Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Κόστα παραιτείται στην Πορτογαλία αφού ερευνάται για διαφθορά». Μια υπόθεση για προσπάθεια επιρροής σε μια σειρά ενεργειακά έργα βάζει τέλος σε οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Ο Αντόνιο Κόστα, δραστήριος σύμμαχος του Σάντσεθ, παραιτείται λόγω έρευνας για διαφθορά». Ο πορτογάλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ο Μπάιντεν στο ισραηλινό τέλμα». Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τρίτη μια στρατιωτική κατοχή στη Γάζα, για μια απροσδιόριστη περίοδο. Μια έφοδος προς τα μπρος που τορπιλίζει τις μετριοπαθείς διπλωματικές προσπάθειες ενός αμερικανού προέδρου που έχει τρωθεί από την αμέριστη στήριξη που έδειξε στο Τελ Αβίβ. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία: ο παγωμένος πόλεμος». Πέντε μήνες μετά την έναρξη της αντεπίθεσης, το Κίεβο δεν έχει πάρει παρά μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους του. Ενώ τα στρατιωτικά υλικά της είναι πάντα σε έλλειψη, η Ουκρανία αναζητά στρατηγική για να βγει από το αδιέξοδο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Νόμος για τη μετανάστευση: η αναζήτηση των δεξιών ψήφων». Η Γερουσία άρχισε να εξετάζει το νομοσχέδιο τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να γίνει πιο αυστηρό με τη συναίνεση του υπουργείου Εσωτερικών. Τέλος, η Le Figaro: «Μαθηματικά: το ανησυχητικό επίπεδο των γάλλων μαθητών». Μη αποδοτικές μέθοδοι, κακά εκπαιδευμένοι καθηγητές. Εκπαιδευτικοί και επιστήμονες ανησυχούν για τη «συνεχιζόμενη υποβάθμιση του επιπέδου», από το δημοτικό μέχρι το λύκειο.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Μερτς δηλώνει ότι οι συνομιλίες για το ‘Σύμφωνο της Γερμανίας’ απέτυχαν». Το αφεντικό του CDU δεν θέλει περαιτέρω συναντήσεις με τον Σολτς. Αυστηροποίηση της πολιτικής ασύλου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς αποκαλεί τη συμφωνία ‘ιστορική’». Η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση αποφασίζουν για μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό της μετανάστευσης. Ενώ ο καγκελάριος επαινεί την διακομματική συνεργασία, ο επικεφαλής του CDU Μερτς δεν θέλει να τη συνεχίσει. Τέλος, η Die Welt: «Σολτς: Ιστορική στιγμή». Η Γερμανία πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για τους μετανάστες, αναφέρει ο καγκελάριος. Το CDU επικρίνει τα ομοσπονδιακά και κρατικά μέτρα.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Ισραήλ βλέπει στρατιωτικό έλεγχο στη Γάζα μετά τον πόλεμο». Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να αναλάβει καθήκοντα ασφαλείας για μια αόριστη περίοδο, ενώ οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι Ισραηλινοί επικαλούνται τον απολογισμό των πολέμων των ΗΠΑ σαν ηθική ασπίδα». Η συζήτηση για τους θανάτους αμάχων ανάβει, καθώς λέγεται ότι οι αθώοι είναι αναπόφευκτο ότι θα υποφέρουν σε οποιαδήποτε μάχη. Τέλος η Washington Post: «Το μεταπολεμικό σενάριο παραμένει κενό». Δεν υπάρχει συναίνεση για το ποιος θα κυβερνά τη Γάζα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η αστυνομία αντιστέκεται στις εκκλήσεις για απαγόρευση της πορείας». Ο πρωθυπουργός Σούνακ και η υπουργός Εσωτερικών Μπρέιβερμαν αντιτίθενται στη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής αστυνομίας αψηφά τους υπουργούς που τον καλούν να απαγορεύσει την πορεία υπέρ των Παλαιστινίων». Ο Μαρκ Ράουλι λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επηρεαστεί η εκδήλωση για την Εκεχειρία. Στον Independent διαβάζουμε: «Η πρώτη ομιλία του βασιλιά, τελευταία ζαριά των Τόρι». Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα με τη μάχη εναντίον του εγκλήματος. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το τελευταίο καταφύγιο της Χαμάς σε νοσοκομείο». Οι μαχητές βάζουν παγίδες με εκρηκτικά σε νηπιαγωγεία ενώ προσπαθούν να σταματήσουν τους Ισραηλινούς.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Αλβανία διχάζει την κυβέρνηση». Σαλβίνι και Ταγιάνι κρατήθηκαν στο σκοτάδι για τη συμφωνία με τα Τίρανα. Η Λέγκα εκτιμά ότι η συμφωνία είναι εποικοδομητική. Από την πλευρά του ο αλβανός πρωθυπουργός δίνει λεπτομέρειες του σχεδίου: 80 εκατομμύρια από τη Ρώμη και 3.000 μετανάστες στα κέντρα, που δεν θα παραμένουν περισσότερο από ένα μήνα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Νέο σύμφωνο ΕΕ, η Ιταλία έτοιμη να πει όχι». Αυστηρές ποινές για το υπερβολικό χρέος, Ρώμη και Παρίσι επιτίθενται στο Βερολίνο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Νετανιάχου: ‘Θα μείνουμε στη Γάζα’». Οι ΗΠΑ δεν συμφωνούν να είναι το Ισραήλ ο εγγυητής της ασφάλειας στη Λωρίδα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Γάζα, εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ». Ο Νετανιάχου δυσκολεύει τον Μπάιντεν, που δεν συμφωνεί να είναι το Ισραήλ εγγυητής της ασφάλειας της Γάζας.