Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν συνεχίζει την κατασκευή του τείχους στα σύνορα, κάνοντας πίσω στην υπόσχεση». Ο αμερικανός πρόεδρος είχε υποσχεθεί ότι δε θα χτιστεί «ούτε ένα μέτρο τείχους παραπάνω». Στους Financial Times διαβάζουμε: «50 άτομα σκοτώνονται από ρωσική επίθεση σε καφετέρια». Στην πιο αιματηρή επίθεση φέτος, οι ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν μια καφετέρια και ένα μανάβικο στο χωριό Χρόζα. Τέλος η Washington Post: «Τα εμπόδια στα σύνορα παίρνουν νέο επείγοντα χαρακτήρα». Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε την αναστολή ομοσπονδιακών νόμων για τη διευκόλυνση της κατασκευής του τείχους.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Πολλοί νεκροί μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση». Ο Ζελένσκι καλεί τους Ευρωπαίους να δείξουν αλληλεγγύη. Συνάντηση στη Γρανάδα χωρίς αποτελέσματα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Ζελένσκι ζητά ενότητα από την Ευρώπη». Πόλεμος και σύγκρουση χαρακτηρίζουν τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Στη Γρανάδα γίνεται σαφές ότι οι συμμετέχοντες δυσκολεύονται να δείξουν ενότητα. Τέλος, η Die Welt: «Το έλλειμμα χρηματοδότησης των δήμων αυξάνεται». Η αύξηση των κοινωνικών δαπανών ιδιαίτερα αυξάνει την πίεση σε πολλές κοινότητες σε εθνικό επίπεδο.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αποκόπηκα από τα πάντα για να τον φροντίσω». Υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο τα άτομα κάτω των 25 ετών που φροντίζουν κάποιον οικείο που είναι άρρωστος. Μια πραγματικότητα που έχει κόστος στην καθημερινότητά τους και το μέλλον τους. Στη Libération διαβάζουμε: «Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία: σκιώδεις ανακριτές». Έπειτα από την εισβολή στη χώρα τους, χιλιάδες απλοί πολίτες καταγράφουν, παράλληλα με τη δικαιοσύνη, τις ωμότητες που διαπράττουν οι ρώσοι στρατιώτες. Συνολικά, ήδη έχουν καταγραφεί 100.000 περιστατικά. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλίμα, η επιστήμη δέχεται πυρά από σκεπτικιστές». Από το 2022, οι ειδικοί της κλιματικής αλλαγής δέχονται επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα από χιλιάδες ανώνυμους λογαριασμούς. Τέλος, η Le Figaro: «Η ισλαμιστική απειλή βαραίνει πάντα τη Γαλλία». Η εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τζιχαντιστές, ενώ αναφέρει ότι 5.300 άτομα έχουν προφίλ που προκαλεί ανησυχία στις αρχές.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι βασιλικοί εισαγγελείς καλούν για επιείκεια για τις υποθέσεις ‘βοηθούμενων θανάτων’». Οι αρχές έχουν ανοίξει ένα παράθυρο για να αποφεύγουν τις κατηγορίες όσοι βοηθούν ανίατα ασθενείς να φύγουν από τη ζωή. Ο Guardian έχει τίτλο: «Εκτός ελέγχου». Οι επιστήμονες είναι έκπληκτοι με τις θερμοκρασίες-ρεκόρ του Σεπτεμβρίου. Τέλος, η Daily Telegraph: «O Στάρμερ δεν θα επαναφέρει στη ζωή τον HS2». Ο ηγέτης των Εργατικών σπάει τη δέσμευση του μανιφέστο του.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Όπλα στο Κίεβο, αμφιβολίες στην ΕΕ». Οι ευρωπαίοι εταίροι συζητούν για τη στήριξη, όμως υπάρχουν δυσκολίες σχετικά με τους οικονομικούς πόρους. Έκκληση Ζελένσκι για ενότητα, επιτυχής δοκιμή πυρηνικού πυραύλου από τη Μόσχα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «To Νόμπελ στον ανείπωτο». Το βραβείο λογοτεχνίας πήγε στο νορβηγό Γιον Φόσε, το συγγραφέα της σιωπής. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Συναγερμός παχυσαρκίας, με ακριβές δαπάνες συν κακής ποιότητας τρόφιμα». Η επίδραση του πληθωρισμού στα τρόφιμα κάνει τους λιγότερο εύπορους να εγκαταλείψουν ποιοτικά προϊόντα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ρωσικοί πύραυλοι σε αγορά: άμαχοι νεκροί». Πενήντα άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν από την επίθεση στο Κουπιάνσκ.
Στην Ισπανία, η El País γράφι: «O Ζελένσκι καλεί σε διατήρηση την ενότητα της Ευρώπης απέναντι στη Μόσχα». Ο ουκρανός πρόεδρος φέρνει τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους. Ο Μπορέλ δηλώνει ότι η βοήθεια της Ουάσινγκτον είναι αναντικατάστατη. Και η El Mundo: «Η Ισπανία προωθεί τη διατήρηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία». Ο Ζελένσκι καλεί σε ενότητα απέναντι στον Πούτιν και ζητά περισσότερη στρατιωτική βοήθεια.