Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ σχηματίζει κυβέρνηση σε ένα περιβάλλον μεγάλης έντασης». Ο ισπανός πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες και την αμνηστία, και αναμένεται να προσφέρει πολιτική σταθερότητα, υποστηρίζει η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Οι Junts τώρα απειλούν τους δικαστές μετά τη στήριξη σε Σάντσεθ». Τους προειδοποιεί ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν την αμνηστία σε αμφιλεγόμενες υποθέσεις και καυχιούνται ότι έχουν γράψει τον «μισό» νόμο.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο πληθωρισμός χαλαρώνει, η αγορά πετάει». Η αναφορά για πληθωρισμό 3,2% στις ΗΠΑ τροφοδοτεί ελπίδες για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι αγορές της Wall Street σε άνοδο μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο πτώσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ». Ο δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στο 3,2%, και οι επενδυτές διαβλέπουν ένα τέλος στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων. Τέλος η Washington Post: «Πρώην σύμμαχοι του Τραμπ περιγράφουν με λεπτομέρειες τις προσπάθειες μετά την ήττα το 2020». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε πρόθεση να αφήσει την θέση του με κόσμιο τρόπο, αναφέρουν πρώην δικηγόροι του.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ισραήλ – Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχοι για το χειρότερο;». Η Ουάσινγκτον ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και μετά στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Από τις 7 Οκτωβρίου, η συμμαχία αυτή επικρίνεται από την αμερικανική αριστερά, αλλά υποστηρίζεται από τους λευκούς ευαγγελικούς χριστιανούς. Στη Libération διαβάζουμε: «Πα-ντε-Καλαί: Κι αν ξαναβράσει;». Μετά από 28 ώρες βροχής και πλημμύρες ιστορικών διαστάσεων, ένα μέρος της περιοχής έχει περάσει σε κόκκινο συναγερμό. Ο Μακρόν ανέφερε ότι περισσότερες από 200 κοινότητες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ευθανασία: Οι γιατροί αντιμετωπίζουν φονικές δράσεις». Η κυβέρνηση ετοιμάζει κείμενο που ανοίγει το δρόμο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία για ορισμένους ενήλικες. Τέλος, η Le Figaro: «Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ: μια συνάντηση για την αποκλιμάκωση της έντασης». Ο αμερικανός πρόεδρος υποδέχεται αυτή την Τετάρτη τον κινέζο ομόλογό του στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του διπλωματικού διαλόγου μετά από χρόνια εντάσεων.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Στη Γερμανία μόνο ένας στους οκτώ ανθρώπους είναι ‘εκκλησιαστικός’». Όλο και λιγότερα μέλη της κοινωνίας αποκλείουν την είσοδό τους στην εκκλησία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Ο κόσμος αποτυγχάνει στην προστασία του κλίματος». Λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής για το κλίμα στο Ντουμπάι, τα Ηνωμένα Έθνη παρουσίασαν μια πρόβλεψη, κατά την οποία οι επιβλαβείς εκπομπές συνεχίζουν να αυξάνονται. Και μόνο ένας από τους 42 δείκτες δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Τέλος, η Die Welt: «Τι διώχνει τους Γερμανούς από τις εκκλησίες». Σύμφωνα με μελέτη, η διάθεση για αποχώρηση αυξάνεται δραματικά και η πίεση για μεταρρύθμιση είναι τεράστια.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Μπρέιβερμαν: ο πρωθυπουργός μου είπε ψέματα και πρόδωσε τη Βρετανία». Στην επιστολή της παραίτησής της, η πρώην υπουργός Εσωτερικών καταδικάζει αυτό που αποκαλεί αποτυχία στη μεταναστευτικό. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Μπρέιβερμαν εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την ‘προδοσία’ του έθνους». Ο Σούνακ κατηγορείται για υποχώρηση στις υποσχέσεις σχετικά με τη μετανάστευση.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Σαλβίνι βγαίνει στην κόντρα». Τα συνδικάτα περιορίστηκαν σε τέσσερις ώρες κινητοποίησης, ενώ οι επικεφαλής τους χαρακτηρίζουν την ενέργεια «πολύ σοβαρή παρέμβαση». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Σαλβίνι κόβει την απεργία». Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ο Πούτιν δίνει χάρη στο δολοφόνο της Πολιτκόφσκαγια». Ο Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ είναι ελεύθερος, αφού πολέμησε στην Ουκρανία και έλαβε χάρη ως ανταμοιβή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ολική σύγκρουση για την απεργία». Ο Σαλβίνι περιορίζει τους εργαζόμενους σε μόνο τέσσερις ώρες κινητοποίησης.