Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει για την προειδοποίηση του ΟΗΕ σχετικά με τα μέτρα κόντρα στην κλιματική αλλαγή: «Μια κεραυνοβόλα έκκληση για δράση: ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με αύξηση κατά 2,7C της θερμοκρασίας, λέει ο ΟΗΕ». Έκθεση του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις σπαταλούν την ευκαιρία να δράσουν για να αποφύγουν την υπερθέρμανση. Με τα μέτρα όπως έχουν, η μείωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030 θα είναι της τάξης του 7,5% αντί για 45% που θεωρούν ικανοποιητικό οι επιστήμονες. Στους Times διαβάζουμε: «Η γρήγορη ανάπτυξη δίνει στο Σουνάκ την ευκαιρία να δώσει χρήματα». Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ότι θα χρησιμοποιήσει 30 δις λίρες από τα έσοδα που προέκυψαν από την οικονομική ανάπτυξη για επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο Independent κυκλοφορεί με τίτλο: «Η κυβέρνηση αναβάλλει για δύο εβδομάδες τις αποφάσεις για τον κορονοϊό». Τα νέα μέτρα θα περιμένουν μέχρι ο αντίκτυπος των ενδιάμεσων σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου να γίνει ξεκάθαρος. Υπό εξέταση το ενδεχόμενο απαγόρευσης της ανάμιξης διαφορετικών οικογενειών σε εσωτερικούς χώρους. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το πρόγραμμα ελέγχου και ιχνηλάτησης επικρίνεται ως τραγική σπατάλη χρημάτων». Το σχέδιο της κυβέρνησης απέτυχε να κάνει εφικτή την επιστροφή στην κανονικότητα παρά τα 37 δις λίρες που στοίχισε, λέει έκθεση της επιτροπής Δημόσιων Λογαριασμών.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει για το ύψος των χρεογράφων που έχουν αναλάβει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: «Οι τράπεζες είναι φορτωμένες με χρέος». Οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν εκδώσει ομόλογα αξίας $314 δις φέτος. Το επίπεδο του χρέους πλησιάζει εκείνο του 2008, λίγο πριν το κραχ της χρηματαγοράς. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Πέντε πόντοι για τον θυμό, ένας για το ‘like’». Τα emoji χρησιμοποιούνταν ώστε να αυξήσουν τη διαδραστικότητα των χρηστών του Facebook. Αυτή η φόρμουλα αύξησε την παραπληροφόρηση, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν. Οι Financial Times έχουν σήμερα τίτλο: «Η πριγκίπισσα αψηφά την παράδοση για να παντρευτεί». Η ιαπωνέζα πριγκίπισσα Μάκο, ανηψιά του αυτοκράτορα, άφησε τα βασιλικά της προνόμια για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, Κέι Κόμουρο.
Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Το Facebook καταπνίγεται από τη μηχανή που δημιούργησε». Οι μηχανικοί της εταιρείας παραδέχονται ότι νιώθουν αδύναμοι μπροστά στις απροσδόκητες συνέπειες του κώδικα που κάνει το μέσο δύσκολο στη διαχείριση. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Έξι μήνες από τις εκλογές, η Γαλλία πιο δεξιά από ποτέ». Σύμφωνα με τελευταία έρευνα γνώμης, τα θέματα που απασχολούν συνήθως τη δεξιά μπάντα του πολιτικού φάσματος έχουν επιβληθεί στο δημόσιο διάλογο. Σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στη Libération λέει ότι: «Η κατάσταση είναι περίπλοκη». Μετά από έρευνες φάνηκε ότι ένα στα πέντε κρεβάτια ΜΕΘ έχουν κλείσει ενώ υγειονομικό προσωπικό έχει παραιτηθεί, τη στιγμή που η πανδημία ξαναφουντώνει. Ο υπουργός αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια ανησυχητική συγκυρία, αλλά υπερασπίζεται τις ενέργειές του. Τέλος, η Humanité: «Τρία χρόνια μετά είναι ακόμα χειρότερη». Η εφημερίδα αναφέρεται στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. Εξ αιτίας της κατάστασης αυτής, τα κίτρινα γιλέκα βγήκαν στους δρόμους της Διέππης, πόλης στη Νορμανδία.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «ΟΗΕ: Το σχέδιο για την κλιματική αλλαγή δεν είναι αρκετό». Οι χώρες έχουν οριακά μειώσει τις εκπομπές CO2. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η νέα ομοσπονδιακή Βουλή συζητά μεταρρυθμίσεις». Στην πρώτη συνεδρίαση, οι βουλευτές καλούν για μείωση ενώ η νέα πρόεδρος της Βουλής, Μπέρμπελ Μπας, θέλει να κάνει καμπάνια για περισσότερες γυναίκες στα υψηλά αξιώματα. Τέλος, η Die Welt: «Το Βερολίνο υποχωρεί στη διαμάχη για την πυρηνική ενέργεια». Το ερώτημα αν η πυρηνική ενέργεια βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής διχάζει τη Γερμανία και την ΕΕ. Η Γαλλία έχει τώρα το πάνω χέρι.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Καλβίνιο αποδέχεται ότι η Ντίαθ διευθύνει την εργασιακή μεταρρύθμιση, όμως υπό την επίβλεψή της». Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ προτείνει στην υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο μια συνάντηση για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του εργασιακού νομοσχεδίου Και η El Mundo: «Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακυρώνει την εισφορά και οι δήμαρχοι προειδοποιούν για την κατάρρευση». Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η κρατική συνεισφορά στις αυτόνομες κοινότητες είναι κακώς υπολογισμένη και απειλεί τους προϋπολογισμούς δεκάδων δήμων.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Συντάξεις, ο Ντράγκι απορρίπτει τις απαιτήσεις των σωματείων». Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην αλλαγή της μεταρρύθμισης. Ο γενικός γραμματέας της Εργατικής Συνομοσπονδίας Μαουρίτσιο Λαντίνι λέει ότι είναι έτοιμοι για απεργίες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ντράγκι και συνδικάτα σε ρήξη». Τα εργατικά σωματεία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν είναι συνεργάσιμη. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Συντάξεις, πιο κοντά η ρήξη». Ένταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα εργατικά σωματεία. Παράλληλα, καθυστερούν οι φορολογικές αρχές: τα 8 δις ευρώ θα μπουν σε ένα ταμείο. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Υψηλή ένταση για τις συντάξεις». Ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων. Ο Ντράγκι μένει αμετακίνητος στις θέσεις του, λέγοντας πως η ρύθμιση δε θα αλλάξει.