Στη Βρετανία, ο Τζόνσον έγραψε ιστορία. Στο Guardian διαβάζουμε: «Πρωθυπουργός: παραβίασα το νόμο που έφτιαξα αλλά αρνούμαι να φύγω». Το σκάνδαλο με τα κορονοπάρτι και τα πρόστιμα που αναμένεται να πληρώσουν ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ τους κάνει τους πρώτους εν ενεργεία πολιτικούς αξιωματούχους στην ιστορία της χώρας που πλήττονται με νομικές κυρώσεις. Οι Times γράφουν: «Ο Τζόνσον αρνείται να παραιτηθεί για το πρόστιμο για το πάρτι εν μέσω lockdown». Ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους που βρέθηκε να έχει παραβιάσει το νόμο. Ο Independent έχοντας φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό του την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας, με τον χαρακτηριστικό αριθμό 10 της οδού Ντάουνινγκ, γράφει δηκτικά: «Σκηνή εγκλήματος». Ο Τζόνσον γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που παραβιάζει το νόμο καθώς η Αστυνομία του επιβάλει πρόστιμο. Πρόστιμα θα πληρώσουν επίσης η σύζυγός του και ο Ρίσι Σουνάκ. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να περιμένουν περισσότερα». Ο Τζόνσον απολογείται για το σκάνδαλο με τα πάρτι, καθώς αυτός και ο Σουνάκ καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η γροθιά του Πούτιν». Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου λέει στον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι “συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο”. Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο της τραγωδίας στο Κίεβο, ενώ οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι είναι αδιέξοδες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ζελένσκι: σταματήστε να παίρνετε το αέριο του Πούτιν». Παράλληλα, το Κίεβο λέει όχι στην επίσκεψη του γερμανού προέδρου Στάινμαγερ. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Το κέντρο της Μαριούπολης στους Ρώσους». Στρατεύματα της Μόσχας στην πόλη, ενώ η μάχη για το λιμάνι συνεχίζεται. Ο Πούτιν λέει ότι “θα πάρουμε το Ντονμπάς”. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Πούτιν προελαύνει προς το Ντονμπάς». Ο τσάρος, όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα, είπε ότι ο στόχος είναι η κατάληψη της ανατολικής περιοχής της Ουκρανίας, τινάζοντας στον αέρα τις διαπραγματεύσεις ειρήνευσης.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο πόλεμος θα συνεχιστεί, λέει ο απτόητος Πούτιν καθώς οι έρευνες ξεκινούν». Γίνονται εκκλήσεις για έρευνα σχετικά με το αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο πληθωρισμός ‘χτυπά’ υψηλό 40ετίας, φθάνοντας το 8,5%». Το πετρέλαιο και το αέριο οι κύριες αιτίες που ο δείκτης τιμών αυξάνεται με το γρηγορότερο ρυθμό από το 1981. Οι Financial Times έχουν τίτλο: «Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ φθάνει υψηλό 40 ετών καθώς οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων αυξάνονται». Η ετήσια αύξηση φθάνει το 8,5% και πιέζει την κεντρική τράπεζα της χώρας να δράσει. Τέλος, οι New York Times: «Η πόλη τρομοκρατημένη από τους πυροβολισμούς στο μετρό». Τουλάχιστον 23 τραυματίες από την επίθεση που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Μπρούκλιν, ενώ η αστυνομία καταζητεί τον δράστη.
Στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους του Μελανσόν. Η Le Figaro γράφει σχετικά: «Συντάξεις: ο Μακρόν κάνει υποχωρήσεις για να σαγηνεύσει την Αριστερά». Ο γάλλος πρόεδρος δεν αποκλείει να μειώσει την ηλικία συνταξιοδότησης που προβλέπει το νομοσχέδιό του, από τα 65 στα 64. Η Λεπέν ειρωνεύεται αυτή την αλλαγή πλεύσης. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Ο Μακρόν προσπαθεί να ελκύσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς». Ο Μακρόν ανήγγειλε ότι είναι έτοιμος να αλλάξει την μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να περάσει το μέτρο από τη βάσανο του δημοψηφίσματος. Η Humanité έχει τίτλο: «Το κράτος δικαίου σε κίνδυνο». Εθνικιστικές κορώνες, λαϊκιστικό καθεστώς, τα ΜΜΕ στο απόσπασμα και τα συνδικάτα πετσοκομμένα. Το πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν δυναμιτίζει τα δημοκρατικά θεμέλια της χώρας. Τέλος, η Libération, συνεχίζοντας τα σκωπτικά πρωτοσέλιδα, έχει σήμερα φωτογραφία με το Μακρόν να τρέχει, με τίτλο: «Μακρόν: “Αγάπη μου, ξέχασα την Αριστερά». Με τους ψηφοφόρους να έχουν κουραστεί να μπλοκάρουν την ακροδεξιά, ο γάλλος πρόεδρος δυναμώνει την έκκλησή του προς τους ψηφοφόρους του Μελανσόν και του Ζαντό.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ουκρανία απορρίπτει την επίσκεψη Σταϊνμάγερ». Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας είναι ανεπιθύμητος στο Κίεβο. Παράλληλα, ο Πούτιν βλέπει τον εαυτό του να πολεμά τις ΗΠΑ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι κατήγοροι του Πούτιν». Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο συλλέγει στοιχεία για εγκλήματα πολέμου. “Τελικά, θα μπορούσε πράγματι να δικαστεί το αφεντικό του Κρεμλίνου;”, αναρωτιέται η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Μετά το lockdown, η Σαγκάη αντεπιτίθεται». Μετά από ανοιχτή κριτική για την καταστροφική κατάσταση, η κυβέρνηση καταργεί εν μέρει τους αυταρχικούς κανόνες.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι δεν θα σταματήσει αν δεν ελέγξει το Ντονμπάς». Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν θάβει τις διαπραγματεύσεις της ειρήνης: ένας δρόμος δίχως επιστροφή». Ο ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει μέχρι να νικήσει την Ουκρανία και να ελέγξει το Ντονμπάς.