Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης απεργίας». Συντάξεις: Για την έκτη μέρα των κινητοποιήσεων κόντρα στο νομοσχέδιο, αυτή την Τρίτη, τα συνδικάτα καλούν τους Γάλλους να «ακινητοποιήσουν» τη χώρα. Από τις μεταφορές μέχρι την εκπαίδευση και την ενέργεια, υπάρχει η ελπίδα για μαζικότητα του αγώνα σε όλους τους τομείς. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Συντάξεις: μπλοκάρισμα της χώρας, η κυβέρνηση ανησυχεί». Τα συνδικάτα ανακοινώνουν μια δυνατή κινητοποίηση την Τρίτη 7 Μαρτίου, για να διαδηλώσουν κατά του συνταξιοδοτικού σχεδίου. Το Ματινιόν κρατά χαμηλό προφίλ, αλλά μερικοί υπουργοί θέλουν να δραματοποιήσουν το στοίχημα. Τέλος, η Le Figaro: «Συντάξεις: τα συνδικάτα παίζουν τα ρέστα τους». Στο μπρα-ντε-φερ με την κυβέρνηση από την αρχή του έτους, τα συνδικάτα υπόσχονται κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία και ελπίζουν ότι με τη δύναμη της διαδήλωσης θα ανατρέψουν την τάση στη Βουλή.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Η ύφεση “Γκοντό” περιπλέκει την προσπάθεια του Πάουελ να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό». Στις ΗΠΑ, περιμένουν την ύφεση όπως στο περίφημο θεατρικό έργο του Μπέκετ, όμως το γεγονός ότι δεν έρχεται ακόμα κάνει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να δυσανασχετεί σχετικά με τη νομισματική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ΗΠΑ εξετάζουν να κάνουν εμβόλια στα κοτόπουλα για τη γρίπη των πτηνών». Ο ιός Η5Ν1 έχει σκοτώσει εκατομμύρια κότες, και η κυβέρνηση ανησυχεί καθώς η τιμή των αυγών αυξάνεται στην αγορά. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο πρόεδρος Μακάρθι θα συναντήσει την ηγέτιδα της Ταϊβάν στις ΗΠΑ για να αποφύγει την αντίδραση του Πεκίνου». Η συνάντηση θα γίνει στην Καλιφόρνια, ενώ οι σχέσεις της Κίνας με την Ουάσινγκτον εντείνονται επικίνδυνα. Τέλος η Washington Post: «Οι Ρώσοι ρίχνονται σαν κρέας στη μάχη του Μπαχμούτ». Τα κύματα των μισθοφόρων που επιστρατεύονται από τις φυλακές κουράζουν τους Ουκρανούς.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς θέλει τέσσερις έως πέντε νέες ανεμογεννήτριες την ημέρα». Ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ αναφέρει ότι ξεκινάει ένα τεράστιο πρόγραμμα απασχόλησης. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Εμπόδια στην τεχνολογία από την Κίνα». Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών θέλει να ελέγξει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών για ύποπτα εξαρτήματα και λογισμικό μέχρι το καλοκαίρι. Οι πάροχοι όπως η Huawei θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις απαγορεύσεις. Τέλος, η Die Welt: «Ο καγκελάριος παρότρυνε τους Γερμανούς να έχουν αυτοπεποίθηση». Η εφημερίδα εκτιμά ότι η κυβέρνηση αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τα τρέχοντα προβλήματα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει ετήσιο πλαφόν στους πρόσφυγες». Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νομικές προκλήσεις για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μετανάστευση. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: οι μεγαλύτερες διαρροές μεθανίου απειλούν το κλίμα». Οι χειρότερες τοποθεσίες εκπέμπουν αέρια που ισοδυναμούν με τη μόλυνση που θα προκαλούσαν 67 εκατ. αυτοκίνητα. Στον Independent διαβάζουμε: «Εγέρθητι, Σερ Μπαμπά;». Οι Τόρις συμφωνούν στην οργή των Εργατικών σχετικά με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον να δώσει στον πατέρα του τίτλο ιππότη. «Εξοργιστικό, γελοίο. Για υπηρεσίες σε τι;», φέρονται να λένε χαρακτηριστικά. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μπλοκάρετε τα χρήματα για βουλευτές που δεν υπακούν στα lockdown». Ο πρώην υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, σχεδίαζε να αποσύρει το σχέδιο για κέντρο αναπήρων μετά την απειλή για ανταρσία από τους Τόρις του Κόκκινου τείχους, δηλαδή στα βόρεια της Αγγλίας που επικρατούσαν άλλοτε οι Εργατικοί.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ματαρέλα: η μετανάστευση είναι δικαίωμα». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιστρέφει την προσέγγιση του Πιαντεντόζι για τους «πρόσφυγες που δεν πρέπει να φύγουν». Και ρωτά: «Τα συλλυπητήρια να μεταφραστούν σε συγκεκριμένες επιλογές από την Ιταλία και την ΕΕ». Παράλληλα, η Μελόνι λέει ότι είναι ηθικό καθήκον η αποτροπή περαιτέρω τραγωδιών, καθώς και ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα κατά των διακινητών. Αλλά ο Σαλβίνι ξαναρχίζει τη σκληρή γραμμή: πίεση για λιγότερες άδειες διαμονής. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Νέο σύμφωνο σταθερότητας και ευελιξίας χρέους». Αντίο στο βασικό εισόδημα, έρχεται το «Μία». Όμως η κυβέρνηση είναι διχασμένη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Φορολογία, πλαφόν στις κρατήσεις». Κυβερνητική μεταρρύθμιση: τρεις συντελεστές και υψηλότερες φορολογικές εκπτώσεις για όσους κερδίζουν λιγότερα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μετανάστες, έκκληση του προέδρου». Ο Ματαρέλα προς την κυβέρνηση και την ΕΕ: «Ας γίνουν τα συλλυπητήρια συγκεκριμένες επιλογές».
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Βρυξέλλες συμφωνούν να επανεξετάζουν τις δημοσιονομικές προσαρμογές μετά από κάθε εκλογές». Οι στόχοι για το έλλειμμα και το χρέος θα προσαρμοστούν ανάλογα με τον πολιτικό κύκλο. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «κρυφή απεργία» 443.078 εργαζομένων». Σε κοινοβουλευτική απάντηση, αναγνωρίζεται ότι η ανεργία είναι 15,6% υψηλότερη από το τέλος του 2022. Ο αριθμός των ανέργων δεν αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία.