Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Δημοκρατία: Προδοσία σε πέντε πράξεις». Υπόθεση Μπεναλά, κίτρινα γιλέκα, μεταρρύθμιση στις συντάξεις. Ο μακρονισμός έχει περάσει από το «πραγματιστικό και σύγχρονο» στο αντικοινωνικό, βίαιο και περιφρονητικό. Ο νόμος για τη μετανάστευση, που πέρασε με στήριξη της Λεπέν, προσθέτει σε αυτές τις κατηγορίες. Στη Libération διαβάζουμε: «Ο Μακρόν υπερασπίζεται τον Ντεπαρντιέ: Η εθνική του προτίμηση». Παίρνοντας το μέρος του ηθοποιού που κατηγορείται για επίθεση σε πολλές γυναίκες, ο Εμανουέλ Μακρόν περιφρονεί για ακόμη μία φορά το λόγο των θυμάτων, θάβοντας ακόμα πιο βαθιά τον μεγάλο στόχο της θητείας του. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μεταναστευτικός νόμος: Ο Μακρόν συνεχίζει, το στρατόπεδό του συγκλονίζεται». Η αριστερά και μέρος του κόμματός του κατηγορούν τον γάλλο πρόεδρο ότι έκανε πίσω στις δημοκρατικές αξίες για να περάσει ο νόμος. Τέλος, η Le Figaro: «Το Ισλάμ στη Γαλλία δοκιμάζεται στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης». Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας είναι πιο διχασμένοι από ποτέ, εκτιμά η εφημερίδα.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Λίντνερ επαινεί τη μεταρρύθμιση των κανόνων για το χρέος της ΕΕ». Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας «πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό». Κριτική από την πραγματική οικονομία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Κάθε δεύτερο άτομο στη Γάζα υποφέρει από πείνα». Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν δραματική έλλειψη τροφίμων στην παράκτια λωρίδα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αγωνίζεται για ένα ψήφισμα που θα μπορούσε να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια. Τέλος, η Die Welt: «Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα παραμείνουν στο αποθεματικό ακόμη και μετά το 2030». Η ομοσπονδιακή αρχή απαγορεύει το κλείσιμο των μονάδων άνθρακα από τον Απρίλιο του 2031.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Πεντάγωνο και η Κίνα αποκαθιστούν τον στρατιωτικό διάλογο». Παρά το ξεπάγωμα, άλλες διαφωνίες εμμένουν, από το εμπόριο και την τεχνολογία μέχρι τις εκλογές στην Ταϊβάν. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ξεχωριστές συνομιλίες επιζητούν την παύση της μάχης στη Γάζα». Η Χαμάς στρέφεται στην Αίγυπτο, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας στοχεύει σε μια συμφωνία στην οποία δεν θα θέσουν βέτο οι ΗΠΑ. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ήττα της Uefa και της Fifa στην υπόθεση της Super League ανοίγει την πόρτα σε ξεχωριστό πρωτάθλημα». Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καλεί τα δύο σώματα να είναι πιο ανοιχτά στον ανταγωνισμό. Τέλος η Washington Post: «Οι ακραίοι έποικοι του Ισραήλ βλέπουν ευκαιρία». Οι παράνομοι οικισμοί στη Δυτική Όχθη συνεχίζουν να επεκτείνονται μετά τις 7 Οκτωβρίου.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Θεραπεύστε τους ασθενείς στους διαδρόμους». Οι επικεφαλής της διακομιδής ασθενών απαιτούν μέτρα για να μειωθούν οι ουρές στα επείγοντα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία με υποσιτισμό». Περισσότεροι από 800.000 ασθενείς εισάγονται κάθε χρόνο στα βρετανικά νοσοκομεία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η βασιλική οικογένεια έπεισε τη βασίλισσα να περάσει τις τελευταίες μέρες της στο Μπαλμόραλ». Η πριγκίπισσα Άννα αποκαλύπτει ότι η βασίλισσα δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση με το να πεθάνει στη Σκωτία.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μηχανισμός σταθερότητας, σχίσμα στην Ευρώπη». Η Βουλή δεν εγκρίνει την ρύθμιση. Η πλειοψηφία διχάζεται, η κεντροαριστερά προβληματίζονται με την αντίθεση του Κινήματος 5 Αστέρων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Πράγα, μακελειό στο πανεπιστήμιο». Δεκαπέντε νεκροί και 24 τραυματίες, ο δράστης ήταν φοιτητής. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Στοπ στον μηχανισμό σταθερότητας, πολιτικός διχασμός». Το «όχι» των Αδερφών της Ιταλίας και της Λέγκας, αποχή από τη Φόρτσα Ιτάλια. Η αντιπολίτευση διχάζεται: «ναι» από το Δημοκρατικό κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων εναντιώνεται. Τέλος, η Corriere della Sera: «Στοπ στο ταμείο διάσωσης, σε κόντρα τα κράτη». Ένταση ανάμεσα για το μπλόκο του μηχανισμού διάσωσης.