγής του όμως δεν διαφέρουν από το παρελθόν. Στη Washington Post διαβάζουμε: «Ο Ντόρσι φεύγει από το Twitter, αφήνοντας μια μικτή κληρονομιά». Ο διευθυντής Τζακ Ντόρσι, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα την παραίτησή του, δημιούργησε ένα από τα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν μπόρεσε να παλέψει το κακό που προκάλεσε. Τέλος, οι Financial Times: «Η πίεση μεγαλώνει για την ΕΚΤ καθώς ο πληθωρισμός στη Γερμανία αγγίζει το 6%». Οι τιμές αυξάνονται με το μεγαλύτερο ρυθμό εδώ και τρεις δεκαετίες στη Γερμανία κάνοντας δύσκολο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δικαιολογήσει την στάση της σχετικά με την χαλαρή νομισματική πολιτική.