Στις ΗΠΑ, στους Financial Times διαβάζουμε: «O παγκόσμιος επισιτιστικός κίνδυνος αυξάνεται καθώς οι συνομιλίες για τα σιτηρά της Ουκρανίας βαλτώνουν». Είκοσι εκατομμύρια τόννοι κρατούνται στην Ουκρανία, ενώ ο ΟΗΕ φοβάται για ένα κύμα ακραίας πείνας που θα πλήξει τις φτωχές χώρες. Ηη Wall Street Journal γράφει: «Η δεκαετής κυριαρχία των εταιρειών τεχνολογίας στην αγορά εξανεμίζεται». Ο τεχνολογικός τομέας έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα ενός έτους από το 2002, καθώς οι επενδυτές διακρίνουν σημάδια ενός κραχ ανάλογης εκείνης της dot-com economy, στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων περνάει νομοσχέδιο για την επιβολή περιορισμών στην πώληση όπλων». Το σχέδιο δεν έχει καμία ελπίδα να περάσει από τη Γερουσία, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος η Washington Post: «Άνδρας κοντά στην οικία του δικαστή Κάβανο συλλαμβάνεται». Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό ως πιθανή απόπειρα κατά της ζωής του δικαστή.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η πράσινη ατζέντα διχάζει την ΕΕ». Πράσινο φως από την Ευρωβουλή στην πρόταση της Κομισιόν για απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H συμφωνία Ντράγκι-Μακρόν: ‘Περισσότερα κεφάλαια κόντρα στην κρίση’». Σε δείπνο στο παλάτι των Ηλυσίων, ο ιταλός πρωθυπουργός και ο γάλλος πρόεδρος μίλησαν για το πακέτο στήριξης της ΕΕ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πράσινη στροφή μόνο για τα αυτοκίνητα». Η ΕΕ απαγορεύει την πώληση αυτοκινήτων που καίνε βενζίνη και ντίζελ μέχρι το 2035. Τέλος, η Corriere della Sera: «Αυτοκίνητα, στοπ στην βενζίνη και το ντίζελ». Οι πωλήσεις ρυπογόνων οχημάτων θα απαγορευτούν στην ΕΕ μέχρι το 2035. Ευρωπαϊκό ‘ναι’ στις εξαιρέσεις που ζήτησαν οι ιταλικές βιομηχανίες αυτοκινήτων.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Τζόνσον θα επιτρέψει σε δικαιούχους επιδόματος να αγοράσουν σπίτια». Το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να βάλει σε λίστα για αγορά οικίας τρία εκατομμύρια πολίτες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το αύξηση στο κόστος των καυσίμων και οι ζοφερές οικονομικές προβλέψεις θρυμματίζουν τις ελπίδες του πρωθυπουργού για ανάκαμψη». Την Τετάρτη σημειώθηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στα καύσιμα που έχει καταγραφεί τα τελευταία 17 χρόνια, αυξάνοντας την πίεση στον Μπόρις Τζόνσον. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται απέναντι σε υπεροπλία 40 προς 1». Αναφορές των μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν ότι οι στρατιώτες εγκαταλείπουν το ανατολικό μέτωπο. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το κόστος του φουλαρίσματος ενός μέσου αυτοκινήτου φτάνει τις 100 λίρες». Το πετρέλαιο ανέβηκε κατά δύο πένες μέσα σε μια μέρα καθώς η ακρίβεια δείχνει τα δόντια της στους οδηγούς.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τις χώρες για την αιολική ενέργεια». Δύο τοις εκατό της χώρας αναμένεται να καλυφθεί μέχρι το 2032. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Χάμπεκ θέλει να αναλάβει δράση για την αιολική ενέργεια». Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να λάβει νομικά μέτρα κατά των περιφερειακών περιορισμών όπως αυτοί στη Βαυαρία. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος, η Die Welt: «Ο ύποπτος ένοπλος έπεσε στη σχολική τάξη». Ένας δάσκαλος πέθανε μετά τον θάνατο μιας 29χρονης στην Breitscheidplatz του Βερολίνου.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αγοραστική δύναμη: Ελεημοσύνη ή κοινωνική δικαιοσύνη». Δύο κοσμοθεωρίες σχετικά με τη στήριξη των νοικοκυριών συγκρούονται στις βουλευτικές εκλογές: τα εκλογικά δώρα του Μακρόν από τη μία, η αύξηση των μισθών και συγκράτηση των τιμών και των ενοικίων από την άλλη, για την Αριστερή Συμμαχία του Μελανσόν. Στη Libération διαβάζουμε: «Από το Λούβρο στα Εμιράτα: μούμιες με κάθε κόστος». Η εφημερίδα αποκαλύπτει το κύκλωμα που εμπορεύεται αρχαιότητες, δημοσιεύοντας έγγραφα που «καίνε» την Υπηρεσία Μουσείων της Γαλλίας. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Πόλεμος στην Ουκρανία: η Ευρώπη διχάζεται για τους στόχους». Μετά από περισσότερες από εκατό μέρες μαχών, η έννοια «να μην ταπεινώσουμε τον Πούτιν» του Εμανουέλ Μακρόν, ανοίγει το ρήγμα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές στρατηγικές. Τέλος, η Le Figaro: «Οι Ρεπουμπλικάνοι ‘παίζουν’ την επιβίωσή τους στις βουλευτικές εκλογές». Για να έχει νόημα η παρουσία τους στο κοινοβούλιο, η δεξιά πρέπει να κερδίσει αρκετές έδρες στους δύο γύρους των βουλευτικών εκλογών ώστε να χαράξει μια ξεκάθαρη πολιτική απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Βρυξέλλες εγκρίνουν τον μηχανισμό μείωσης του λογαριασμού ρεύματος». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει το πράσινο φως για την εξαίρεση για την Ισπανία και την Πορτογαλία και τώρα υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση του συστήματος. Και η El Mundo: «Η Αλγερία έρχεται σε ρήξη με την Ισπανία λόγω των ‘ψευδών επιχειρημάτων’ του Σάντσεθ». Αναστέλλει τη Συνθήκη Φιλίας και κατηγορεί τον ισπανό πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε τους Σαχαράουι. Η απόφαση έρχεται αφότου η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την υποστήριξή της για την κυριαρχία του Ραμπάτ στη Σαχάρα.