Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπολσονάρο ξεκαθαρίζει την προεδρική μετάβαση στη Βραζιλία». Την Τρίτη το βράδυ, ο πρώην πρόεδρος έσπασε τη σιωπή δύο ημερών μετά την ήττα του στις εκλογές της Κυριακής. Ο Μπολσονάρο, εμφανώς κατηφής, άνοιξε το δρόμο για την άνοδο του Λούλα στην εξουσία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι εκτοξευμένες τιμές τροφίμων αυξάνουν τα κέρδη των εταιρειών». Οι καταναλωτές πληρώνουν το κόστος, ενώ οι αυξήσεις σε εστιατόρια και καταστήματα συμβάλλουν στον πληθωρισμό. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Τα έκτακτα κέρδη αυξάνουν την πίεση στις μεγάλες πετρελαϊκές ώστε να βοηθήσουν να πέσει το κόστος διαβίωσης». Τα κέρδη της ΒΡ διπλασιάζονται, ενώ η Aramco βγάζει $42 δις. Ευρώπη και ΗΠΑ καλοβλέπουν μια αύξηση στους φόρους. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπολσονάρο βαδίζει προς την μετάβαση». Δύο μέρες μετά τις εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος σηματοδοτεί την έναρξη της μετάβασης της εξουσίας χωρίς να παραδέχεται την ήττα του.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Εγκληματίες και σεξουαλικά αρπακτικά μπαίνουν στην αστυνομία». Η ελεγκτική αρχή σφυροκοπά την αστυνομία για τις αποτυχίες στον έλεγχο των αξιωματούχων της. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: μυστικό σχέδιο για ‘πολεμικό παίγνιο’ για την αντιμετώπιση επταήμερων blackout». Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος. Στον Independent διαβάζουμε: «». Τέλος, η Daily Telegraph: «To NHS αναζητά £7 δις επιπλέον για να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις». Ο Σούνακ αναμένεται να θέσει ως προτεραιότητα τις δαπάνες για την υγεία ενώ άλλα τμήματα έρχονται αντιμέτωπα με περικοπές.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Μπέρμποκ προειδοποιεί τον Σολτς να είναι επικριτικός στο Πεκίνο». «Η πολιτική μας για την Κίνα πρέπει να αλλάξει», σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών. Το CDU εκφράζει το άγχος του για ενδεχόμενες εξαρτήσεις. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Μπέρμποκ απαιτεί μια διαφορετική πολιτική για την Κίνα». Όταν ο καγκελάριος Σολτς ταξιδέψει στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, θα συνοδεύεται από επικριτικούς τόνους από την υπουργό Εξωτερικών του και υψηλές προσδοκίες από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τέλος, η Die Welt: «Συνεχίζονται τα κέρδη ρεκόρ για τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου». Η BP, η πολυεθνική πετρελαιοειδών, ανακοινώνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα αποτελέσματα των δισεκατομμυρίων ευρώ από τους ενεργειακούς κολοσσούς θερμαίνουν ξανά τη συζήτηση για πρόσθετους φόρους.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Όχι στο νόμο του κλομπ». Η αντιπολίτευση και ορισμένα μέλη της Δικαιοσύνης εξεγείρονται για την αδιάκριτη επίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αποκαλώντας το «αντισυνταγματικό παραλήρημα». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Rave, ένας ελευθεροκτόνος νόμος». Η αντιπολίτευση αντιτίθεται στο νόμο που απαγορεύει τα πάρτι με μουσική. Ακόμα και ο Μπερλουσκόνι λέει στη Μελόνι ότι είναι πολλά τα έξι χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Rave, κλείσιμο ακόμα και στο σχολείο». Το νέο αδίκημα μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε μαθητές που κάνουν κατάληψη, αλλά μόνο αν διαπιστωθεί διακίνηση ναρκωτικών. Τέλος, η Corriere della Sera: «Θα κλείνουμε μόνο τα rave». Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι ισχυρίζεται ότι το μέτρο δεν λαμβάνει καμία επέκταση, ενώ ο Ενρίκο Λέττα σημειώνει ότι το μέτρο πλήττει ευθέως την ελευθερία συνάθροισης.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μετά τη νίκη, μια χώρα για να πολεμήσεις». Η ακροδεξιά νικήθηκε στις κάλπες, αλλά η μετάβαση της εξουσίας αναμένεται να είναι ταραχώδης. Στη Libération διαβάζουμε: «Ενδιάμεσες εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν στη μέση του δρόμου». Η ανησυχία αυξάνεται στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, που αναμένονται να είναι δύσκολες για τον αμερικανό πρόεδρο. Τέλος, η Le Figaro: «Ουκρανία: Πώς ο χειμώνας αναμένεται να σκληρύνει ο πόλεμος». Ο πάγος και τα μεγάλα κρύα αλλάζουν τις συνθήκες της μάχης, περιπλέκουν τους εφοδιασμούς και πάνε πίσω τις επιθέσεις.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι ακόμη πιο επίμονη». Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γιόαχιμ Νάγκελ, μιλά με τον ισπανό ομόλογό του, Πάμπλο Ερνάντεθ ντε Κος. Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Γερμανίας και της Ισπανίας αναμένουν νέες αυξήσεις επιτοκίων, σε μια κοινή συνέντευξη στην εφημερίδα. Και η El Mundo: «Το Ισραήλ στηρίζει την επιστροφή του Νετανιάχου στην εξουσία». Οι πρώτες ενδείξεις της καταμέτρησης δίνουν μια σχετική πλειοψηφία στον ηγέτη του Λικούντ στις πέμπτες εκλογές μέσα σε τέσσερα χρόνια.