Στη Γερμανία, ο Όλαφ Σολτς παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην επιτροπή οικονομικών για να εξεταστεί για τυχόν ολιγωρίες, στο πλαίσιο έρευνας για το ξέπλυμα χρήματος. Η Die Welt γράφει σχετικά: «Ο Σολτς υπερασπίζεται τον εαυτό του στην επιτροπή οικονομικών». Ο υπουργός οικονομικών και υποψήφιος καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, υπογραμμίζει την πρόοδο στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρήματος. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι όμως μιλούν για διαχειριστική αποτυχία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Λάσετ επιτίθεται σκληρά στον Σολτς». Ο υπουργός Οικονομικών και ο υποψήφιος καγκελάριος της CDU συγκρούονται για τον αγώνα εναντίον του ξεπλύματος χρήματος. Ο επικεφαλής του SPD Βάλτερ Μπόργιανς αποκαλεί τις κατηγορίες αυθάδεις και σκανδαλώδεις. Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Μαζικές κατηγορίες για εκλογική απάτη στη Ρωσία». Το Κομμουνιστικό κόμμα δεν αναγνωρίζει τα προσωρινά αποτελέσματα. Παράλληλα, η ΕΕ ανησυχεί για την απουσία ανεξάρτητων παρατηρητών.
Στη Βρετανία, η ενεργειακή κρίση κινδυνεύει να αφήσει στο σκοτάδι και το κρύο χιλιάδες νοικοκυριά εν όψει χειμώνα. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Προετοιμαστείτε για ένα χειμώνα της δυστυχίας, προειδοποιήθηκε η Βρετανία». Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Οι εταιρείες ενέργειας λένε ότι το σοκ στις τιμές της ενέργειας μπορεί να αναγκάσει τα εργοστάσια να δουλεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα και να αδειάσει τα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Στους διαβάζουμε Times: «Δεκάδες εταιρείες ενέργειας θα αφεθούν να καταρρεύσουν». Εκατομμύρια νοικοκυριά αντιμέτωπα με φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου καθώς η κυβέρνηση απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής πακέτου διάσωσης στους παρόχους ενέργειας. Η Daily Telegraph έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το πλαφόν στις τιμές πρέπει να φύγει, λένε οι εταιρείες ενέργειας». Οι επιχειρήσεις παροχής ενέργειας επιμένουν ότι η απαγόρευση πρέπει να αρθεί καθώς η τιμή του αερίου είναι σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Τέλος, ο Independent: «Όχι άμεση εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδέχεται ο πρωθυπουργός». Η προτεραιότητα που δίνει ο Τζο Μπάιντεν στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ αναβάλλει για το μέλλον την επικύρωση της αναγνωρισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου (FTA).
Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Τα πανεπιστήμια αντιμέτωπα με ρεκόρ εισροών φοιτητών». Μετά από ενάμιση χρόνο μαθημάτων εξ αποστάσεως, περίπου 1,7 εκατομμύρια φοιτητές γυρνούν στα έδρανα των αμφιθεάτρων. Η «κανονικότητα» της επιστροφής δεν συγκαλύπτει τα κενά από την υποχρηματοδότηση της παιδείας, σχολιάζει η εφημερίδα. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Στην εκστρατεία του, ο Μακρόν πολλαπλασιάζει τις υποσχέσεις του». Επτά μήνες από τις εκλογές, ο γάλλος πρόεδρος επιστρατεύει ό,τι μπορεί για να ανακοινώσει αυξήσεις στις δαπάνες. Η αντιπολίτευση ανησυχεί για την εξασθένηση των δημόσιων ταμείων. Τέλος, η Libération αφιερώνει το φύλλο της στις γερμανικές εκλογές και την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ: «Η μητερούλα τελείωσε». Οι εκλογές της Κυριακής σηματοδοτούν το τέλος 17 ετών στην εξουσία για τη Μέρκελ. Η εφημερίδα επιδιώκει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας χώρας υπό ανοικοδόμηση.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η λάβα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και αυξάνει τον κίνδυνο τοξικών αερίων». Το μάγμα από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα εκτοπίζει περίπου 6.000 κατοίκους. Μια περίμετρος ασφαλείας αποτρέπει την πύρινη γλώσσα να φτάσει την θάλασσα. Και η El Mundo: «Αγωνία στη Λα Πάλμα ενώπιον της απροσδόκητης εξέλιξης του ηφαιστείου». Η λάβα καταπίνει δεκάδες σπίτια ενώ αποκαλύφθηκε καινούριο στόμιο.
Στην Ιταλία, η Il Messaggero γράφει: «Σχολεία, η απάτη με τα κονδύλια: πηγαίνουν στις πιο πλούσιες πόλεις». Οι κανόνες του Σχεδίου Ανάκαμψης δεν επικεντρώνεται στο να κλείσει το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου. Το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι είναι περισσότερες ώρες, λιγότεροι μαθητές στην αυλή και εναλλακτική διδασκαλία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ματαρέλα: ‘κανένα σχολείο κλειστό’. Αλλά τα μαθήματα εξ αποστάσεως παραμένουν». Παράλληλα αναμένεται η τρίτη δόση στους ιατρούς. Η Pfizer θα ζητήσει έγκριση για το εμβόλιο για τα παιδιά 5 έως 11 ετών. Η La Repubblica έχει τίτλο: «Κλιματική κρίση: Σε κίνδυνο ιταλικές πόλεις». Οι προβλέψεις των ειδικών είναι ότι χωρίς επεμβάσεις, η μέρες αφόρητης ζέστης θα διπλασιαστούν. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Τρίτη δόση, το σχέδιο είναι έτοιμο». Ο επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμών στρατηγός Φιλιουόλο επανεκκινεί την καμπάνια για τον εμβολιασμό των πολιτών.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο στόχος του Σι Τζινπίνγκ: η αποκατάσταση του οικονομικού οράματος του Μάο». Ο κινέζος πρόεδρος με τον έλεγχο που προσπαθεί να επιβάλλει στις μεγάλες εταιρείες της χώρας προσπαθεί να αναιρέσει δεκαετίες σύγκλισης με τον δυτικό καπιταλισμό. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Φόνοι και φόβος συνταράσσουν το συριακό στρατόπεδο κράτησης». Στο στρατόπεδο Αλ Χολ στα βορειοδυτικά της Συρίας έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε μια σειρά από πράξεις αντεκδίκησης. Στο στρατόπεδο κρατούνται 62.000 μέλη οικογενειών των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Συνελήφθησαν πριν από δύο χρόνια όταν και το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο κατέρρευσε. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Οι ΗΠΑ χαλαρώνει τις προϋποθέσεις για είσοδο σε εμβολιασμένους». Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέπεται να εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Νοέμβριο, όταν και ο 18μηνος αποκλεισμός σε όσους δεν έχουν αμερικανική υπηκοότητα ή πράσινη κάρτα λήξει. Τέλος, οι New York Times: «Η Pfizer λέει ότι το εμβόλιο επωφελεί με ασφάλεια τα παιδιά 5 με 11 ετών». Η εταιρεία επιζητεί την έγκριση από τον FDA καθώς τα κρούσματα στα παιδιά αυξάνονται. Η κλινικές δοκιμές μπορεί να πάρουν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.