Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν με βραχεία κεφαλή τη Βουλή». Η πλειοψηφία του κόμματος είναι στις 218 έδρες τουλάχιστον και προϊδεάζει για διχασμένη διακυβέρνηση. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν τη Βουλή με μικρή πλειοψηφία». Το κόμμα είναι αντιμέτωπο με εσωτερικές διχόνοιες και τη Γερουσία, στην οποία επικρατεί το Δημοκρατικό κόμμα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «NATO: το πυραυλικό χτύπημα δεν ήταν εσκεμμένο». Οι χώρες της συμμαχίας αποφάσισαν ότι το χτύπημα δεν προήλθε από το ρωσικό στρατό. Τέλος η Washington Post: «Οι Ρεπουμπλικάνοι γυρνάνε τη Βουλή, διχάζουν το Κογκρέσο». Η μικρή πλειοψηφία μπορεί να αποδειχθεί αγκάθι στην ατζέντα του Μπάιντεν.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι φόροι του Χαντ στοχεύουν τους πλούσιους». Ο υπουργός Οικονομικών θα τραβήξει χιλιάδες στην ανώτερη φορολογική βαθμίδα με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού καθώς υπόσχεται να προστατεύσει τους αδύναμους. Ο Guardian έχει τίτλο: «Εκατομμύρια αντιμέτωποι με αύξηση στους λογαριασμούς καθώς ο Χαντ αυξάνει το πλαφόν τιμών». Το κόψιμο της κυβερνητικής «γενναιοδωρίας» στους λογαριασμούς θα αφήσει τους Βρετανούς ευάλωτους στην ενεργειακή ακρίβεια από τον επόμενο Απρίλιο. Στον Independent διαβάζουμε: «Η Τράπεζα επιπλήττει τους υπουργούς για την κατεστραμμένη οικονομία». Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, προειδοποιεί για το μέλλον, έπειτα από τον προϋπολογισμό λιτότητας που εξήγγειλε ο Χαντ την Πέμπτη. Τέλος, η Daily Telegraph: «Θα αντιμετωπίσουμε μπόρα, λέει ο Χαντ καθώς αυξάνει τους φόρους». Η ανακοίνωση του προϋπολογισμού του Τζέρεμι Χαντ προβλέπει £24 δισ. σε εισφορές και £30 δισ. σε περικοπές.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις στοχευμένης επίθεσης στην Πολωνία». Το πλήγμα προήλθε πιθανώς από το ουκρανικό αντιπυραυλικό σύστημα. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ρίχνει την ευθύνη στη Ρωσία, επειδή ξεκίνησε τον πόλεμο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Καμία περίπτωση εμπλοκής για το ΝΑΤΟ». Για τον Γενικό Γραμματέα Στόλτενμπεργκ, μετά την έκρηξη στην Πολωνία, τίποτα δεν παραπέμπει σε ρωσικό πύραυλο. Ωστόσο, η Βαρσοβία επισημαίνει την ευθύνη της Μόσχας. Τέλος, η Die Welt: «Πύραυλος στην Πολωνία – “ατυχές περιστατικό”». Ο καγκελάριος Σολτς κατηγορεί τη Ρωσία του Πούτιν στη συνέντευξη που παραχωρεί στη WELT.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Συνέντευξη του Λαντίνι: υψηλοί μισθοί, φτάνει με τα μπόνους». Ο γραμματέας της Εργατικής Συνομοσπονδίας Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι, είπε στην εφημερίδα: «Τα οφέλη στο μεροκάματο είναι προπέτασμα καπνού». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κινέζικη ανακάλυψη για την Μελόνι, παραμένει ο πάγος με το Μακρόν». Στους G20 η Ιταλία υποστήριξε το πλαφόν στο αέριο και ανοίγει τις σχέσεις της με το Πεκίνο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «H Μελόνι είδε τον Σι: συμφωνία για 200 αεροπλάνα στην Κίνα». Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη στη Ρώμη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πύραυλοι στην Πολωνία, μειώνεται η ένταση». Οι ΗΠΑ λένε ότι το χτύπημα έγινε από το Κίεβο αλλά η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που ξεκίνησε τη σύγκρουση.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Γυναίκες του Ιράν: δε θα σιωπήσουμε άλλο». Τρεις Ιρανές που έχουν καταφύγει στη Γαλλία εξηγούν στην εφημερίδα την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος που αμφισβητεί τη θεοκρατία. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία: ο τρόμος του χειμώνα». Διακοπές ρεύματος, δρόμοι αδιάβατοι, δυσκολίες στην προμήθεια προϊόντων. Η άφιξη των ακραίων θερμοκρασιών ανησυχεί τα μεγάλα κράτη. Ο ρωσικός στρατός, που είναι κακώς προετοιμασμένος και κακώς εξοπλισμένος, φαίνεται ιδιαίτερα ευάλωτος, αναφέρει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία, το ΝΑΤΟ υπό πίεση». Έκκληση για προσοχή έγινε την Τετάρτη, μια μέρα μετά την έκρηξη του πυραύλου που άφησε δυο νεκρούς στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είπε στη βορειοατλαντική συμμαχία ότι το βλήμα προήλθε από την αεράμυνα της Ουκρανίας. Τέλος, η Le Figaro: «H Ευρώπη άοπλη μπροστά στον αμερικανικό προστατευτισμό». Οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο αντίδρασης στο σχέδιο ενάντια στον πληθωρισμό του Μπάιντεν, που δίνει μεγάλες επιδοτήσεις στα βιομηχανικά έργα, κυρίως σε αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο συνασπισμός προσπαθεί να αποφύγει μια σύγκρουση για το νόμο περί βιασμού». Ο Πέδρο Σάντσεθ ποντάρει στην αναμονή της ενοποίησης του δόγματος για τη δικαιοσύνη, ενώ η Ιρένε Μοντέρο κατηγορεί τα δικαστήρια. Και η El Mundo: «Ο Sanchez υποστηρίζει την Μοντέρο με 14 κακοποιητές που ευνοούνται από τον νόμο της». Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι ο νόμος «μόνο το ναι είναι ναι» είναι «μια μεγάλη κατάκτηση», ενώ δεκάδες βιαστές ζητούν να αναθεωρήσουν τις ποινές τους. Το Υπουργείο Ισότητας αρνείται ελαττώματα, κατηγορεί τους δικαστές για «ματσισμό» και τους διατάζει να συμμορφωθούν.