Διεθνής Τύπος: Οι νέοι εμπλέκονται με την πολιτική στη Γαλλία – «Μάχη» των δελφίνων του Μακρόν για την επόμενη μέρα

Διεθνής Τύπος: Οι νέοι εμπλέκονται με την πολιτική στη Γαλλία – «Μάχη» των δελφίνων του Μακρόν για την επόμενη μέρα

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Νέοι ακτιβιστές: Η θέληση για πολιτική». Παρούσα στα πανεπιστήμια με τα αριστερά κόμματα, η νεολαία δείχνει τη ροπή της προς την εμπλοκή με τα κοινά. Στη Libération διαβάζουμε: «Νταρμανέν, ο πρώτος μπάτσος της Γαλλίας». Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δεν ντρέπεται να δείξει τις προθέσεις του για την πρωθυπουργία, το 2027, χωρίς όμως να υπολογίζει την Ελιζαμπέτ Μπορν. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην κυβερνητική πλειοψηφία, μια πρώιμη σύγκρουση φιλοδοξιών». Μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του Μακρόν, οι επίδοξοι πολιτικοί του διάδοχοι διαγκωνίζονται ήδη για τη θέση του. Τέλος, η Le Figaro: «Η μετά Μακρόν εποχή εντείνει τις φιλοδοξίες στην πλειοψηφία». Οι εκλογές του 2027 έχει ήδη αυξήσει τις εντάσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ζεράλ Νταρμανέν, Μπρουνό Λεμέρ και Εντουάρ Φιλίπ καταθέτουν τη φιλοδοξία τους για την επόμενη μέρα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η οικονομία ζητά επανεκκίνηση της κυβέρνησης». Σκοπός της εξέτασης είναι η επίλυση διαφορών. Ο Σολτς υπόσχεται συμφωνία για τη βασική ασφάλεια των παιδιών. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Αϊβάνγκερ βάζει τον Ζέντερ σε περιπέτειες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βαυαρίας παραδέχεται ότι είχε στην κατοχή του το αντισημιτικό φυλλάδιο, το οποίο φέρεται να έγραψε ο αδελφός του. Το CSU έχει μέχρι στιγμής σιωπήσει για τις εξηγήσεις, αλλά εσωτερικά υπάρχει θόρυβος. Τέλος, η Die Welt: «Η οικονομική κρίση πιέζει την κυβέρνηση για να πετύχει». Από την Τρίτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην επίθεση κατά την υποχώρησή της στο Μεσεβούργο. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας αντιμέτωπες με σοβαρό δίλημμα: Να κλείσουν ή να διακινδυνεύσουν πυρκαγιές». Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν στο παρελθόν συμβουλεύσει τις εταιρείες να παύσουν τη λειτουργία τους προληπτικά, υπό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο κακός εξαερισμός παραμένει απειλή για τους αμερικανούς μαθητές». Η ομοσπονδιακή βοήθεια δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ δεν υπάρχει ενιαία γραμμή ώστε τα σχολεία να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η αργή ανάπτυξη της Κίνας θα επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιούν δυτικοί όμιλοι». Τα χημικά και τα ταξίδια είναι ευάλωτα, ενώ οι προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας παραμένουν άκαρπες. Τέλος η Washington Post: «Ο δράστης στη ρατσιστική επίθεση αγόρασε τα όπλα νόμιμα». Οι εκκλήσεις για την παύση της νόμιμης οπλοκατοχής έχουν επανέλθει μετά το πρόσφατο μακελειό που βύθισε στο πένθος τη μαύρη κοινότητα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σχέδιο για ηλεκτρονική παρακολούθηση ώστε να αποτραπεί η διαφυγή μεταναστών». Το υπουργείο Εσωτερικών φοβάται ότι η Βρετανία θα ξεμείνει από χώρο για να κρατά τους παρανόμως αφιχθέντες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν ένα κύμα βλαβών, λένε οι ειδικοί». Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία, καλώντας τον πλανήτη «να ξυπνήσει». Στον Independent διαβάζουμε: «Η Ντάουνινγκ Στριτ κάνει έρευνες για ρατσιστική συμπεριφορά». Μετά τις αποκαλύψεις για τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για άτομα αφρικανικής καταγωγής η κυβέρνηση προειδοποιεί όλα τα τμήματα να μη χρησιμοποιούν ρατσιστική γλώσσα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μπρέιβερμαν: η αστυνομία πρέπει να ερευνά κάθε κλοπή». Η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, λέει ότι δεν είναι πλέον αποδεκτό να αγνοούνται οι μικροκλοπές.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μετανάστες, ο Σαλβίνι στην επίθεση». Η Μελόνι, που δυσκολεύεται από την αύξηση των αφίξεων, υφίσταται τις επιθέσεις του αρχηγού της Λέγκας που ζητάει νέες εξασφαλίσεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Οι λησμονημένοι της Τζούμπα». Ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορα Σουδάν και Νότιου Σουδάν. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αγώνας για την έμφυλη βία, έρχονται τα μαθήματα στο σχολείο». Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι από Σεπτέμβριο οι μαθητές να μάθουν για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η επιβεβαίωση από το DNA: “Ο Πριγκόζιν πέθανε στο τζετ”». Η επιτροπή έρευνας του περιστατικού επιβεβαίωσε το θάνατο του αρχηγού της μισθοφορικής εταιρείας Wagner και άλλων εννέα ατόμων.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Φεϊχό παραδίδει την εντολή για να ηγηθεί της αντιπολίτευσης σε ένα μήνα». Ο πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος επιστρέφει στην καταστροφολογία και κάνει λόγο για «πολιτική, εδαφική, οικονομική και υπαρξιακή άβυσσο». Και η El Mundo: «Η ομοσπονδία συζητά τι θα κάνει με τους δύο προπονητές». Καμμένοι από το χειροκρότημα τους για τον Ρουμπιάλες,  ο Λουίς ντε λα Φουέντε και ο Χόρχε Βίλδα μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα.

Documento Newsletter